WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Sapunuri naturale care sustin cauze sociale

Sapunurile Spheric sunt manufacturate la rece, din ingrediente vegetale, obtinute din agricultura bio. Sunt emoliente si au un miros placut, la care contribuie uleiurile esentiale de scortisoara, lemongrass, lavanda, geranium sau dafin. In acord cu sarbatorile de iarna, aflate la un pas distanta, am asezat in savoniera mea sortimentul cu scortisoara.

Desi calitatile insiruite sunt suficient de convingatoare, ele nu sunt singurele motive pentru care am ales sa folosesc produsele si sa va spun si voua despre ele. Povestea lor are si o componenta sociala care merita sustinuta. Sapunurile sunt realizate de persoane cu dizabilitati sau cu implicarea lor in procesul de manufactura, in cadrul atelierelor initiate de Asociatia Phoenix Speranta din Medias.

Credem ca, indiferent de abilitatile sau dizabilitatile pe care le detinem, avem cu totii dreptul la o viata normala, la o sansa pentru implinirea personala si profesionala. Credem in evolutia individuala si sociala si in permanenta lor interactiune, in contributia la viata si dezvoltarea personala, dar si in aportul la societatea in care traim. Credem in capacitatea si capabilitatea fiecarei persoane de a schimba lumea, credem in contributii mici fara de care cele mari n-ar exista.” Aceasta este motivatia din spatele initiativei, conform Spheric.ro. Prin activitatea desfasurata, atelierele ofera unor persoane vulnerabile oportunitatea de a invata o meserie si de a fi incluse pe piata muncii.

Spheric este marca comerciala a asociatiei Phoenix Speranta, iar banii stransi din vanzarile produselor realizate sub acest nume sunt reinvestiti in programele sociale dezvoltate de organizatie. Desi brandul a fost infiintat in 2015, am aflat de el abia de curand, prin intermediul MioBio, unde sapunurile sunt vandute non-profit, la pretul de 7 lei. In acest mod, toate veniturile obtinute de buticul de cosmetice se intorc la asociatie.

Cand am vizitat site-ul Spheric.ro si pagina lor de Facebook, am descoperit ca, pe langa sapunuri, mai sunt si alte produse lucrate impreuna cu beneficiarii asociatiei in atelierele de tamplarie, croitorie, cadouri si decoratiuni. Puteti sa aruncati o privire, poate gasiti ceva care va inspira pentru perioada sarbatorilor si nu numai.

Foto: Ioana lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 27.11.2018

more in Beauty Lines