INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Floating Houses. Eli Gutierrez.

Nu am avut niciodata un birou simplu si ordonat. Suprafata lui devine, inevitabil, teritoriul pe care cladesc un microunivers in care ma simt confortabil. Inca pastrez intr-un colt un teanc de cd-uri cu muzica unora dintre artistii preferati, albume pe care le rasfoiesc din cand in cand, agende colorate, creioane imbracate in catifea, carioci miniaturale, suveniruri din vacanta… La interferenta dintre functionalitate si design, obiectele asezate contureaza o harta a pasiunilor mele. O harta pe care mi-ar placea sa adaug o strada cu “Floating houses”.:)

Colectia “Floating houses”, de care m-am indragostit de curand, este conceputa de designerul Eli Gutierrez si produsa de compania spaniola Mad Lab. Pornind de la formele simpatice ale caselor din Groenlanda, Eli a creat “o colectie de obiecte cu suflet practic, care ne spune o poveste si ne transporta in locuri indepartate, cu un stil de viata diferit.”

Conform Mad Lab, Eli Gutierrez considera ca: “Pentru ca un obiect sa fie atragator, trebuie sa aiba o poveste care sa ne provoace sa gandim, care e capabila sa ne trezeasca o amintire, sa ne ofere o experienta sau simplitatea gestului de a face cu ochiul, care ne aduce un zambet pe chip, fara sa ne dam seama. Functionalitatea este foarte importanta atunci cand concepi un obiect de design, dar nu este suficienta.(…)”

Realizate din lemn, suporturile pentru creioane si cutiutele pentru agrafe de hartie sau pentru alte maruntisuri necesare, pe care le depozitam pe birou, sunt deopotriva functionale si atragatoare. Efectul vizual puternic al nuantelor intense este echilibrat de pasteluri, iar textura neteda a suprafetelor alterneaza cu cele cu striatii. Obiectele pastreaza aspectul minimalist al caselor care le-au inspirat si jongleaza la o scara mai mica cu elementele care definesc aceste locuinte. #love

Daca doresti sa descoperi mai multe proiecte semnate de Eli Gutierrez, te invit sa intri pe site-ul studio-ului eli-gutierrez.com sau pe contul ei de Instagram.

Fotografii: Angel Segura; Schita: Eli Gutierrez

PUBLISHED ON 17.07.2017

more in Mood Board