HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Natura la borcan
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Natura la borcan

Sunt multe amintiri pe care ne dorim sa le protejam de trecerea timpului. Amintiri despre locuri dragi, despre oameni, despre momente care ne-au marcat existenta… Pe unele le imortalizam in fotografii la care ne intoarcem de fiecare data cand ni se face dor. Pe altele le pastram in memorie ca intr-un sertar in care cotrobaim fara siguranta ca le vom gasi neschimbate.

Dar cum ar fi daca am putea sa le conservam la borcan, ca pe niste provizii pentru suflet?! Aceasta este ideea care l-a inspirat pe Christoffer Relander sa realizeze “Jarred & Displaced”, un proiect fotografic care estompeaza limitele dintre realitate si fantezie. Prin intermediul multiexpunerii, el pare ca inchide peisaje familiare din natura in borcane din sticla transparenta, astfel incat sa le pastreze si sa se bucure de frumusetea lor oriunde s-ar afla.

“De mai bine de un an, colectionez peisaje in borcane folosind dubla expunere pe film – in cadrul acestui proiect am realizat un vis copilaresc. Ma joc cu ideea de a fi un colectionar ambitios, conservand mediul din jur intr-o mare colectie personala. Cele mai multe dintre peisaje sunt din locurile in care am crescut, la tara, in sudul Finlandei, acolo unde imi sunt inca radacinile. Anxietatea separarii de copilarie este cea care m-a absorbit in acest proiect,” povesteste el in descrierea “Jarred & Displaced”. Imaginile sunt obtinute de Relander direct in aparatul sau analog, fara interventii in Photoshop sau in alte programe de editare, iar proiectul se afla inca in desfasurare.

Christoffer Relander s-a nascut in 1986 in Finlanda. Chiar daca a fost pasionat de arta dintotdeauna, fotografia si-a facut cu adevarat loc in viata lui abia in urma cu 7-8 ani. In fotografiile pe care le realizeaza, natura este trecuta adesea prin filtrul imaginatiei, iar rezultatul devine captivant si suprarealist deopotriva. De-a lungul timpului, proiectele lui Relander au fost prezentate in expozitii solo sau de grup, atat in tara natala, cat si in Statele Unite, Norvegia sau Rusia. In portofoliul lui se regasesc, de asemenea, multiple colaborari cu nume ca Adobe, Nikon, Oxford University Press sau Finnish Forest Industry.

Daca iti doresti sa descoperi mai multe despre arta fotografica a lui Christoffer Relander, te invit sa intri pe site-ul sau oficial sau pe pagina de Facebook.

Foto: Christoffer Relander

PUBLISHED ON 19.12.2016

more in Mood Board