INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Pat McGrath. Cand o make-up artista cucereste Saptamana Modei.
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

Pat McGrath. Cand o make-up artista cucereste Saptamana Modei.

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de tare ca al unui designer la Saptamana Modei. Cu toate ca machiajul reprezinta un element important in ecuatia unui show, vestimentatia ramane in centrul atentiei. Nu e surprinzator insa numele celei care a reusit recent performanta de a imparti aceasta atentie. Pat McGrath e o personalitate in lumea machiajului.


Sursa foto: Hepta.ro / Show-ul Schiaparelli

Ea era in centrul atentiei mele inca din prima zi a Saptamanii Modei de la Paris, ce a fost dedicata colectiilor haute couture pentru primavara-vara 2024. Mi-au placut foarte mult machiajele pentru show-ul Schiaparelli, in mod special, cele in care echipa Pat McGrath nu a pus accentul nici pe ochi, nici pe buze, ci pe urechi. Cerceii statement purtati de o parte dintre modelele care au defilat pe podium au fost pusi in valoare de un machiaj neconventional pe pavilionul urechii. Acesta a fost pictat cu argintiu si decorat cu strasuri.

Nu stiam pe atunci ca, in ultima zi a evenimentului, un alt machiaj semnat de aceeasi echipa pentru un alt show, va face, pur si simplu, valuri in social media si nu numai. Este vorba despre cel realizat pentru colectia Maison Margiela Artisanal.

Dupa prezentare, newsfeed-ul meu a gazduit cuvinte de lauda pentru designerul John Galliano si pentru make-up artista Pat McGrath deopotriva. Machiajul teatral realizat de echipa ei a starnit multa admiratie, dar si multa curiozitate asupra modului in care a fost obtinut efectul de piele lucioasa ca a unei papusi de portelan. Si, cum procesul a fost tinut secret pentru o scurta perioada de timp, oameni pasionati de arta machiajului au venit de pretutindeni cu posibile variante de raspuns si cu propriile interpretari ale lookului de pe catwalk.


Sursa foto: Hepta.ro / Show-ul Maison Margiela

Nu imi amintesc sa fi asistat la un fenomen asemanator pana acum. A fost impresionant sa urmaresc instrumentele cu care se impletesc arta machiajui si cea a comunicarii si a marketingului, pentru ca lucrurile nu s-au oprit aici. Pe 2 februarie, Pat McGrath si echipa ei au recreat machiajul in cadrul unui masterclass live in social media si, asa cum era de asteptat, evenimentul a generat un nou buzz.

Secretul nu mai e secret acum, iar dezvaluirea a subliniat maiestria si munca din spatele acestei reusite. Efectul de portelan a fost obtinut cu un mix de produse cosmetice. Printre ele, diverse masti peel-off. Apoi, compozitia a fost aplicata pe ten in multiple straturi, cu ajutorul unui air brush.

Ingredientele folosite, in cantitatile necesare, reprezinta o parte importanta din proces, dar una care nu e neaparat suficienta. Cel putin, nu pentru mine. Cu tot dragul pentru arta machiajului, raman o privitoare impresionata de talentul, curiozitatea si ambitia de a crea lucruri noi si de tot efortul pe care il presupune un astfel de demers.

In ciuda secretelor dezvaluite, ma simt la fel de aproape de a realiza acel efect spectaculos cum eram si inainte de a le sti.:) O cale mai simpla de a aspira la rezultatele alchimiei prezentate la show-ul Margiela va exista cand – nu daca – tot acel proces complex va fi concentrat intr-un produs. Surprinzator sau nu, Pat McGrath a anuntat ca un astfel de produs va fi disponibil. Si, odata cu aceasta veste, se preconizeaza un nou buzz in social media.

Sursa fotografie principala: Hepta.ro

PUBLISHED ON 14.02.2024

more in Beauty Lines