WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Salonul fotografului roman – imagini de la expozitie

Prima editie a Salonului Fotografului Roman reuneste 135 de fotografi profesionisti si amatori, ale caror lucrari sunt expuse, pana pe 31 ianuarie 2014, la Sala Constantin Brancusi de la Palatul Parlamentului. Reprezentand o intalnire intre mai multe generatii, expozitia ilustreaza o paleta ampla de stiluri si viziuni artistice.

„De-a lungul timpului au existat voci care au criticat sau chiar au negat existenta fotografiei romanesti de calitate inainte de 1989. Dorim ca acest eveniment sa infirme aceste idei, invitand in mod special fotografi care au sustinut o activitate puternica (si) inainte de 1989, a caror participare la expozitie cu fotografiile selectate va fi martora in acest sens. Exista de asemenea voci care critica fotografii mai tineri care nu au trecut prin experienta fotografiei analogice (cu pelicula fotosensibila), sarind direct la folosirea camerelor foto digitale. Insa chiar si in aceasta situatie, exista foarte multi fotografi care au fotografii de foarte buna calitate. Si acesti fotografi sunt invitati sa participe la acest eveniment, sa-si demonstreze abilitatile artistice care nu au nimic de a face cu tehnica de realizare a imaginilor, fie analogica (cu post procesare in laborator), fie digitala (cu postprocesare pe calculator)”, declara Marcel Eremia, initiator si organizator al acestui eveniment – conform 4000dpi.ro.

Iata in continuare cateva dintre imaginile prezentate, in ordinea in care le-am descoperit in cadrul expozitiei. Daca iti doresti sa vizitezi Salonul Fotografului Roman, programul este de luni pana vineri, intre orele 10.00 -17.00.

Intrarea este libera!

Gicu Serban – Rosia Montana 2006

Mircea Radu – Romania Mea / Mirela Bichigeanu – Art of mirrors

Marius Laurentiu Encher – Joc

Dan Ioan Dinescu – MM 1979

Cristian Crisbasan – Retro

Andrei Marcu – Balonul rosu

Andreea Retinschi – Basm

Adrian Dobrescu – O lume mai buna

Alexandru Jugaru – Too Much Sun

Ionut Macri – Portret

Foto: Ioana, arhiva personala

PUBLISHED ON 23.01.2014

more in Mood Board