ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Salonul fotografului roman – imagini de la expozitie

Prima editie a Salonului Fotografului Roman reuneste 135 de fotografi profesionisti si amatori, ale caror lucrari sunt expuse, pana pe 31 ianuarie 2014, la Sala Constantin Brancusi de la Palatul Parlamentului. Reprezentand o intalnire intre mai multe generatii, expozitia ilustreaza o paleta ampla de stiluri si viziuni artistice.

„De-a lungul timpului au existat voci care au criticat sau chiar au negat existenta fotografiei romanesti de calitate inainte de 1989. Dorim ca acest eveniment sa infirme aceste idei, invitand in mod special fotografi care au sustinut o activitate puternica (si) inainte de 1989, a caror participare la expozitie cu fotografiile selectate va fi martora in acest sens. Exista de asemenea voci care critica fotografii mai tineri care nu au trecut prin experienta fotografiei analogice (cu pelicula fotosensibila), sarind direct la folosirea camerelor foto digitale. Insa chiar si in aceasta situatie, exista foarte multi fotografi care au fotografii de foarte buna calitate. Si acesti fotografi sunt invitati sa participe la acest eveniment, sa-si demonstreze abilitatile artistice care nu au nimic de a face cu tehnica de realizare a imaginilor, fie analogica (cu post procesare in laborator), fie digitala (cu postprocesare pe calculator)”, declara Marcel Eremia, initiator si organizator al acestui eveniment – conform 4000dpi.ro.

Iata in continuare cateva dintre imaginile prezentate, in ordinea in care le-am descoperit in cadrul expozitiei. Daca iti doresti sa vizitezi Salonul Fotografului Roman, programul este de luni pana vineri, intre orele 10.00 -17.00.

Intrarea este libera!

Gicu Serban – Rosia Montana 2006

Mircea Radu – Romania Mea / Mirela Bichigeanu – Art of mirrors

Marius Laurentiu Encher – Joc

Dan Ioan Dinescu – MM 1979

Cristian Crisbasan – Retro

Andrei Marcu – Balonul rosu

Andreea Retinschi – Basm

Adrian Dobrescu – O lume mai buna

Alexandru Jugaru – Too Much Sun

Ionut Macri – Portret

Foto: Ioana, arhiva personala

PUBLISHED ON 23.01.2014

more in Mood Board