EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte

OSCAR WEEKEND. 13-15 ianuarie 2017.

afis_oscar-weekend_filme-straine_festival_cinematograful-elvire-popescoFilme straine aflate in acest moment pe lista scurta pentru Oscar vor fi proiectate, intre 13 si 15 ianuarie, la OSCAR WEEKEND. Gazduit de cinematograful Elvire Popesco din Bucuresti, festivalul prezinta si alte titluri ce au fost propuse de diferite tari, printre care si Romania, si care au fost apreciate de critica internationala.

Din 5 ianuarie, s-a deschis prima sesiune de votare la premiile Oscar, iar nominalizarile finale urmeaza sa fie anuntate pe 24 ianuarie. Castigatorii vor fi desemnati in cadrul ceremoniei de pe 26 februarie si, pana atunci, organizatorii OSCAR WEEKEND invita iubitorii de film sa isi aseze in ordine preferintele.

Programul celei de-a treia editii a evenimentului include: Paradise (Ray) de Andrei Koncealovski, filmul rusesc premiat cu Leul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul de la Venetia, pelicula canadiana Juste la fin du monde, in regia lui Xavier Dolan, recompensata cu Marele Premiu la Cannes (2016), precum si The Salesman (Forushande) in regia lui Asghar Farhadi (Iran), castigator al premiilor pentru Cel mai bun actor si Cel mai bun scenariu la Cannes 2016.

juste-la-fin-du-monde_oscar-weekendJuste la fine du monde

Alaturi de ele, vor putea fi urmarite si propunerile Australiei, Germaniei, Danemarcei sau Elvetiei. O poveste de dragoste filmata in Vanuatu, Tanna (Australia) a fost recompensata la Venetia in 2015 cu premiul publicului si cu premiul pentru Cea mai buna imagine, in cadrul sectiunii Settimana Internazionale della Critica. Pelicula Toni Erdmann, in regia lui Maren Aden, reprezinta Germania in cursa pentru Oscar. Aceasta a fost filmata aproape integral in Romania si a adunat deja cateva trofee importante. A fost desemnat Cel mai bun film al anului de catre Federatia Internationala a Criticilor de Film (FIPRESCI) si Cel mai bun film european de catre Academia Europeana de Film (EFA). Land of Mine (Under Sundet), in regia lui Martin Zandvliet, este propunerea Danemarcei si, totodata, castigatoarea premiului publicului de la Rotterdam. Filmul elvetian de animatie, Ma vie de courgette (Viata mea de dovlecel), de Claude Barras, se afla de asemenea pe lista scurta pentru Oscar.

Festivalul va incepe cu propunerea Romaniei: Sieranevada, in regia lui Cristi Puiu, iar cele trei zile dedicate filmului vor fi completate si de propunerile Frantei, Italiei si Finlandei. Vor face astfel parte din program si productiile:  Elle, de Paul Verhoeven, Fire at Sea (Fuocoammare), in regia lui Gianfranco Rosi, documentar premiat cu Ursul de Aur la Berlin, si The Happiest Day in the Life of Olli Maki al regizorului finlandez Juho Kuosmanen, marele castigator al sectiunii Un Certain Regard la Cannes.

Biletele pot fi achizitionate pe Eventbook.ro si din reteaua Eventbook, precum si de la casieria cinematografului Elvire Popesco.

PUBLISHED ON 09.01.2017

more in Newsroom