INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Printre oracole si caiete de amintiri
Amintiri
Autor: Ioana Lovin

Printre oracole si caiete de amintiri

De la clasicul Nu te supara, frate!, la papusile Aradeanca, fel de fel de trenulete sau masinute si pana la globuri pamantesti, socotitoare, penare chinezesti, asemanatoare cu cel pe care l-am avut si eu la inceput de scoala, in urma cu mai bine de trei decenii… Am gasit, la Muzeul Jucariilor, tot felul de obiecte care au facut parte din copilaria mea sau din lista dorintelor ramase neimplinite. Insa, niciunele nu au trezit mai multa nostalgie decat oracolele si caietele de amintiri. Expozitia e gazduita de Muzeul National de Istorie a Romaniei.

M-am uitat cu atentie peste elementele desenate si am trecut repede cu privirea peste texte. Mi s-a parut indiscret sa le citesc, chiar daca erau expuse publicului. Totusi, nu am reusit sa ignor intrebarea scrisa cu litere mari de tipar, pe una dintre pagini: “CE DORITI SA VA FACETI?”. Si m-am gandit cum arata oare vietile celor care au raspuns atunci.

Cu aceasta ocazie, mi-am amintit si de paginile scrise cu stangacie si ganduri inspirationale, cu inimi decupate cu grija si colturi indoite pentru a tine ascuns cate un mesaj. A fost o perioada, candva prin generala, in care sa completam astfel de caiete era parte din rutina copiilor, cred ca si la bloc, si la scoala.

Din pacate, cu exceptia celui de la sfarsitul liceului, nu am pastrat caietele si oracolele copilariei si nu stiu nici ce s-a intamplat cu cele ale prietenelor, la care am contribuit si eu. Singurele imagini sunt pastrate in memorie, cateva franturi de amintiri.

Fotografii: arhiva personala / Design realizat cu Canva

PUBLISHED ON 30.08.2023

more in Mood Board