INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Philip Treacy – Palariile ca sculpturi purtabile

Philip Treacy – Palariile ca sculpturi purtabile

Cand celebritatile vorbesc despre palarii, Philip Treacy este cel mai probabil personajul principal al discutiei. Designerul creeaza prin accesoriile sale adevarate sculpturi purtabile. 'Imi plac palariile care iti fac inima sa bata mai tare', a declarat el in urma cu doi ani intr-un interviu pentru The Guardian. Si reuseste sa o faca. Creatiile lui cu cele mai inedite forme si texturi depasesc trendurile si ajung sa fie deseori prima alegere a celor mai multe staruri din intreaga lume. Sarah Jessica Parker, Lady Gaga si Victoria Beckham sunt doar trei exemple.

Philip Treacy a absolvit Colegiul National de Arta si Design din Dublin. Apoi, si-a dezvoltat pasiunea pentru accesoriile millinery urmand, in 1988, cursurile de la Royal College of Art din Londra. Conform designboom.com, creatiile sale erau realizate la inceput din materiale achizitionate de la diferite bazaruri locale. Insa, maiestria cu care reusea sa transforme cele mai simple materiale in cele mai sofisticate povesti a fost remarcata inca din timpul studiilor. Acest lucru i-a adus colaborari cu designeri importanti din industria modei.

In prezent, Treacy are un portofoliul impresionant. A lucrat cu cele mai importante case de moda, de la Alexander McQueen pana la Chanel sau Valentino, iar palariile sale au devenit piese statement pe covorul rosu. De altfel, nunta lui Kate Middleton cu Printul William nu ar fi aratat la fel fara creatiile nonconformiste ale lui Philip Treacy. Peste 30 de invitate au purtat palariile sale (Si da. Si criticata palarie in forma de funda, purtata de Printesa Beatrice, ii poarta semnatura).

Daca vrei sa descoperi mai multe despre universul creativ al designerului, creatiile sale se gasesc la The Place Concept Store din Bucuresti.

Foto via The Place

PUBLISHED ON 16.04.2013

more in Newsroom