RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
Primele detalii despre Art Encounters 2017

Primele detalii despre Art Encounters 2017

Cea de-a doua editie a bienalei Art Encounters se desfasoara, intre 30 septembrie – 5 noiembrie 2017, la Timisoara si Arad. In cadrul expozitiei centrale din acest an, curatorii Ami Barak si Diana Marincu isi propun sa cerceteze modurile in care artistii contemporani se confrunta cu realitatea zilnica, din ce in ce mai instabila.

Intitulata dupa romanul lui Georges Perec, La vie mode d’emploi (Viata – mod de intrebuintare), aceasta va prezenta fragmente, situatii, personaje si povesti de o zi si de o viata in cinci spatii diferite: Muzeul de Arta Timisoara, Muzeul de Arta Arad, Halele Timco, Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” (fostul depou RATT) si Casa ISHO.

„Art Encounters este un eveniment de referinta, atat pentru cele doua orase implicate in organizarea lui, cat si pentru toti iubitorii de arta contemporana din Romania. In contextul in care ne pregatim cu totii de programul Timisoara, Capitala Culturala Europeana 2021, bienala va facilita dialogul intre artisti si public, o conditie esentiala pentru orice eveniment orientat catre educarea publicului larg,” declara Ovidiu Sandor, Presedinte al Fundatiei Art Encounters.

Prima lista a artistilor include nume ca: Anca Benera & Arnold Estefan, Irina Botea Bucan, Pavel Braila, Camille Henrot, Mary Reid Kelley, David Maljkovic, Olivia Mihaltianu, Roman Ondak, Miklas Onucsan, Anri Sala, Mircea Suciu, Mona Vatamanu & Florin Tudor.

Art Encounters 2017 imbina caracteristicile unui festival de arta experimentala cu cele ale unei bienale de arta contemporana si aduce sub aceeasi umbrela expozitii, performance-uri, proiectii de film, dezbateri si conferinte. Scena artei independente din Romania va fi reprezentata in cadrul evenimentului si prin participarea unor organizatii sau spatii independente, care au un rol esential in construirea modelelor de lucru relevante pentru contextul artistic local. Bienala din acest an va continua si programele educationale ale editiei anterioare si va completa gama de cursuri adresate scolarilor si liceenilor cu un proiect de dezvoltare a publicului adult si un program dedicat jurnalismului cultural.

Expozitiile invitate si evenimentele colaterale se vor desfasura la Casa Artelor, Cantina de la Colegiul Tehnic Ion Mincu, CALINA Spatiu de Arta Contemporana, Galeria Jecza si la Galeria Calpe. Un eveniment temporar va avea loc si la Uzina de apa Urseni.

Mai multe detalii pe artencounters.ro.

Sursa foto si info: Art Encounters
Imaginea care ilustreaza articolul prezinta lucrarea Ritual, semnata de Alin Bozbiciu.

PUBLISHED ON 11.08.2017

more in Newsroom