WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Pantofii Cenusaresei, inspiratie pentru designeri

Pantofii Cenusaresei, inspiratie pentru designeri

Designerii Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Paul Andrew, Alexandre Birman, Rene Caovilla, Nicholas Kirkwood, Charlotte Olympia, Jerome C. Rosseau si Stuart Weitzman au transpus pantofii de poveste ai Cenusaresei in realitate. Creatiile celor 9 designeri au fost expuse in cadrul Festivalului de Film de la Berlin si sunt dispobile din martie in magazine de lux precum Saks Fifth Avenue din New York si Beverly Hills, Harrods in Londra, Galeriile Lafayette din Paris, Excelsior Milano, Tsum in Moscova, Isetan Shinjuku in Tokio, Level Shoe District – Mallul din Dubai. Provocarea designerilor este parte din celebrarea revenirii pe marile ecrane a uneia dintre cele mai dragi povesti ale copilariei, Cenusareasa/Cinderella – de aceasta data printr-un film in regia lui Kenneth Branagh.

Fiecare model creat aducere in prezent pantoful-simbol al Cenusaresei, iar pretul lor variaza intre 795 si 4.595 de dolari americani. La realizarea acestor noi modele au fost folosite cristale Swarovski, compania de bijuterii care a produs si pantofii Ellei din film, sub indrumarea creatoarei de costume Sandy Powell. Forma pantofului din film a fost inspirata de un model din anii 1890, gasit de Powell intr-un muzeu din Northampton. Au fost create mai multe copii ale pantofului, folosite doar ca recuzita. Unul dintre ei a ajuns luna aceasta in dulapul cu accesorii al revistei „Vogue”.

Filmul „Cenusareasa / Cinderella” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 13 martie 2015, fiind proiectat atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.

Foto si info via: Forum Film Romania PR

PUBLISHED ON 18.03.2015

more in Fashion Etc