WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Re-Inventing Shoes

Re-Inventing Shoes

Capacitatea de a se reinventa la nesfarsit pastreaza in miscare universul creativ al modei. Proiectul “Re-Inventing Shoes” duce semnificatia verbului “a reinventa” la un alt nivel, ce ofera noi perspective in designul de incaltaminte. Initiat de brandul UNITED NUDE si 3D Systems, proiectul prezinta o colectie de pantofi feminini realizati prin intermediul printarii 3D. Arhitectii Zaha Hadid, Ben van Berkel, Fernando Romero si designerii de produs Ross Lovegrove si Michael Young au explorat aceasta tehnologie si au conturat cate un model de incaltaminte cu forme sculpturale neasteptate.

Intitulati Flame, pantofii semnati Zaha Hadid cuprind picioarele asemeni unor flacari. Formele si structura acestora preiau patru dintre atributele care definesc focul: delicatete si efemeritate, forta si dinamism.  Prin modelul UNX2, Ben van Berkel a explorat imaginile pe care le creeaza un pantof atunci cand se afla in miscare. Efectul vizual creat de liniile verticale si spatiile goale ce lasa sa se intrezareasca forma piciorului aminteste de filmele stop-motion. Pentru crearea pantofilor Ammonite, Fernando Romero s-a lasat inspirat de formele organice. “La intersectia dintre geometria naturii, corpul uman si cosmos, incepe designul acestui pantof,” spune el. Ross Lovegrove a conturat un pantof a carui forma este decupata astfel incat sa confere designului verticalitate, element care il face sa para ca sfideaza gravitatia. Young Shoe conceput de Michael Young porneste de la un pantof cu toc, dezvoltat intr-o gheata prin construirea unui grilaj dantelat, flexibil si durabil deopotriva.

Pentru realizarea pantofilor au fost utilizate materiale de printare cu texturi diferite, care sa ofere piciorului confortul necesar pentru a putea fi purtati, in ciuda formelor neconventionale. Expuse in aprilie la Salone del Mobile de la Milano, creatiile vor fi puse si spre vanzare intr-o editie limitata de pana la 50 de exemplare, fiecare.

Mai multe pe unitednude.com!

Foto: United Nude

PUBLISHED ON 26.05.2015

more in Mood Board