AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Romanian Papergirl 3 – Cum a fost distributia rolelor de arta

Romanian Papergirl 3 – Cum a fost distributia rolelor de arta

140 de trecatori alesi la intamplare au primit un cadou neasteptat: o rola cu lucrari de arta. Duminica, a avut loc distributia Romanian Papergirl, un proiect ce aduce arta mai aproape de oameni.

Chiar daca ziua de 17 septembrie a inceput cu vreme capricioasa, ploaia s-a potolit pana la ora 16 si nu a intervenit peste planurile distributiei Romanian Papergirl. Anul acesta, traseul a inceput de la Saint Ink de pe strada Doamnei din Bucuresti, unde a avut loc timp de 2 saptamani expozitia tuturor lucrarilor. De aici, cei 10 voluntari s-au indreptat pe biciclete spre parcul Tineretului, impartind role de arta oamenilor de pe strada.

„Ne-am distrat foarte bine si anul asta la distributie. Cred ca e partea preferata a tuturor. Din cauza ploii strazile erau mai goale, dar noi am fost mai organizati si nu ne-am mai pierdut unii de altii”, spune Andreea Gazdaru care coordoneaza impreuna cu Bianca Mihai proiectul Romanian Papergirl. „Oamenii au fost si entuziasmati si mai putin interesati si speriati ca le cerem bani sau ca le facem o gluma proasta. Pentru a-i incuraja sa primeasca rolele, am practicat metoda inventata anul trecut de Andreea de a le spune in cor <ia-o, e pentru tine!> La final, in Parcul Tineretului unde ne-am si oprit, oamenii au fost mai interesati sa primeasca o rola de lucrari, unii chiar mai multe”, isi aminteste Bianca, zambind. „Pentru mine, distributia a fost la fel de distractiva ca de fiecare data”, adauga ea.

Fotografii Romanian Papergirl

Cea de-a treia editie a distributiei a avut loc pentru prima oara in acelasi timp cu cea din alt oras din tara unde se desfasoara proiectul. In Iasi, distributia a fost una cat se poate de inedita, pentru ca unii paperboys voluntari au pedalat pe biciclete mutant, lucru ce a starnit curiozitatea trecatorilor. „Am vehiculat de ceva vreme ideea de a ne sincroniza cea de-a treia etapa a proiectului cu Papergirl Iasi si ne-am bucurat ca am reusit sa distribuim cumva impreuna. Am vorbit cu Bogdan de la Papergirl Iasi care e incantat de reactia primitorilor si de bucuria cu care acestia au privit bicicletele mutant cu care s-a realizat distributia,” povesteste Bianca.

Fotografii Papergirl Iasi. Mai multe imagini, gasesti aici!

Initiat in 2006 la Berlin, de Aisha Ronniger, proiectul Papergirl a fost adoptat imediat de orase din intreaga lume. Papergirl a pedalat deja prin Albany-NY, San Francisco, Cape Town, Portland, Charlotte, Sao Paulo si Northampton. In 2010 a ajuns la Bucuresti si, apoi, in alte cateva orase din tara. Descopera mai multe despre proiect in interviul PeTocuri realizat cu Bianca Mihai si Andreea Gazdaru! Click aici!

Foto: Oana Manea pentru Romanian Papergirl; Papergirl Iasi

PUBLISHED ON 19.09.2012

more in Newsroom