ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Open Sky. O instalatie care aduce mai aproape cerul.
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Open Sky. O instalatie care aduce mai aproape cerul.

Open Sky este o instalatie din panouri ca niste oglinzi, conceputa de artistul Phillip K. Smith III pentru cea de-a saptea participare a brandului COS la Salone del Mobile. Lucrarea de mari dimensiuni poate fi vazuta, intre 17 si 22 aprilie, in curtea Palazzo Isimbardi. Pentru cei care ajung la Milano in aceasta perioada, dar si pentru cei care nu vor ajunge, avem cateva imagini de teasing.

“Am vrut sa aduc cerul pe pamant – sa ii fac simtita prezenta, fizic. Patratul de cer de deasupra curtii se transforma intr-o forma semicirculara, care sta pe podea direct in fata spectatorului. Ideea a fost aceea de a imbina frumusetea arhitecturii inconjuratoare si a cerului, creand o experienta mereu in schimbare,” povesteste artistul american despre conceptul din spatele Open Sky.

Datorita suprafetelor care oglindesc tot ce exista in jur, instalatiile create de Smith isi modifica aspectul in permanenta. Cladirile si elementele naturale specifice locului in care sunt amplasate, starea vremii, oamenii devin parte din proiecte. La fel se intampla si acum. Open Sky reconfigureaza spatiul palatului milanez si multiplica anumite portiuni din el.

“Am fost inspirati de felul in care instalatiile lui Phillip K. Smith III interactioneaza cu mediul inconjurator natural. Ceea ce el a creat ne permite si ofera noi moduri de a percepe si experimenta din diverse perspective lumea ce ne inconjoara. Abordarea lui este aliniata cu propriul nostru spirit de a crea un design subtil, design reflectat in fiecare creatie si actiune COS. Din aceste experiente legate de arta, perceptiile noastre sunt modelate si de aceea suntem atat de incantati sa colaboram cu Phillip anul acesta,” a declarat Karin Gustafsson, Creative Director la COS. Parteneriatul lor nu se opreste cu aceasta instalatie. Artistul a transpus conceptul ei in diferite display-uri ce vor fi expuse, pe durata Salone del Mobile, in magazinele COS selectionate din intreaga lume.


Phillip K. Smith III si Karin Gustafsson

Prin proiectul sau, Smith se alatura unor nume ca Gary Card, Bonsoir Paris, Nendo, Snarkitecture, Sou Fujimoto sau Studio Swine, cu care COS a colaborat pentru Salone del Mobile in anii anteriori. Lucrarile lor au stabilit intotdeauna un echilibru intre viziuni, iar rezultatele au fost apreciate de public. Anul trecut, de exemplu, instalatia New Spring realizata de Azusa Murakami si Alexander Groves de la Studio Swine a castigat Premiul Milan Design pentru Cel mai Interactiv Exponat din timpul Milan Design Week. Lucrarea multisenzoriala semana cu un copac ale carui flori erau, de fapt, bule parfumate, cu abur in interior. Acestea se spargeau cand atingeau pielea vizitatorilor, dar ramaneau intacte in contact cu hainele lor. New Spring ramane, pana acum, proiectul meu preferat si sunt curioasa daca va fi depasit de Open Sky. Pentru a afla asta, astept sa inceapa Salone del Mobile, iar online-ul sa-mi aduca evenimentul mai aproape.:)

COS x Studio Swine, Salone del Mobile 2017
COS x Sou Foujimoto, Salone del Mobile 2016
COS x Snarkitecture, Salone del Mobile 2015
COS x Nendo, Salone del Mobile 2014
COS x Bonsoir Paris, Salone del Mobile 2013
COS x Gary Card, Salone del Mobile 2012

Foto si video: COS

PUBLISHED ON 12.04.2018

more in Newsroom