EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte
Robby Cuthbert. Mobilier neconventional.

Robby Cuthbert. Mobilier neconventional.

Abordarea neconventionala a formelor si tensiunea dintre componentele care alcatuiesc piesele de mobilier ale lui Robby Cuthbert mi-au starnit curiozitatea asupra viziunii designerului american.

Totul a pornit de la o fotografie afisata de curand in newsfeedul meu. O masa de cafea, cu un blat de sticla transparenta, asezat pe o structura ce pare sa sfideze gravitatia. Fara sa se atinga, patru bucati ondulate din bambus se sustin unele pe celelalte prin intermediul unor cabluri metalice, dispuse astfel incat sa existe un echilibru de forte. Fara adezivi, fara cuie sau suruburi.

Mai degraba o sculptura functionala decat o piesa de mobilier, mi-am spus.

“Mi-a placut dintotdeauna sa creez lucruri. Dupa ani de zile in care am asamblat toate jocurile de construit posibile, am inceput sa studiez sculptura si arhitectura la Williams College. Stilul meu de acum este rezultatul incrucisarii dintre cele doua medii. Combin precizia planificarii si a ingineriei din arhitectura, cu libertatea formei, specifica sculpturii. Explorarea tensiunii ca mod de realizare a unui sistem stabil a devenit emblematica pentru lucrarile mele, care incorporeaza aproape intotdeauna cabluri de otel si diferite tipuri de lemn,” scrie Robby Cuthbert pe site-ul personal.

Cuthbert a absolvit studiile in 2011, iar un an mai tarziu  s-a mutat din Berkshire Hills, Massachusetts, la Palo Alto, California. Acolo a devenit membru al workshopului Techshop, unde a avut la dispozitie echipamentele necesare pentru a-si pune in aplicare creativitatea mult mai usor decat ar fi putut-o face in atelierul sau de acasa. Tot acolo a trecut din plan imaginar in plan real masa despre care povesteam la inceput, pe care a denumit-o Contour Coffe Table. A urmat, apoi, o campanie de finantare pe Kickstarter, in cadrul careia ideea lui a adunat mai multi bani decat era miza, lucru ce i-a permis sa dezvolte in continuare si alte proiecte.

Talentul sau a captat atentia oamenilor din industria designului, iar, in martie 2014, Cuthbert a participat la The Architectural Digest Home Design show. In prezent, el manufactureaza produse pentru diversi clienti si, in paralel, dezvolta idei noi, care nu se limiteaza doar la mobilier. Dorinta lui principala este ca in viitor sa reuseasca sa produca la o scara mai mare decat in prezent, astfel incat obiectele lui, deopotriva functionale si artistice, sa devina accesibile unui numar mai mare de oameni.

Daca vrei sa afli mai multe despre univerul sau creativ, viziteaza site-ul robbycuthbert.com!

Foto: Robby Cuthbert

PUBLISHED ON 01.03.2017

more in Mood Board