INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Natura la borcan
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Natura la borcan

Sunt multe amintiri pe care ne dorim sa le protejam de trecerea timpului. Amintiri despre locuri dragi, despre oameni, despre momente care ne-au marcat existenta… Pe unele le imortalizam in fotografii la care ne intoarcem de fiecare data cand ni se face dor. Pe altele le pastram in memorie ca intr-un sertar in care cotrobaim fara siguranta ca le vom gasi neschimbate.

Dar cum ar fi daca am putea sa le conservam la borcan, ca pe niste provizii pentru suflet?! Aceasta este ideea care l-a inspirat pe Christoffer Relander sa realizeze “Jarred & Displaced”, un proiect fotografic care estompeaza limitele dintre realitate si fantezie. Prin intermediul multiexpunerii, el pare ca inchide peisaje familiare din natura in borcane din sticla transparenta, astfel incat sa le pastreze si sa se bucure de frumusetea lor oriunde s-ar afla.

“De mai bine de un an, colectionez peisaje in borcane folosind dubla expunere pe film – in cadrul acestui proiect am realizat un vis copilaresc. Ma joc cu ideea de a fi un colectionar ambitios, conservand mediul din jur intr-o mare colectie personala. Cele mai multe dintre peisaje sunt din locurile in care am crescut, la tara, in sudul Finlandei, acolo unde imi sunt inca radacinile. Anxietatea separarii de copilarie este cea care m-a absorbit in acest proiect,” povesteste el in descrierea “Jarred & Displaced”. Imaginile sunt obtinute de Relander direct in aparatul sau analog, fara interventii in Photoshop sau in alte programe de editare, iar proiectul se afla inca in desfasurare.

Christoffer Relander s-a nascut in 1986 in Finlanda. Chiar daca a fost pasionat de arta dintotdeauna, fotografia si-a facut cu adevarat loc in viata lui abia in urma cu 7-8 ani. In fotografiile pe care le realizeaza, natura este trecuta adesea prin filtrul imaginatiei, iar rezultatul devine captivant si suprarealist deopotriva. De-a lungul timpului, proiectele lui Relander au fost prezentate in expozitii solo sau de grup, atat in tara natala, cat si in Statele Unite, Norvegia sau Rusia. In portofoliul lui se regasesc, de asemenea, multiple colaborari cu nume ca Adobe, Nikon, Oxford University Press sau Finnish Forest Industry.

Daca iti doresti sa descoperi mai multe despre arta fotografica a lui Christoffer Relander, te invit sa intri pe site-ul sau oficial sau pe pagina de Facebook.

Foto: Christoffer Relander

PUBLISHED ON 19.12.2016

more in Mood Board