INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Parul prins in coada de cal – obiect de studiu pentru fizicieni

Parul prins in coada de cal – obiect de studiu pentru fizicieni

Coada de cal reprezinta una dintre coafurile la care femeile apeleaza cel mai des. E usor de realizat si de purtat si depaseste limitele impuse de dress-code sau de tendintele sezoniere. Asa ca nu ar trebui sa ne mire ca ea a devenit o sursa de inspiratie nu doar pentru specialistii in coafura, ci si pentru fizicieni. O echipa de patru cercetatori englezi si americani au descoperit formula prin intermediul careia se poate calcula felul in care se misca parul in timp ce este prins in coada de cal. Rezultatul lor nu a trecut neobservat si a fost distins cu premiul Ig Nobel, in cadrul Galei ce recompenseaza cercetarile iesite din comun, care te fac mai intai de toate sa razi.

Pentru a descoperi formula miscarii unei coafuri in coada de cal, Patrick Warren, Raymond Goldstein, Robin Ball si Joe Keller au studiat, printre altele, flexibilitatea firului de par, efectele gravitatiei asupra lui, dar si prezenta buclelor si a onduleurilor.

Warren, cercetator la Unilever UK, este incantat de faptul ca proiectul in care a fost implicat se bucura de notorietate. Conform bbc.co.uk, el a declarat ca subiectul cercetat este de interes pentru compania in care lucreaza pentru ca in portofoliul acesteia se numara si produse de ingrijirea parului. In plus, Warren considera ca studiul lor este important pentru industria animatiei. Miscarea naturala a parului este un detaliu greu de surprins, iar formula descoperita poate fi de ajutor.

Gala Premiilor Ig Nobel  se desfasoara in fiecare an la Sanders Theatre din cadrul Universitatii Harvard, iar premiile sunt inmanate de laureati ai prestigioaselor premii Nobel in fata a 1200 de spectatori.  Cea de-a 22-a editie are 10 castigatori ale caror subiecte de cercetare te fac sa razi, sa razi, sa razi… si apoi sa gandesti. De exemplu, premiul IG Nobel pentru Literatura a fost inmanat Biroului General de Contabilitate a Guvernului American pentru ca a realizat un raport despre rapoartele despre rapoarte care recomanda pregatirea unui raport despre raportul despre rapoarte despre rapoarte… Si nu au gresit cu nimic. 🙂

Pentru lista completa a castigatorilor, click aici!

Foto: Hepta.ro

 

PUBLISHED ON 23.09.2012

more in Newsroom