HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Mobilier. De la 3D la 2D.

Mobilier. De la 3D la 2D.

In locuintele mici, fiecare centimetru liber se transforma intr-o gura de aer proaspat. Cu cat poti elibera mai mult spatiu, fara a afecta utilitatea unei incaperi, cu atat mai bine. Designerul Jongha Choi a gasit o modalitate prin care mai mult mobilier sa nu insemne neaparat mai putin spatiu de miscare. El a creat mese si scaune care, atunci cand nu sunt folosite, pot fi transformate in decoratiuni 2D de agatat pe perete.  Chiar daca pot parea delicate in varianta lor plana, piesele de mobilier sunt complet functionale odata ce primesc o a treia dimensiune.

“De-Dimension” este proiectul cu care designerul coreean a absolvit masterul in Contextual Design la Academia de Design din Eindhoven. Sursa lui de inspiratie a pornit de la fotografie, de la felul in care istoria ei a evoluat odata cu noi si de la rolul important pe care il joaca astazi in vietile noastre. Jongha Choi si-a propus sa exploreze imaginea dintr-o perspectiva stereoscopica, eliberand-o de limitarile ei la o suprafata plana. Declinata in limbajul designului, initiativa lui s-a concretizat, dupa mai multe experimente, in aceasta colectie inedita de piese de mobilier.

Furniture for small spaces hangs on the wall when not needed

Foto via Hepta.ro

PUBLISHED ON 27.05.2016

more in Mood Board