INSPIRATIE

Stylingul, mereu in schimbare

Stylingul in moda evolueaza in permanenta si, odata cu asta, regulile…

RED CARPET

Met Gala 2014. Dress code:...

Lumea basmelor s-a mutat pentru o seara pe covorul rosu de…

EDITOR'S CHOICE

Comète, un nou parfum in...

Comète de la CHANEL demonstreaza ca un parfum poate fi purtat…

AMINTIRI

Moda anilor ’90, din copilarie...

Moda anilor ’90 a revenit in trend de cateva sezoane si…

ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

Inspiratie

Dries Van Noten fara Dries Van Noten

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda care ii poarta numele de aproape 40 de ani. El lasa astfel loc tinerelor talente sa duca mai departe povestea brandului DVN. Inca nu s-a anuntat cine va ocupa acest loc in perioada urmatoare, dar prezentul DVN vine ca o promisiune ca se va alatura caselor de moda care au trecut cu bine printr-o schimbare asemanatoare. "Sunt trist, dar, in acelasi timp, fericit, sa va anunt ca ma voi retrage la sfarsitul lui iunie," mentioneaza el in scrisoarea publicata in social media, pe 19 martie. Desi ii inteleg pe deplin nevoia de a se dedica lucrurilor pentru care nu a avut timp, vestea m-a intristat si pe mine. Sursa: Puig  Dries Van Noten e unul dintre designerii mei preferati. Sunt ani de cand rezonez nu doar cu viziunea lui artistica, ci si cu el ca om. L-am cunoscut prin intermediul colectiilor vestimentare, prin cum a ales sa le prezinte la Saptamana Modei. L-am cunoscut prin interviurile urmarite de-a lungul timpului, prin pasiunea lui pentru natura si gradinarit - o eterna sursa de inspiratie, prin cum vorbeste despre oamenii din viata lui si cum vorbesc ceilalti despre el. L-am cunoscut prin modul in care isi alege imprimeurile si cuvintele. Cum si cat sa puna. Cum si cat sa spuna. Dries Van Noten toamna-ia...

Inapoi Inainte
Perspective asupra artei video si sculpturii

Perspective asupra artei video si sculpturii

Arta reflecta uneori societatea in care traim. O cerceteaza, o documenteaza, o chestioneaza. Intr-o perioada marcata de schimbari de tot felul, discursurile despre sens ca semnificatie, sens ca directie, despre prezent si viitor se intensifica, atat in viata de zi cu zi, cat si in diverse proiecte artistice.

Cu aceste ganduri in minte, am ales sa prezint in continuare doua proiecte care ridica astfel de semne de intrebare si identifica posibile raspunsuri. Unul dintre ele este dedicat artei video, celalalt sculpturii.

Insomnia Night / Viitorul artei video
31 martie 2021, live pe Facebook

Irina Botea Bucan, film-maker si artista video, si curatorul Olaf Stuber dau startul seriei de evenimente Insomnia. Conversatia lor despre viitorul artei video va avea loc pe 31 martie 2021, pe Zoom, si va fi difuzata live pe pagina Facebook ARAC, incepand cu ora 18:00. Discutia lor va fi in limba engleza.

Modul in care este privita si produsa arta video, filmul, media digitale s-a schimbat in ultimii ani, iar asta a generat definitii noi si noi moduri de prezentare si de intelegere. Irina Botea Bucan si Olaf Stuber vor explora aceste schimbari intr-un dialog ce porneste de la experienta lor in film-making si video-art. De asemenea, cei doi vor sublinia importanta spatiilor de prezentare si de reflectie asupra imaginii in miscare.

Irina Botea Bucan (n. 1970) traieste in Romania si Anglia. In arta ei, foloseste multiple medii pentru a inspecta dinamici socio-politice si posibilitati de transformare. Filmele recente care ii poarta semnatura se concentreaza asupra strategiilor de a submina discursurile socio-politice dominante si de a crea un cadru in care micile istorii, necunoscute sau uitate, ies la suprafata si formeaza un camp de forta si de idei. De-a lungul carierei artistice, Irina Botea Bucan si-a prezentat lucrarile in expozitii solo si de grup, din tara si din afara. Cateva exemple sunt: cea de-a 55-a Bienala de la Venetia, Festivalul International de Film de la Rotterdam, expozitii in institutii ca New Museum, New York, MUSAC (Museo de Arte Contemporaneo de Castilla y Leon, Spania), Centrul Pompidou, Jeu de Paume, Paris.


Cadru din It is now a matter of learning hope, 2014, Irina Botea Bucan

Olaf Stuber este curator, autor, conferentiar si consilier in domeniul artei contemporane, cu accent pe imaginea in miscare. Dintre proiectele ce-i contureaza cariera de pana acum, mentionez doua. Galeria Olaf Stuber (2001–2011) a promovat si sustinut arta video inca din 2003 si a devenit unul dintre putinele astfel de spatii. In 2008, Stuber a infiintat, impreuna cu Ivo Wessel, Videoart at Midnight, o platforma internationala pentru prezentarea filmelor si video-urilor de arta. Desfasurat la Berlin, Videoart at Midnight a devenit, in cei peste 10 ani si peste 100 de evenimente, un for important pentru artisti consacrati si emergenti.

Seria de evenimente Insomnia este inspirata de artistii, curatorii si dialogurile care exploreaza toate formele de arta. Fiecare Insomnia are loc in Bucuresti, in jurul unui artist/curator talk, cu invitati din toata lumea. Temele de conversatie sunt conectate cu subiecte importante pentru societatea in care traim, de la schimbari climatice, migratie si pana la schimbarile generate de noile tehnologii. Mai multe detalii pe aracartandresidency.com.

Sensul Sculpturii la Galeria Sector 1, Bucuresti
Expozitie deschisa pana pe 20 aprilie 2021

 Sensul Sculpturii, expozitia Kunsthalle Bega din Timisoara, face un popas la Bucuresti. Aceasta poate fi vizitata, pana pe 20 aprilie 2021, la Galeria Sector 1 din cadrul Combinatului Fondului Plastic, strada Baiculesti 29.

Artistii Apor – Nimbert Ambrus, Dona Arnakis, Rudolf Bone, Teodor Graur, Olah Gyarfas, Roxana Ionescu, Adi Matei, Alex Mirutziu, Vlad Nanca, Mihai Olos, Andrei Pitut, Bogdan Rata, Patricia Teodorescu, Ion Toderascu, Napoleon Tiron si Casandra Vidrighin sunt cei care contribuie cu viziunea lor la Sensul Sculpturii.

“La Kunsthalle Bega, evidenta vizuala se concentra pe conceptualism si se accepta disconfortul sculpturii. Se accepta contaminarea sculpturii de catre instalatie si caderea unor mituri – mitul soclului, mitul materialului… Sculptura era evaluata dupa criterii estetice – tactilitate, opticalitate, sensibilitate activa…

La Galeria Sector 1, estetica este pop-baroca, intre crossover si o seductie speciala, folosind constructivismul si minimalismul. In termenii instalatiei, sculptura are un impact dramatic, imediat. Exista o reinvestire in obiect, care nu mai este nici solid, nici monumental. Cotidianul, natura, viata planetei, fragilitatea si efemeritatea primesc dimensiuni politice. Fantezia devine un fascinant proces de eliberare,” spune curatoarea Liviana Dan.


The Gift, 2020, Casandra Vidrighin

Expozitia de la Bucuresti poate fi vizitata de marti pana sambata, intre orele 14:00 – 19:00, iar duminica si luni, cu programare prealabila. Mai multe detalii despre expozitie gasesti pe sector1gallery.com.

Sursa foto si info: PR – imaginea principala: Play no.1, 2021, Dona Arnakis

PUBLISHED ON 29.03.2021

more in Newsroom