INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

OSCAR WEEKEND. 13-15 ianuarie 2017.

afis_oscar-weekend_filme-straine_festival_cinematograful-elvire-popescoFilme straine aflate in acest moment pe lista scurta pentru Oscar vor fi proiectate, intre 13 si 15 ianuarie, la OSCAR WEEKEND. Gazduit de cinematograful Elvire Popesco din Bucuresti, festivalul prezinta si alte titluri ce au fost propuse de diferite tari, printre care si Romania, si care au fost apreciate de critica internationala.

Din 5 ianuarie, s-a deschis prima sesiune de votare la premiile Oscar, iar nominalizarile finale urmeaza sa fie anuntate pe 24 ianuarie. Castigatorii vor fi desemnati in cadrul ceremoniei de pe 26 februarie si, pana atunci, organizatorii OSCAR WEEKEND invita iubitorii de film sa isi aseze in ordine preferintele.

Programul celei de-a treia editii a evenimentului include: Paradise (Ray) de Andrei Koncealovski, filmul rusesc premiat cu Leul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul de la Venetia, pelicula canadiana Juste la fin du monde, in regia lui Xavier Dolan, recompensata cu Marele Premiu la Cannes (2016), precum si The Salesman (Forushande) in regia lui Asghar Farhadi (Iran), castigator al premiilor pentru Cel mai bun actor si Cel mai bun scenariu la Cannes 2016.

juste-la-fin-du-monde_oscar-weekendJuste la fine du monde

Alaturi de ele, vor putea fi urmarite si propunerile Australiei, Germaniei, Danemarcei sau Elvetiei. O poveste de dragoste filmata in Vanuatu, Tanna (Australia) a fost recompensata la Venetia in 2015 cu premiul publicului si cu premiul pentru Cea mai buna imagine, in cadrul sectiunii Settimana Internazionale della Critica. Pelicula Toni Erdmann, in regia lui Maren Aden, reprezinta Germania in cursa pentru Oscar. Aceasta a fost filmata aproape integral in Romania si a adunat deja cateva trofee importante. A fost desemnat Cel mai bun film al anului de catre Federatia Internationala a Criticilor de Film (FIPRESCI) si Cel mai bun film european de catre Academia Europeana de Film (EFA). Land of Mine (Under Sundet), in regia lui Martin Zandvliet, este propunerea Danemarcei si, totodata, castigatoarea premiului publicului de la Rotterdam. Filmul elvetian de animatie, Ma vie de courgette (Viata mea de dovlecel), de Claude Barras, se afla de asemenea pe lista scurta pentru Oscar.

Festivalul va incepe cu propunerea Romaniei: Sieranevada, in regia lui Cristi Puiu, iar cele trei zile dedicate filmului vor fi completate si de propunerile Frantei, Italiei si Finlandei. Vor face astfel parte din program si productiile:  Elle, de Paul Verhoeven, Fire at Sea (Fuocoammare), in regia lui Gianfranco Rosi, documentar premiat cu Ursul de Aur la Berlin, si The Happiest Day in the Life of Olli Maki al regizorului finlandez Juho Kuosmanen, marele castigator al sectiunii Un Certain Regard la Cannes.

Biletele pot fi achizitionate pe Eventbook.ro si din reteaua Eventbook, precum si de la casieria cinematografului Elvire Popesco.

PUBLISHED ON 09.01.2017

more in Newsroom