EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte
Primele detalii despre Art Encounters 2017

Primele detalii despre Art Encounters 2017

Cea de-a doua editie a bienalei Art Encounters se desfasoara, intre 30 septembrie – 5 noiembrie 2017, la Timisoara si Arad. In cadrul expozitiei centrale din acest an, curatorii Ami Barak si Diana Marincu isi propun sa cerceteze modurile in care artistii contemporani se confrunta cu realitatea zilnica, din ce in ce mai instabila.

Intitulata dupa romanul lui Georges Perec, La vie mode d’emploi (Viata – mod de intrebuintare), aceasta va prezenta fragmente, situatii, personaje si povesti de o zi si de o viata in cinci spatii diferite: Muzeul de Arta Timisoara, Muzeul de Arta Arad, Halele Timco, Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” (fostul depou RATT) si Casa ISHO.

„Art Encounters este un eveniment de referinta, atat pentru cele doua orase implicate in organizarea lui, cat si pentru toti iubitorii de arta contemporana din Romania. In contextul in care ne pregatim cu totii de programul Timisoara, Capitala Culturala Europeana 2021, bienala va facilita dialogul intre artisti si public, o conditie esentiala pentru orice eveniment orientat catre educarea publicului larg,” declara Ovidiu Sandor, Presedinte al Fundatiei Art Encounters.

Prima lista a artistilor include nume ca: Anca Benera & Arnold Estefan, Irina Botea Bucan, Pavel Braila, Camille Henrot, Mary Reid Kelley, David Maljkovic, Olivia Mihaltianu, Roman Ondak, Miklas Onucsan, Anri Sala, Mircea Suciu, Mona Vatamanu & Florin Tudor.

Art Encounters 2017 imbina caracteristicile unui festival de arta experimentala cu cele ale unei bienale de arta contemporana si aduce sub aceeasi umbrela expozitii, performance-uri, proiectii de film, dezbateri si conferinte. Scena artei independente din Romania va fi reprezentata in cadrul evenimentului si prin participarea unor organizatii sau spatii independente, care au un rol esential in construirea modelelor de lucru relevante pentru contextul artistic local. Bienala din acest an va continua si programele educationale ale editiei anterioare si va completa gama de cursuri adresate scolarilor si liceenilor cu un proiect de dezvoltare a publicului adult si un program dedicat jurnalismului cultural.

Expozitiile invitate si evenimentele colaterale se vor desfasura la Casa Artelor, Cantina de la Colegiul Tehnic Ion Mincu, CALINA Spatiu de Arta Contemporana, Galeria Jecza si la Galeria Calpe. Un eveniment temporar va avea loc si la Uzina de apa Urseni.

Mai multe detalii pe artencounters.ro.

Sursa foto si info: Art Encounters
Imaginea care ilustreaza articolul prezinta lucrarea Ritual, semnata de Alin Bozbiciu.

PUBLISHED ON 11.08.2017

more in Newsroom