INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
O canapea, mai multe mese de cafea
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

O canapea, mai multe mese de cafea

Trendul de a aseza mai multe mese de cafea in fata canapelei din sufragerie e dedicat celor nehotarati (ca mine), am glumit in sinea mea. Oscilezi intre mai multe variante preferate? Nu-i nimic. Asaza-le impreuna!


Foto: Tile Merchant Ireland / Unsplash

Cautarile detaliului potrivit, fie el un titlu, o idee de cadou sau de tinuta, fie un obiect decorativ sau o piesa de mobilier, se desfasoara, de obicei, dupa doua scenarii. Unul – si favoritul meu – se incheie abrupt in fata acelui ceva aparut pe nepregatite, care ma determina sa simt ca, oricat as mai scotoci in minte, in garderoba sau in “rafturile” magazinelor online, nu voi gasi altceva mai potrivit.

Celalalt scenariu – si, totodata, cel de care am parte mai des – include un ping-pong intens intre doua optiuni. O iau cand intr-o directie, cand in alta, dar, pana la urma, iau si o decizie. Daca memoria nu ma insala, nu am avut, pana acum, regrete, iar asta ma face sa cred ca, indiferent ce as fi ales de pe lista scurta, ar fi fost, de fapt, in regula.

Decizia de a aseza mai mult de o masuta de cafea in fata canapelei tine atat de design, cat si de functionalitate. Spatiul capata un aer mai jucaus, iar mesele pot fi mutate in locuri diferite, la nevoie.

Cat despre gluma mea de la inceput, adevarul e ca, daca nu e vorba despre mese de cafea proiectate ca set, procesul de a alege doua sau poate chiar trei, cum am vazut in unele situatii, se poate complica semnificativ. Nu e suficient sa ne placa si fiecare piesa sa se asorteze cu spatiul, ele trebuie sa se potriveasca si intre ele.

Am facut o selectie de fotografii cu surse de inspiratie pentru acest trend. Masutele pot avea un concept comun, dar dimensiuni diferite, pot pune in echilibru piese cu un aspect contrastant sau pot fi chiar identice. Este, pana la urma, un trend care ofera o multime de posibilitati creative.


Foto: Hannah Busing / Unsplash


Foto: Jonathan Borba / Unsplash

Foto: Marin huang / Unsplash


Foto: Bilal Mansuri / Unsplash


Foto: D5 Render / Unsplash


Foto: R ARCHITECTURE / Unsplash


Foto: Minh Pham / Unsplash


Foto: Thanos Pal / Unsplash


Foto: Dan Gold / Unsplash

PUBLISHED ON 15.01.2025

more in Mood Board