WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Recenzie: Concert Jane Birkin la Sala Palatului

Recenzie: Concert Jane Birkin la Sala Palatului

„Ballade de Johnny-Jane”, „Fuir le bonheur”, „Mon amour baiser”, „L'Aquoiboniste”... sunt cateva dintre piesele interpretate, aseara, de Jane Birkin si 4 instrumentisti japonezi, invitati sa-i fie alaturi pe scena Salii Palatului din Bucuresti. Pianistul Nobuyuki Nakajima, tobosarul Ichiro Onoe, violonista Hoshiko Yamane si trompetistul Takuma Sakamoto au acordat prin talentul lor un sound diferit muzicii lui Gainsbourg si au contribuit la un spectacol inedit.

Jane Birkin a reusit sa creeze o atmosfera calda inca de la inceput. Ea a comunicat cu publicul nu doar prin muzica ci si prin povestile dezvaluite – cand in engleza cand in franceza – despre cantecele interpretate, dar si despre oamenii implicati in proiectul muzical „Serge Gainsbourg & Jane via Japan”. Am aflat astfel cum s-a conturat conceptul turneului mondial ce comemoreaza 20 de ani de la disparitia artistului francez. Birkin a povestit cum, dupa cutremurul ce a avut loc in martie in Japonia, artista a sustinut in Tokyo un concert caritabil, acompaniata de instrumentisti japonezi. Pentru ca in aceasta formula, melodiile pe care ea le interpreteaza de atatia ani au capatat un suflu nou, i-a contactat pe instrumentisti si le-a propus sa i se alature in turneu, iar ei au acceptat.

Concertul de aseara a inceput cu piesa „Requiem pour un con”, scrisa si compusa de Serge Gainsbourg pentru filmul „Le Pacha” – film in care artistul si-a jucat propriul rol. Au urmat piese celebre, dar si unele mai putin cunoscute. Pe parcursul celor doua ore de spectacol, ritmurile lente au alternat cu cele pline de energie, acompaniate de zambete si multe aplauze.

Piesa „Comic Strip” a starnit cu siguranta cele mai multe zambete si buna dispozitie. Ea a fost interpretata intr-un duet vocal inedit cu violonista care a coborat de pe scena si s-a strecurat printre randurile de spectatori.  Pe piesa „Mon amour baiser” a fost randul lui Jane Birkin sa vina mai aproape de public si sa fie primita cu aplauze. Ceva mai tarziu, tot aplauzele aveau sa-i readuca pe cei cinci artisti pe scena pentru un bis. Au urmat „La Chanson de Prevert”, „L’aquoiboniste”, iar piesa „La gadoue” a incheiat spectacolul. Jane Birkin a multumit spectatorilor pentru ca au fost curiosi sa descopere muzica lui Gainsbourg si in aceasta interpretare, iar publicul a multumit la randul sau prin aplauze.

Foto:Alex Chelba

PUBLISHED ON 14.11.2011

more in Newsroom