WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Reteta pentru balsam de buze homemade

Reteta pentru balsam de buze homemade

Saptamana trecuta, am participat la evenimentul de lansare a noii game de fonduri de ten Toleriane Teint La Roche-Posay. Lansarea a avut loc intr-o farmacie, iar locul nu a fost ales la intamplare. Cu ajutorul specialistilor de aici, toate invitatele am realizat un balsam de buze delicios, urmand pasii retetei ce ne astepta pe masa.

Daca esti pasionata de produsele cosmetice handmade si iti doresti sa afli reteta, iata de ce ai nevoie:

22g unt de cacao (dat pe razatoare pentru a se topi mai usor)
28 ml ulei de susan
1,6 g ceara
3,2 g glicerina
4 ml miere de albine
pigment natural (cantitatea o stabilesti in functie de cat de intensa iti doresti sa fie culoarea)
20 picaturi ulei de portocale

Cum se face:

Se amesteca intr-un vas rezistent la caldura untul de cacao cu uleiul de susan si cu ceara. Se pun pe o plita electrica (la 80 de grade Celsius) si se amesteca pentru cateva minute, pana se obtine o pasta omogena. Compozitia obtinuta se lasa la racit aproximativ 10 minute, dupa care se adauga glicerina, mierea de albine, uleiul de portocale si pigmentul. Se amesteca pana sa obtine o compozitie omogena si se toarna in cutiute. Daca iti doresti un balsam incolor, poti sa nu folosesti pigment. La inceput, balsamul va fi destul de lichid, dar se va intari in orele urmatoare, capatand o textura compacta. Din cantitatile de mai sus, am obtinut suficient balsam de buze pentru a umple cinci cutiute.

Balsamul este hidratant, cu o aroma delicioasa de portocala si ofera un luciu placut buzelor.

Unde gasesti ingrediente pentru produse cosmetice handmade:

Pe organik.ro, mayam.eu/ro/ si elemental.eu/ro, gasesti ingredientele de care ai nevoie pentru a-ti crea propriul balsam de buze, dar si ale produse naturale.

Foto via La Roche-Posay

PUBLISHED ON 12.03.2013

more in Newsroom