WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Open Sky. O instalatie care aduce mai aproape cerul.
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Open Sky. O instalatie care aduce mai aproape cerul.

Open Sky este o instalatie din panouri ca niste oglinzi, conceputa de artistul Phillip K. Smith III pentru cea de-a saptea participare a brandului COS la Salone del Mobile. Lucrarea de mari dimensiuni poate fi vazuta, intre 17 si 22 aprilie, in curtea Palazzo Isimbardi. Pentru cei care ajung la Milano in aceasta perioada, dar si pentru cei care nu vor ajunge, avem cateva imagini de teasing.

“Am vrut sa aduc cerul pe pamant – sa ii fac simtita prezenta, fizic. Patratul de cer de deasupra curtii se transforma intr-o forma semicirculara, care sta pe podea direct in fata spectatorului. Ideea a fost aceea de a imbina frumusetea arhitecturii inconjuratoare si a cerului, creand o experienta mereu in schimbare,” povesteste artistul american despre conceptul din spatele Open Sky.

Datorita suprafetelor care oglindesc tot ce exista in jur, instalatiile create de Smith isi modifica aspectul in permanenta. Cladirile si elementele naturale specifice locului in care sunt amplasate, starea vremii, oamenii devin parte din proiecte. La fel se intampla si acum. Open Sky reconfigureaza spatiul palatului milanez si multiplica anumite portiuni din el.

“Am fost inspirati de felul in care instalatiile lui Phillip K. Smith III interactioneaza cu mediul inconjurator natural. Ceea ce el a creat ne permite si ofera noi moduri de a percepe si experimenta din diverse perspective lumea ce ne inconjoara. Abordarea lui este aliniata cu propriul nostru spirit de a crea un design subtil, design reflectat in fiecare creatie si actiune COS. Din aceste experiente legate de arta, perceptiile noastre sunt modelate si de aceea suntem atat de incantati sa colaboram cu Phillip anul acesta,” a declarat Karin Gustafsson, Creative Director la COS. Parteneriatul lor nu se opreste cu aceasta instalatie. Artistul a transpus conceptul ei in diferite display-uri ce vor fi expuse, pe durata Salone del Mobile, in magazinele COS selectionate din intreaga lume.


Phillip K. Smith III si Karin Gustafsson

Prin proiectul sau, Smith se alatura unor nume ca Gary Card, Bonsoir Paris, Nendo, Snarkitecture, Sou Fujimoto sau Studio Swine, cu care COS a colaborat pentru Salone del Mobile in anii anteriori. Lucrarile lor au stabilit intotdeauna un echilibru intre viziuni, iar rezultatele au fost apreciate de public. Anul trecut, de exemplu, instalatia New Spring realizata de Azusa Murakami si Alexander Groves de la Studio Swine a castigat Premiul Milan Design pentru Cel mai Interactiv Exponat din timpul Milan Design Week. Lucrarea multisenzoriala semana cu un copac ale carui flori erau, de fapt, bule parfumate, cu abur in interior. Acestea se spargeau cand atingeau pielea vizitatorilor, dar ramaneau intacte in contact cu hainele lor. New Spring ramane, pana acum, proiectul meu preferat si sunt curioasa daca va fi depasit de Open Sky. Pentru a afla asta, astept sa inceapa Salone del Mobile, iar online-ul sa-mi aduca evenimentul mai aproape.:)

COS x Studio Swine, Salone del Mobile 2017
COS x Sou Foujimoto, Salone del Mobile 2016
COS x Snarkitecture, Salone del Mobile 2015
COS x Nendo, Salone del Mobile 2014
COS x Bonsoir Paris, Salone del Mobile 2013
COS x Gary Card, Salone del Mobile 2012

Foto si video: COS

PUBLISHED ON 12.04.2018

more in Newsroom