INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Pauza in relatia de cuplu

Pauza in relatia de cuplu

'O relatie buna nu ar trebui sa fie atat de muncita', spun unii. Adevarul e, insa, ca orice relatie inseamna si efort. Depus de cei doi parteneri pentru a comunica si a se pozitiona cat mai armonios unul fata de celalalt, acesta devine uneori prea mare si are ca efect o oarecare oboseala sau o oarecare dezamagire. Pauza in relatie – cand, cum, de ce? In ce conditii ne poate fi utila, dar si care sunt dezavantajele unei intreruperi ale relatiei, in randurile urmatoare.

Relatiile de cuplu din zilele noastre difera semnificativ de cele ale parintilor si bunicilor nostri. Studiile arata ca generatia actuala este mai inclinata catre sine, catre atingerea potentialului propriu si satisfactia personala, iar relatiile de cuplu variaza intr-o mai mare masura ca durata, profunzime si implicare.

In primul rand, a opta pentru o pauza tine de conceptiile si convingerile celor doi parteneri cu privire la relatie. Multi considera cuplul ca o unitate si orice scindare a sa, chiar si una temporara, reprezinta finalul. E bine sa tineti cont de valorile voastre cu privire la cuplu. O pauza nu este o solutie in sine, ci o posibilitate de reactualizare a nevoilor proprii si o reintalnire cu cele ale celuilalt.

Daca iei in calcul luarea unei pauze in relatia ta, e bine sa stii care este fondul emotional care te indreapta catre acest lucru. Simti ca lucrurile nu mai sunt la fel de bune si implinite intre tine si partenerul tau, dar crezi ca o schimbare in comportamentul vostru e dificila in contextul unei rutine create si intarite in timp? Te simti confuza si nu mai stii cat de satisfacuta esti de relatia de cuplu? O pauza poate reprezenta un ragaz in care sa analizezi propriile sentimente si evolutia relatiei de cuplu si poate avea ca efect o mai mare apropiere a celor doi parteneri.

Este esential insa ca stabilirea pauzei sa fie facuta cat mai pe intelesul ambilor parteneri. Comunicati-va deschis sentimentele, fie ca e vorba de confuzie, de indisponibilitate sau frustrare, dar si asteptarile de la perioada care urmeaza: ce simtiti nevoia sa faceti pentru a va reindrepta atentia catre relatia voastra. Stabiliti conditiile pauzei, de cat timp estimati ca aveti nevoie si care va fi statutul vostru in timpul acesta: veti putea sa intalniti alte persoane sau nu.

O pauza poate reprezenta o ocazie de a descoperi ce anume ai nevoie din partea partenerului tau si ce asteptari ai de la relatia voastra. In acelasi timp, pauza poate fi o oportunitate de a te redescoperi si in afara relatiei de cuplu. Intalnirile cu prietenii si deciziile luate de una singura te vor ajuta sa te delimitezi de rolul din cadrul relatiei si sa descoperi acele lucruri care iti pot imbunatati calitatea vietii, fara ca ele sa aiba vreo legatura cu cuplul.

Acordati-va spatiul de care aveti nevoie, dar nu uitati care este scopul cu care ati pornit. Odata ce va clarificati cu privire la relatie si la viitorul ei, indiferent ca este vorba despre reconciliere si revitalizarea relatiei, sau din contra, despre renuntarea la ea, stabiliti o discutie onesta cu partenerul dumneavoastra. Odata cu apropierea de finalul pauzei, trageti niste concluzii ale efectului intreruperii relatiei, pentru a sti in ce masura acest demers si-a atins scopul. Daca la finalul ei nu considerati ca sunteti mai in acord cu propriile dorinte si perspective de viitor, apelati la un specialist care sa va sprijine in aceasta directie, fie individual, fie in cuplu.

Articol realizat de LAURA CONSTANTINESCU, psiholog

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 05.11.2013

more in Newsroom