WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Selon reinventeaza corsetul perioadei Rococo

Selon reinventeaza corsetul perioadei Rococo

Inspirata de moda frantuzeasca din perioada Rococo, Iulia Tonegaru, designerul din spatele brandului Selon, reinterpreteaza tiparele corsetelor de atunci, propulsandu-le din zona de lenjerie la cea de outwear.

Materiale precum catifeaua, taftaua elastica, brocardul si matasea sunt croite dupa tipare clasice si devin suportul sic pentru corsete cu decolteu adanc, cupe push-up sau balconette. Pasionata de broderii, Iulia Tonegaru transforma corsetele in piese statement ce inlocuiesc nevoia altor accesorii pretioase.  Fiecare model prezinta sustinere pe care te poti baza, data de balenele de 4,5 cm si bridele care se prind la spate si care permit reglarea acestuia.

Disponibile de curand si pe Molecule-F, piesele colectiei Selon accentueaza silueta feminina si pot fi integrate intr-o tinuta, in cele mai inedite forme.

 

Absolventa a Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, sectia Moda, Iulia Tonegaru detine propriul atelier, unde produce costume de epoca, corsete retro, lucrate manual, smokinguri pentru barbati, dar si rochii unicat. Stilul ei poarta amprenta detaliului, iar piesele cu broderii atent lucrate vorbesc despre distinctia aproape pierduta a rochiilor aristocrate. Cea mai recenta dragoste a designerului s-a infiripat in atelierul Doinei Levintza, unde a pasit in lumea teatrului si a filmului. Iulia Tonegaru a lucrat la “Viata e Vis” – regia Dragos Galgotiu, “Fiarele” – regia Virgil Tanase si la filmul “Closer to the Moon” – regia Nae Caranfil.

Foto si info: Molecule-F

PUBLISHED ON 30.04.2013

more in Newsroom