INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Oscar Weekend. 19-21 ianuarie.

120 BPM/batai pe minut (Robin Campillo, Franta), castigatorul Marelui Premiu la Cannes in 2017, Loveless (Andrei Zvyagintsev, Rusia), recompensat, la Cannes, cu Premiul Juriului, On Body and Soul (Ildiko Enyedi, Ungaria),  marele castigator al Festivalului International de Film de la Berlin in 2017, Happy End (Michael Haneke, Austria) si Fixeur (Adrian Sitaru, Romania) fac parte din programul Oscar Weekend, desfasurat la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti, intre 19 si 21 ianuarie.

Dedicat celor mai titrate filme ale anului 2017, propuse sau aflate in cursa pentru Oscar la categoria “Cel mai bun film intr-o limba straina”, evenimentul are loc cu putin timp inainte de a afla nominalizarile la cea de-a 90-a editie a Premiilor Oscar. Acestea vor fi anuntate pe 23 ianuarie, iar gala de decernare a trofeelor va avea loc pe 4 martie.

O scurta prezentare a filmelor de la Oscar Weekend:

Loveless, cel mai recent film al regizorului rus Andrei Zvyagintsev (Leviathan, Elena), a fost distins, anul trecut la Cannes, cu Premiul Juriului. Prin povestea unei familii care se destrama, pelicula sugereaza falimentul moral prin care trece societatea rusa. Borys si Zhenya divorteaza si se pregatesc separat de noile lor vieti: Boris, alaturi de prietena lui mai tanara, care este insarcinata, iar Zhenya, alaturi de iubitul bogat, care-si doreste sa se casatoreasca. Pana cand acesta dispare, niciunul dintre ei nu pare interesat de Alyosha, fiul lor 12 ani.

Castigator al Marelui Premiu la Cannes in 2017, 120 BPM/batai pe minut poarta semnatura regizorului francez Robin Campillo. Actiunea filmului se petrece in Franta, la inceputul anilor ’90. Din cauza ca SIDA face nenumarate victime de mai bine de 10 ani, activistii de la Act Up – Paris isi intensifica actiunile in lupta contra indiferentei generale. Viata lui Nathan, care se alatura grupului, este bulversata de intalnirea cu Sean, un militant radical. Dupa proiectiile din cadrul Oscar Weekend, productia franceza va intra, in cinematografele din Romania, in 26 ianuarie.

Filmul Fixeur, in regia lui Adrian Sitaru, a avut premiera la Festivalul de la Toronto din 2016. La Les Arcs European Film Festival, a fost premiat cu trofeul pentru cel mai bun actor (Tudor Aaron Istodor) si cu o mentiune speciala a juriului. El a mai fost prezentat si in alte festivaluri internationale renumite ca: Ghent, Cairo, D’A – Festivalul Filmului de Autor din Barcelona, goEast de la Wiesbaden sau Torino. Pelicula spune povestea lui Radu, un tanar jurnalist care doreste sa lucreze in presa internationala. Repatrierea din Franta a unei prostituate minore ii ofera ocazia de a-si demonstra abilitatile de reporter. Pleaca in Transilvania, impreuna cu o echipa de la o televiziune franceza, condusa de un jurnalist celebru, insa, la fata locului, sarcina lui se dovedeste a fi mult mai complicata decat parea initial.

On Body and Soul, marele castigator al Festivalului International de Film de la Berlin din 2017, prezinta o poveste de dragoste atipica intre doi introvertiti singuratici. Endre, directorul economic al unui abator, si Maria, noul inspector al calitatii, trimis de autoritati, descopera intamplator ceva cu totul neobisnuit. Visele lor recurente din timpul noptilor sunt identice.

Cu o actiune care se desfasoara pe fundalul crizei migratiei in Europa, Happy End spune povestea unei familii burgheze din Calais, in stilul sumbru si realist al lui Michael Haneke, regizorul care a castigat un Oscar in 2013, cu filmul Amour.

Programul Oscar Weekend 2018

Vineri, 19 ianuarie

17:30 –  120 BPM/batai pe minut, de Robin Campillo (2h 24 min) – Franța . Urmat de dezbatere

Sambata, 20 ianuarie

14:30 – Fixeur, de Adrian Sitaru (1h 38 min) – România

16:30 – Loveless, de Andrei Zvyagintsev (1h 7 min) – Rusia

19:00 – 120 BPM/batai pe minut, de Robin Campillo (2h 24 min) – Franța  

Duminica, 21 ianuarie

14:00 – On Body and Soul, de Ildiko Enyedi (1h 56 min) – Ungaria

16:30 – 120 BPM/batai pe minut, de Robin Campillo (2h 24 min) – Franța

19:30 – Happy End, de Michael Haneke (1h 47min) – Austria

Biletele la Oscar Weekend sunt disponibile pe Eventbook.ro si la casieria cinematografului Elvire Popesco.

Proiectia filmului 120 BPM/batai pe minut din 19 ianuarie este urmata de o dezbatere pe tema educatiei sexuale. Accesul grupurilor de elevi de liceu, care au peste 15 ani si care doresc sa participe insotiti de profesor, este gratuit in limita locurilor disponibile si se face pe baza de inscriere in prealabil la adresa: contact@piartvision.com, pana pe 17 ianuarie. Pentru proiectiile filmului 120 BPM/batai pe minut din 20 si 21 ianuarie, elevii de liceu, care au peste 15 ani, au acces la bilete cu valoare de 5 lei. Reducerea se aplica pe baza prezentarii legitimatiei/carnetului de elev.

Mai multe detalii pe filmedefestival.ro/oscar-weekend.

Foto si info via Voodoo Films

PUBLISHED ON 16.01.2018

more in Newsroom