ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

EDITOR'S CHOICE

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare…

Inspiratie

Mai multa biniste acasa

Nu e intotdeauna la fel de bine si de liniste nici in casa in care locuim, nici in mintea in care ne locuiesc gandurile, asa ca e fireasca dorinta de-a avea mai mult din fiecare, adica: mai multa biniste. Am citit recent Carticica de biniste, ocazie cu care am analizat putin propriile obiceiuri si am notat cateva idei care pot contribui la implinirea dorintei mentionate. Biniste este un cuvant inventat de Cristina Andrei, blogger culinar, propus ca echivalent local al conceptului danez "hygge". Inspiratia a venit in sufrageria ei, intr-o duminica petrecuta alaturi de cativa prieteni pentru care a pregatit mancare. O astfel de zi ar putea fi trecuta, cu certitudine, la exemple perfecte de biniste. Sansele sunt sa fi intalnit cuvantul in online, inca dinainte de publicarea ghidului fericirii acasa, la care au contribuit sapte autori: scriitorul Iv cel Naiv, Sanziana Pop, designer de interior si fondatoare Visuell, Gaspar Gyorgy, psiholog clinician si psihoterapeut relational, Ana Constantinescu, designer biofilic la Cresc Studio, Dan Byron, vocalistul trupei Byron, Diana Mihaila, Master Professional Organizer, si Cristina Andrei. Eu imi amintesc ca am aflat de el cand se vota ilustratia ce urma sa ajunga pe coperta. * CAND ORASUL S-A MUTAT LA NOI ACASA Proiectul mi-a a...

Inapoi Inainte

#recycletime, un proiect fotografic Retro Future

Retro Future participa la Romanian Design Week 2015 cu proiectul fotografic #recycletime, prezentat intre 16 si 24 mai, la Alt Shift din Bucuresti. Este vorba despre o serie de imagini ce poarta personajele intr-o calatorie in timp, facuta posibila prin imbinarea imaginatiei cu diferite arii creative: de la scenografie, constructie decor si design interior la styling, machiaj, design de costum si de moda.

Recycletime_RDW

“Ne-am dorit de mult sa producem aceasta expozitie, care sa implice artisti din cat mai multe paliere, iar atunci cand am aflat ca tema Romanian Design Week 2015 este reciclarea, astrele s-au aliniat pentru noi. Povestea cu calatoria in timp vine din faptul ca membrii generatiei Y sunt capabili sa reinventeze si sa revalorifice trecutul. Am abordat astfel 7 artisti de pe plan local carora le-am propus sa isi imagineze in ce moment ar dori sa calatoreasca. Stii cum e o fotografie care spune mai bine de 1000 de cuvinte? Asta ne dorim: sa exploram acele cuvinte si sa le traducem pe intelesul tuturor, in termeni de calitate si de responsabilitate sociala – la nivel micro si macro “, spune Ioana Cristina Casapu de la Retro Future.

Oana Maria, Florin Piersic Jr., Alexandrina Hristov, Lucia, Simona Cuciurianu, Mihai Smarandanche si Nicoleta Lefter sunt artistii care au acceptat calatoria, iar sub umbrela de creativi care au contribuit la realizarea proiectului se regasesc Anca Miron, Ioana Cristina Casapu, Andreea Retinschi, Alexandru Dan, Dragos Gavrila, Cristiana Negoescu, Dragos Malaescu, Adi Bulboaca, Simina Oprescu, Sonia Marin Constantinescu, Ioana-Iulia Goicea, Silviu Iuga, Mara Radulescu, Mihaela Vasiloi si Mirela Degeratu.

Wendy Williams, starleta heavy metal care canta la inceputul anilor ’80 imbracata doar in spuma de barbierit, le-a inspirat pe Cristiana Cott Negoescu si pe Oana Maria (Poetrip) sa o readuca pe scena intr-un act de rebeliune si tandrete asumat. Simina Oprescu si Dragos Gavrila au stat cu Florin Piersic Jr. la o masa cu alcool si sentimente amestecate, ca-ntr-un Coffee and Cigarettes din Prohibitie. Au venit apoi si pictorii rusi, care s-au asezat alaturi de Alexandrina Hristov si Ioana Cristina Casapu si ne-au amintit de Maria Tanase invartindu-si faldurile rochiei pe o dusumea de demult. Ne-am intors la curtea regala franceza, unde Lucia si Andreea Retinschi au petrecut intr-un decor gurmand, cu povesti glazurate, cu printi, printese si falduri de pasteluri saturate ce amintesc de Marie Antoinette a Sofiei Coppola. Am mers cu Alexandru Dan si Simona Cuciurianu intr-o bucatarie din anii ’60, unde am privit-o transformandu-se din The Good Wife in Gone Girl si am dansat in picioarele goale, in rochii de seara, alaturi de Dragos Malaescu si de un barbat caruia i-a pasat mai putin de eticheta decat de conveniente. La final, am gasit-o pe Nicoleta Lefter dansand singura sub o baie de lumina si pe Adi Bulboaca inregistrandu-i, cu precizie de ceasornicar, bataile inimii in miscare curbilinie.

“Pentru #recycletime am inceput cu conceptul evenimentului si cu o viziune. Apoi au urmat 7 sedinte foto, fiecare cu conceptul ei, pe care le-am pregatit din punct de vedere vizual alaturi de 7 echipe diferite. Am facut styling, food styling, art direction, creative direction. A fost destul de intens, mai ales ca am avut reala senzatie de #timetravelling”,  spun Anca Miron si Sonia Marin Constantinescu, implicate in proiect din ipostaza de Creative Director.

Vernisajul expozitiei are loc sambata, 16 mai, de la ora 16:00, la Alt Shift de pe strada C-tin Mille 4.

PUBLISHED ON 13.05.2015

more in Newsroom