CATWALK

De pe catwalk pe covorul...

Saptamana Modei de la Paris, dedicata colectiilor haute couture toamna-iarna 2025,…

WE LIKE

Iris van Herpen. Designul prinde...

Designul prinde viata, la propriu, in Sympoiesis, colectia Iris van Herpen…

INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

Inspiratie

Elsa Peretti, Tiffany & Co. si bijuteriile de colectie

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala, "The Bone Cuff". O bijuterie statement, care imbraca incheietura mainii, ca un semnal din argint masiv pentru delicatetea feminina. Liza Minnelli, Catherine Deneuve sau Margot Robbie iubesc aceasta bratara. Si noi la fel. Aceasta piesa a fost creata pentru Tiffany la inceputul anilor '70 si a marcat inceputul unei revolutii pentru creatia de bijuterii. In primul rand, a fost remarcata pentru designul foarte simplu si de impact: fara dantelarii sau pietre pretioase, pur si simplu, o sculptura in metal. Ea avea sa ignore orice conventie legata de materialul de bijuterii, intrucat argintul era foarte rar folosit la acel moment. "Stilul e intotdeauna ceva simplu," spunea Peretti, in timp ce reusea sa impuna argintul in lumea bijuteriilor de lux. Creatiile Elsei Peretti au intrat in portofoliul Tiffany & Co. datorita presedintelui de la acea vreme, Walter Hoving, care a cunoscut-o datorita lui Halston, prietenul lor comun. Tanara designer de bijuterii a adus pentru prima data argintul in portofoliul Tiffany, desi ei nu il comercializasera niciodata timp de 25 de ani. "Regulile bunului gust nu au nicio legatura cu pretul", spunea atunci Hoving. "Un articol cu un pret mai mic poate fi la fel de a...

Inapoi Inainte
Primele detalii despre Art Encounters 2017

Primele detalii despre Art Encounters 2017

Cea de-a doua editie a bienalei Art Encounters se desfasoara, intre 30 septembrie – 5 noiembrie 2017, la Timisoara si Arad. In cadrul expozitiei centrale din acest an, curatorii Ami Barak si Diana Marincu isi propun sa cerceteze modurile in care artistii contemporani se confrunta cu realitatea zilnica, din ce in ce mai instabila.

Intitulata dupa romanul lui Georges Perec, La vie mode d’emploi (Viata – mod de intrebuintare), aceasta va prezenta fragmente, situatii, personaje si povesti de o zi si de o viata in cinci spatii diferite: Muzeul de Arta Timisoara, Muzeul de Arta Arad, Halele Timco, Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” (fostul depou RATT) si Casa ISHO.

„Art Encounters este un eveniment de referinta, atat pentru cele doua orase implicate in organizarea lui, cat si pentru toti iubitorii de arta contemporana din Romania. In contextul in care ne pregatim cu totii de programul Timisoara, Capitala Culturala Europeana 2021, bienala va facilita dialogul intre artisti si public, o conditie esentiala pentru orice eveniment orientat catre educarea publicului larg,” declara Ovidiu Sandor, Presedinte al Fundatiei Art Encounters.

Prima lista a artistilor include nume ca: Anca Benera & Arnold Estefan, Irina Botea Bucan, Pavel Braila, Camille Henrot, Mary Reid Kelley, David Maljkovic, Olivia Mihaltianu, Roman Ondak, Miklas Onucsan, Anri Sala, Mircea Suciu, Mona Vatamanu & Florin Tudor.

Art Encounters 2017 imbina caracteristicile unui festival de arta experimentala cu cele ale unei bienale de arta contemporana si aduce sub aceeasi umbrela expozitii, performance-uri, proiectii de film, dezbateri si conferinte. Scena artei independente din Romania va fi reprezentata in cadrul evenimentului si prin participarea unor organizatii sau spatii independente, care au un rol esential in construirea modelelor de lucru relevante pentru contextul artistic local. Bienala din acest an va continua si programele educationale ale editiei anterioare si va completa gama de cursuri adresate scolarilor si liceenilor cu un proiect de dezvoltare a publicului adult si un program dedicat jurnalismului cultural.

Expozitiile invitate si evenimentele colaterale se vor desfasura la Casa Artelor, Cantina de la Colegiul Tehnic Ion Mincu, CALINA Spatiu de Arta Contemporana, Galeria Jecza si la Galeria Calpe. Un eveniment temporar va avea loc si la Uzina de apa Urseni.

Mai multe detalii pe artencounters.ro.

Sursa foto si info: Art Encounters
Imaginea care ilustreaza articolul prezinta lucrarea Ritual, semnata de Alin Bozbiciu.

PUBLISHED ON 11.08.2017

more in Newsroom