HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

#recycletime, un proiect fotografic Retro Future

Retro Future participa la Romanian Design Week 2015 cu proiectul fotografic #recycletime, prezentat intre 16 si 24 mai, la Alt Shift din Bucuresti. Este vorba despre o serie de imagini ce poarta personajele intr-o calatorie in timp, facuta posibila prin imbinarea imaginatiei cu diferite arii creative: de la scenografie, constructie decor si design interior la styling, machiaj, design de costum si de moda.

Recycletime_RDW

“Ne-am dorit de mult sa producem aceasta expozitie, care sa implice artisti din cat mai multe paliere, iar atunci cand am aflat ca tema Romanian Design Week 2015 este reciclarea, astrele s-au aliniat pentru noi. Povestea cu calatoria in timp vine din faptul ca membrii generatiei Y sunt capabili sa reinventeze si sa revalorifice trecutul. Am abordat astfel 7 artisti de pe plan local carora le-am propus sa isi imagineze in ce moment ar dori sa calatoreasca. Stii cum e o fotografie care spune mai bine de 1000 de cuvinte? Asta ne dorim: sa exploram acele cuvinte si sa le traducem pe intelesul tuturor, in termeni de calitate si de responsabilitate sociala – la nivel micro si macro “, spune Ioana Cristina Casapu de la Retro Future.

Oana Maria, Florin Piersic Jr., Alexandrina Hristov, Lucia, Simona Cuciurianu, Mihai Smarandanche si Nicoleta Lefter sunt artistii care au acceptat calatoria, iar sub umbrela de creativi care au contribuit la realizarea proiectului se regasesc Anca Miron, Ioana Cristina Casapu, Andreea Retinschi, Alexandru Dan, Dragos Gavrila, Cristiana Negoescu, Dragos Malaescu, Adi Bulboaca, Simina Oprescu, Sonia Marin Constantinescu, Ioana-Iulia Goicea, Silviu Iuga, Mara Radulescu, Mihaela Vasiloi si Mirela Degeratu.

Wendy Williams, starleta heavy metal care canta la inceputul anilor ’80 imbracata doar in spuma de barbierit, le-a inspirat pe Cristiana Cott Negoescu si pe Oana Maria (Poetrip) sa o readuca pe scena intr-un act de rebeliune si tandrete asumat. Simina Oprescu si Dragos Gavrila au stat cu Florin Piersic Jr. la o masa cu alcool si sentimente amestecate, ca-ntr-un Coffee and Cigarettes din Prohibitie. Au venit apoi si pictorii rusi, care s-au asezat alaturi de Alexandrina Hristov si Ioana Cristina Casapu si ne-au amintit de Maria Tanase invartindu-si faldurile rochiei pe o dusumea de demult. Ne-am intors la curtea regala franceza, unde Lucia si Andreea Retinschi au petrecut intr-un decor gurmand, cu povesti glazurate, cu printi, printese si falduri de pasteluri saturate ce amintesc de Marie Antoinette a Sofiei Coppola. Am mers cu Alexandru Dan si Simona Cuciurianu intr-o bucatarie din anii ’60, unde am privit-o transformandu-se din The Good Wife in Gone Girl si am dansat in picioarele goale, in rochii de seara, alaturi de Dragos Malaescu si de un barbat caruia i-a pasat mai putin de eticheta decat de conveniente. La final, am gasit-o pe Nicoleta Lefter dansand singura sub o baie de lumina si pe Adi Bulboaca inregistrandu-i, cu precizie de ceasornicar, bataile inimii in miscare curbilinie.

“Pentru #recycletime am inceput cu conceptul evenimentului si cu o viziune. Apoi au urmat 7 sedinte foto, fiecare cu conceptul ei, pe care le-am pregatit din punct de vedere vizual alaturi de 7 echipe diferite. Am facut styling, food styling, art direction, creative direction. A fost destul de intens, mai ales ca am avut reala senzatie de #timetravelling”,  spun Anca Miron si Sonia Marin Constantinescu, implicate in proiect din ipostaza de Creative Director.

Vernisajul expozitiei are loc sambata, 16 mai, de la ora 16:00, la Alt Shift de pe strada C-tin Mille 4.

PUBLISHED ON 13.05.2015

more in Newsroom