INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Romanian Papergirl 3 – Cum a fost distributia rolelor de arta

Romanian Papergirl 3 – Cum a fost distributia rolelor de arta

140 de trecatori alesi la intamplare au primit un cadou neasteptat: o rola cu lucrari de arta. Duminica, a avut loc distributia Romanian Papergirl, un proiect ce aduce arta mai aproape de oameni.

Chiar daca ziua de 17 septembrie a inceput cu vreme capricioasa, ploaia s-a potolit pana la ora 16 si nu a intervenit peste planurile distributiei Romanian Papergirl. Anul acesta, traseul a inceput de la Saint Ink de pe strada Doamnei din Bucuresti, unde a avut loc timp de 2 saptamani expozitia tuturor lucrarilor. De aici, cei 10 voluntari s-au indreptat pe biciclete spre parcul Tineretului, impartind role de arta oamenilor de pe strada.

„Ne-am distrat foarte bine si anul asta la distributie. Cred ca e partea preferata a tuturor. Din cauza ploii strazile erau mai goale, dar noi am fost mai organizati si nu ne-am mai pierdut unii de altii”, spune Andreea Gazdaru care coordoneaza impreuna cu Bianca Mihai proiectul Romanian Papergirl. „Oamenii au fost si entuziasmati si mai putin interesati si speriati ca le cerem bani sau ca le facem o gluma proasta. Pentru a-i incuraja sa primeasca rolele, am practicat metoda inventata anul trecut de Andreea de a le spune in cor <ia-o, e pentru tine!> La final, in Parcul Tineretului unde ne-am si oprit, oamenii au fost mai interesati sa primeasca o rola de lucrari, unii chiar mai multe”, isi aminteste Bianca, zambind. „Pentru mine, distributia a fost la fel de distractiva ca de fiecare data”, adauga ea.

Fotografii Romanian Papergirl

Cea de-a treia editie a distributiei a avut loc pentru prima oara in acelasi timp cu cea din alt oras din tara unde se desfasoara proiectul. In Iasi, distributia a fost una cat se poate de inedita, pentru ca unii paperboys voluntari au pedalat pe biciclete mutant, lucru ce a starnit curiozitatea trecatorilor. „Am vehiculat de ceva vreme ideea de a ne sincroniza cea de-a treia etapa a proiectului cu Papergirl Iasi si ne-am bucurat ca am reusit sa distribuim cumva impreuna. Am vorbit cu Bogdan de la Papergirl Iasi care e incantat de reactia primitorilor si de bucuria cu care acestia au privit bicicletele mutant cu care s-a realizat distributia,” povesteste Bianca.

Fotografii Papergirl Iasi. Mai multe imagini, gasesti aici!

Initiat in 2006 la Berlin, de Aisha Ronniger, proiectul Papergirl a fost adoptat imediat de orase din intreaga lume. Papergirl a pedalat deja prin Albany-NY, San Francisco, Cape Town, Portland, Charlotte, Sao Paulo si Northampton. In 2010 a ajuns la Bucuresti si, apoi, in alte cateva orase din tara. Descopera mai multe despre proiect in interviul PeTocuri realizat cu Bianca Mihai si Andreea Gazdaru! Click aici!

Foto: Oana Manea pentru Romanian Papergirl; Papergirl Iasi

PUBLISHED ON 19.09.2012

more in Newsroom