INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Robby Cuthbert. Mobilier neconventional.

Robby Cuthbert. Mobilier neconventional.

Abordarea neconventionala a formelor si tensiunea dintre componentele care alcatuiesc piesele de mobilier ale lui Robby Cuthbert mi-au starnit curiozitatea asupra viziunii designerului american.

Totul a pornit de la o fotografie afisata de curand in newsfeedul meu. O masa de cafea, cu un blat de sticla transparenta, asezat pe o structura ce pare sa sfideze gravitatia. Fara sa se atinga, patru bucati ondulate din bambus se sustin unele pe celelalte prin intermediul unor cabluri metalice, dispuse astfel incat sa existe un echilibru de forte. Fara adezivi, fara cuie sau suruburi.

Mai degraba o sculptura functionala decat o piesa de mobilier, mi-am spus.

“Mi-a placut dintotdeauna sa creez lucruri. Dupa ani de zile in care am asamblat toate jocurile de construit posibile, am inceput sa studiez sculptura si arhitectura la Williams College. Stilul meu de acum este rezultatul incrucisarii dintre cele doua medii. Combin precizia planificarii si a ingineriei din arhitectura, cu libertatea formei, specifica sculpturii. Explorarea tensiunii ca mod de realizare a unui sistem stabil a devenit emblematica pentru lucrarile mele, care incorporeaza aproape intotdeauna cabluri de otel si diferite tipuri de lemn,” scrie Robby Cuthbert pe site-ul personal.

Cuthbert a absolvit studiile in 2011, iar un an mai tarziu  s-a mutat din Berkshire Hills, Massachusetts, la Palo Alto, California. Acolo a devenit membru al workshopului Techshop, unde a avut la dispozitie echipamentele necesare pentru a-si pune in aplicare creativitatea mult mai usor decat ar fi putut-o face in atelierul sau de acasa. Tot acolo a trecut din plan imaginar in plan real masa despre care povesteam la inceput, pe care a denumit-o Contour Coffe Table. A urmat, apoi, o campanie de finantare pe Kickstarter, in cadrul careia ideea lui a adunat mai multi bani decat era miza, lucru ce i-a permis sa dezvolte in continuare si alte proiecte.

Talentul sau a captat atentia oamenilor din industria designului, iar, in martie 2014, Cuthbert a participat la The Architectural Digest Home Design show. In prezent, el manufactureaza produse pentru diversi clienti si, in paralel, dezvolta idei noi, care nu se limiteaza doar la mobilier. Dorinta lui principala este ca in viitor sa reuseasca sa produca la o scara mai mare decat in prezent, astfel incat obiectele lui, deopotriva functionale si artistice, sa devina accesibile unui numar mai mare de oameni.

Daca vrei sa afli mai multe despre univerul sau creativ, viziteaza site-ul robbycuthbert.com!

Foto: Robby Cuthbert

PUBLISHED ON 01.03.2017

more in Mood Board