WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Mobilier. De la 3D la 2D.

Mobilier. De la 3D la 2D.

In locuintele mici, fiecare centimetru liber se transforma intr-o gura de aer proaspat. Cu cat poti elibera mai mult spatiu, fara a afecta utilitatea unei incaperi, cu atat mai bine. Designerul Jongha Choi a gasit o modalitate prin care mai mult mobilier sa nu insemne neaparat mai putin spatiu de miscare. El a creat mese si scaune care, atunci cand nu sunt folosite, pot fi transformate in decoratiuni 2D de agatat pe perete.  Chiar daca pot parea delicate in varianta lor plana, piesele de mobilier sunt complet functionale odata ce primesc o a treia dimensiune.

“De-Dimension” este proiectul cu care designerul coreean a absolvit masterul in Contextual Design la Academia de Design din Eindhoven. Sursa lui de inspiratie a pornit de la fotografie, de la felul in care istoria ei a evoluat odata cu noi si de la rolul important pe care il joaca astazi in vietile noastre. Jongha Choi si-a propus sa exploreze imaginea dintr-o perspectiva stereoscopica, eliberand-o de limitarile ei la o suprafata plana. Declinata in limbajul designului, initiativa lui s-a concretizat, dupa mai multe experimente, in aceasta colectie inedita de piese de mobilier.

Furniture for small spaces hangs on the wall when not needed

Foto via Hepta.ro

PUBLISHED ON 27.05.2016

more in Mood Board