INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Pantofii Cenusaresei, inspiratie pentru designeri

Pantofii Cenusaresei, inspiratie pentru designeri

Designerii Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Paul Andrew, Alexandre Birman, Rene Caovilla, Nicholas Kirkwood, Charlotte Olympia, Jerome C. Rosseau si Stuart Weitzman au transpus pantofii de poveste ai Cenusaresei in realitate. Creatiile celor 9 designeri au fost expuse in cadrul Festivalului de Film de la Berlin si sunt dispobile din martie in magazine de lux precum Saks Fifth Avenue din New York si Beverly Hills, Harrods in Londra, Galeriile Lafayette din Paris, Excelsior Milano, Tsum in Moscova, Isetan Shinjuku in Tokio, Level Shoe District – Mallul din Dubai. Provocarea designerilor este parte din celebrarea revenirii pe marile ecrane a uneia dintre cele mai dragi povesti ale copilariei, Cenusareasa/Cinderella – de aceasta data printr-un film in regia lui Kenneth Branagh.

Fiecare model creat aducere in prezent pantoful-simbol al Cenusaresei, iar pretul lor variaza intre 795 si 4.595 de dolari americani. La realizarea acestor noi modele au fost folosite cristale Swarovski, compania de bijuterii care a produs si pantofii Ellei din film, sub indrumarea creatoarei de costume Sandy Powell. Forma pantofului din film a fost inspirata de un model din anii 1890, gasit de Powell intr-un muzeu din Northampton. Au fost create mai multe copii ale pantofului, folosite doar ca recuzita. Unul dintre ei a ajuns luna aceasta in dulapul cu accesorii al revistei „Vogue”.

Filmul „Cenusareasa / Cinderella” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 13 martie 2015, fiind proiectat atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.

Foto si info via: Forum Film Romania PR

PUBLISHED ON 18.03.2015

more in Fashion Etc