HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Salonul fotografului roman – imagini de la expozitie

Prima editie a Salonului Fotografului Roman reuneste 135 de fotografi profesionisti si amatori, ale caror lucrari sunt expuse, pana pe 31 ianuarie 2014, la Sala Constantin Brancusi de la Palatul Parlamentului. Reprezentand o intalnire intre mai multe generatii, expozitia ilustreaza o paleta ampla de stiluri si viziuni artistice.

β€žDe-a lungul timpului au existat voci care au criticat sau chiar au negat existenta fotografiei romanesti de calitate inainte de 1989. Dorim ca acest eveniment sa infirme aceste idei, invitand in mod special fotografi care au sustinut o activitate puternica (si) inainte de 1989, a caror participare la expozitie cu fotografiile selectate va fi martora in acest sens. Exista de asemenea voci care critica fotografii mai tineri care nu au trecut prin experienta fotografiei analogice (cu pelicula fotosensibila), sarind direct la folosirea camerelor foto digitale. Insa chiar si in aceasta situatie, exista foarte multi fotografi care au fotografii de foarte buna calitate. Si acesti fotografi sunt invitati sa participe la acest eveniment, sa-si demonstreze abilitatile artistice care nu au nimic de a face cu tehnica de realizare a imaginilor, fie analogica (cu post procesare in laborator), fie digitala (cu postprocesare pe calculator)”, declara Marcel Eremia, initiator si organizator al acestui eveniment – conform 4000dpi.ro.

Iata in continuare cateva dintre imaginile prezentate, in ordinea in care le-am descoperit in cadrul expozitiei. Daca iti doresti sa vizitezi Salonul Fotografului Roman, programul este de luni pana vineri, intre orele 10.00 -17.00.

Intrarea este libera!

Gicu Serban – Rosia Montana 2006

Mircea Radu – Romania Mea / Mirela Bichigeanu – Art of mirrors

Marius Laurentiu Encher – Joc

Dan Ioan Dinescu – MM 1979

Cristian Crisbasan – Retro

Andrei Marcu – Balonul rosu

Andreea Retinschi – Basm

Adrian Dobrescu – O lume mai buna

Alexandru Jugaru – Too Much Sun

Ionut Macri – Portret

Foto: Ioana, arhiva personala

PUBLISHED ON 23.01.2014

more in Mood Board