RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte

OSCAR WEEKEND. 13-15 ianuarie 2017.

afis_oscar-weekend_filme-straine_festival_cinematograful-elvire-popescoFilme straine aflate in acest moment pe lista scurta pentru Oscar vor fi proiectate, intre 13 si 15 ianuarie, la OSCAR WEEKEND. Gazduit de cinematograful Elvire Popesco din Bucuresti, festivalul prezinta si alte titluri ce au fost propuse de diferite tari, printre care si Romania, si care au fost apreciate de critica internationala.

Din 5 ianuarie, s-a deschis prima sesiune de votare la premiile Oscar, iar nominalizarile finale urmeaza sa fie anuntate pe 24 ianuarie. Castigatorii vor fi desemnati in cadrul ceremoniei de pe 26 februarie si, pana atunci, organizatorii OSCAR WEEKEND invita iubitorii de film sa isi aseze in ordine preferintele.

Programul celei de-a treia editii a evenimentului include: Paradise (Ray) de Andrei Koncealovski, filmul rusesc premiat cu Leul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul de la Venetia, pelicula canadiana Juste la fin du monde, in regia lui Xavier Dolan, recompensata cu Marele Premiu la Cannes (2016), precum si The Salesman (Forushande) in regia lui Asghar Farhadi (Iran), castigator al premiilor pentru Cel mai bun actor si Cel mai bun scenariu la Cannes 2016.

juste-la-fin-du-monde_oscar-weekendJuste la fine du monde

Alaturi de ele, vor putea fi urmarite si propunerile Australiei, Germaniei, Danemarcei sau Elvetiei. O poveste de dragoste filmata in Vanuatu, Tanna (Australia) a fost recompensata la Venetia in 2015 cu premiul publicului si cu premiul pentru Cea mai buna imagine, in cadrul sectiunii Settimana Internazionale della Critica. Pelicula Toni Erdmann, in regia lui Maren Aden, reprezinta Germania in cursa pentru Oscar. Aceasta a fost filmata aproape integral in Romania si a adunat deja cateva trofee importante. A fost desemnat Cel mai bun film al anului de catre Federatia Internationala a Criticilor de Film (FIPRESCI) si Cel mai bun film european de catre Academia Europeana de Film (EFA). Land of Mine (Under Sundet), in regia lui Martin Zandvliet, este propunerea Danemarcei si, totodata, castigatoarea premiului publicului de la Rotterdam. Filmul elvetian de animatie, Ma vie de courgette (Viata mea de dovlecel), de Claude Barras, se afla de asemenea pe lista scurta pentru Oscar.

Festivalul va incepe cu propunerea Romaniei: Sieranevada, in regia lui Cristi Puiu, iar cele trei zile dedicate filmului vor fi completate si de propunerile Frantei, Italiei si Finlandei. Vor face astfel parte din program si productiile:  Elle, de Paul Verhoeven, Fire at Sea (Fuocoammare), in regia lui Gianfranco Rosi, documentar premiat cu Ursul de Aur la Berlin, si The Happiest Day in the Life of Olli Maki al regizorului finlandez Juho Kuosmanen, marele castigator al sectiunii Un Certain Regard la Cannes.

Biletele pot fi achizitionate pe Eventbook.ro si din reteaua Eventbook, precum si de la casieria cinematografului Elvire Popesco.

PUBLISHED ON 09.01.2017

more in Newsroom