WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Note florale. Rebecca Louise Law.
Arta & Design
Autor: Elena Bagescu

Note florale. Rebecca Louise Law.

“Vreau sa duc oamenii intr-o lume fantastica.” E discursul simplu al britanicei Rebecca Louise Law, o artista de 35 de ani care nu a fost niciodata pasionata de gradinarit, ci mai degraba de cum se transforma florile cand se ofilesc si nu mai prezinta interes pentru cei mai multi dintre noi.

Artista a descoperit aceasta pasiune in copilarie, cand atarna pe zeci de sfori margaretele cultivate de parintii ei – o metoda ce contribuie si astazi la construirea instalatiilor. “Parintii mei au vrut cu tot dinadinsul ca eu si fratii mei sa iubim natura si am vrut sa impartasesc aceasta experienta a copilariei mele cu cei care pasesc intr-o galerie, sa aduc ruralul intr-un spatiu urban.[…] Imi face mare placere ca oamenii sa ia parte la crearea instalatiilor mele, asa ca la fiecare expozitie mare ma ajuta ori voluntari, ori personalul galeriei in care expun,” povesteste ea intr-un interviu realizat de Viacom.

Flowers 2015 Outside In, una dintre cele mai impresionante instalatii ale artistei, a fost creata din 16000 de flori, expuse in luna iulie in cladirea Viacom din New York. 200 de voluntari au ajutat-o atunci sa-si puna ideea in practica.

Presate in tablouri, aranjate in cutii sau pur si simplu atarnand din tavan, florile sunt intr-o continua schimbare si asta face ca arta Rebeccai Louise Law sa fie atat de speciala. Daca planuiesti sa vizitezi Londra in perioada urmatoare si iti doresti sa vezi live una dintre lucrarile artistei, instalatia Drying, realizata din 10.000 de flori, este expusa la capela House of Barnabas pana in februarie 2016.

Foto via Rebecca Louise Law
Video: Vimeo.com/Art At Viacom

PUBLISHED ON 20.10.2015

more in Mood Board