ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Primele detalii despre Art Encounters 2017

Primele detalii despre Art Encounters 2017

Cea de-a doua editie a bienalei Art Encounters se desfasoara, intre 30 septembrie – 5 noiembrie 2017, la Timisoara si Arad. In cadrul expozitiei centrale din acest an, curatorii Ami Barak si Diana Marincu isi propun sa cerceteze modurile in care artistii contemporani se confrunta cu realitatea zilnica, din ce in ce mai instabila.

Intitulata dupa romanul lui Georges Perec, La vie mode d’emploi (Viata – mod de intrebuintare), aceasta va prezenta fragmente, situatii, personaje si povesti de o zi si de o viata in cinci spatii diferite: Muzeul de Arta Timisoara, Muzeul de Arta Arad, Halele Timco, Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” (fostul depou RATT) si Casa ISHO.

„Art Encounters este un eveniment de referinta, atat pentru cele doua orase implicate in organizarea lui, cat si pentru toti iubitorii de arta contemporana din Romania. In contextul in care ne pregatim cu totii de programul Timisoara, Capitala Culturala Europeana 2021, bienala va facilita dialogul intre artisti si public, o conditie esentiala pentru orice eveniment orientat catre educarea publicului larg,” declara Ovidiu Sandor, Presedinte al Fundatiei Art Encounters.

Prima lista a artistilor include nume ca: Anca Benera & Arnold Estefan, Irina Botea Bucan, Pavel Braila, Camille Henrot, Mary Reid Kelley, David Maljkovic, Olivia Mihaltianu, Roman Ondak, Miklas Onucsan, Anri Sala, Mircea Suciu, Mona Vatamanu & Florin Tudor.

Art Encounters 2017 imbina caracteristicile unui festival de arta experimentala cu cele ale unei bienale de arta contemporana si aduce sub aceeasi umbrela expozitii, performance-uri, proiectii de film, dezbateri si conferinte. Scena artei independente din Romania va fi reprezentata in cadrul evenimentului si prin participarea unor organizatii sau spatii independente, care au un rol esential in construirea modelelor de lucru relevante pentru contextul artistic local. Bienala din acest an va continua si programele educationale ale editiei anterioare si va completa gama de cursuri adresate scolarilor si liceenilor cu un proiect de dezvoltare a publicului adult si un program dedicat jurnalismului cultural.

Expozitiile invitate si evenimentele colaterale se vor desfasura la Casa Artelor, Cantina de la Colegiul Tehnic Ion Mincu, CALINA Spatiu de Arta Contemporana, Galeria Jecza si la Galeria Calpe. Un eveniment temporar va avea loc si la Uzina de apa Urseni.

Mai multe detalii pe artencounters.ro.

Sursa foto si info: Art Encounters
Imaginea care ilustreaza articolul prezinta lucrarea Ritual, semnata de Alin Bozbiciu.

PUBLISHED ON 11.08.2017

more in Newsroom