ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Piese vestimentare deconstruite
Hot Trend
Autor: Ioana Lovin

Piese vestimentare deconstruite

Ma captiveaza dintotdeauna rezultatele obtinute de designeri cand deconstruiesc piese vestimentare clasice pentru ca apoi sa le reconstruiasca intr-o maniera noua, iar colectiile pentru sezonul rece din acest an mi-au oferit astfel de oportunitati. FENDI, GAUCHERE, UJOH sau COS sunt printre brandurile care au readus conceptul de design deconstruit pe scena tendintelor.

In cadrul acestuia, haina devine un puzzle ale carui elemente pot fi aranjate in mai multe moduri si nu doar atat. In unele situatii, puzzle-ul poate fi incheiat chiar si cand lipseste o bucata. In altele, poate fi completat de diverse componente imprumutate de la alte piese vestimentare.

FENDI, de exemplu, exploreaza toate aceste rute creative pentru sezonul rece din acest an. Cardiganele se inchid asimetric, iar cordoanele creeaza forme ce depasesc simpla lor functionalitate de a evidentia talia. Fustele plisate sunt reinterpretate, astfel incat sa schimbe aspectul unor pantaloni de costum. Clasica vesta pare sa imprumute din elementele unei cape. E un mix & match de elemente surprinzator in aceasta colectie.


FENDI / Sursa foto: Hepta.ro


FENDI / Sursa foto: Hepta.ro


FENDI / Sursa foto: Hepta.ro

La GAUCHERE, Marie-Christine Statz pare ca s-a concentrat pe cum influenteaza partile lipsa forma unei tinute vestimentare. Decupajele sunt cele care transforma aspectul rochiilor, tricotajelor si sacourilor din colectie. Nu am trecut cu vederea nici modul in care cateva pliuri bine pozitionate fac dintr-un sacou clasic o piesa neconventionala.


GAUCHERE / Sursa foto: Hepta.ro


GAUCHERE / Sursa foto: Hepta.ro


GAUCHERE / Sursa foto: Hepta.ro

Cele mai elaborate puzzle-uri vestimentare sunt cele semnate UJOH. Maiestria cu care Mitsuru Nishizaki, fondatorul brandului, creeaza astfel de piese e de necontestat si aminteste, totodata, de faptul ca a lucrat la Yohji Yamamoto, un nume emblematic pentru piese vestimentare deconstruite.


UJOH / Sursa foto: Hepta.ro


UJOH / Sursa foto: Hepta.ro


UJOH / Sursa foto: Hepta.ro

Am remarcat si tinutele deconstruite din colectia COS, prezentata in septembrie, la New York. Piesa preferata este, fara doar si poate, bustiera neagra, inspirata de sacoul clasic. Pe catwalk, aceasta a fost purtata cu o fusta asimetrica.


COS / Sursa foto: COS


COS / Sursa foto: COS


COS / Sursa foto: COS

Desi fiecare colectie exploreaza, in mod diferit, conceptul de deconstruire si reconstruire, ele au si cateva lucruri in comun. Costumele de inspiratie masculina si tricotajele reprezinta, cel mai adesea, punctul de pornire al designerilor.

Fotografie principala: GAUCHERE / Sursa foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 11.10.2023

more in Fashion Etc