ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Mobilier. De la 3D la 2D.

Mobilier. De la 3D la 2D.

In locuintele mici, fiecare centimetru liber se transforma intr-o gura de aer proaspat. Cu cat poti elibera mai mult spatiu, fara a afecta utilitatea unei incaperi, cu atat mai bine. Designerul Jongha Choi a gasit o modalitate prin care mai mult mobilier sa nu insemne neaparat mai putin spatiu de miscare. El a creat mese si scaune care, atunci cand nu sunt folosite, pot fi transformate in decoratiuni 2D de agatat pe perete.  Chiar daca pot parea delicate in varianta lor plana, piesele de mobilier sunt complet functionale odata ce primesc o a treia dimensiune.

“De-Dimension” este proiectul cu care designerul coreean a absolvit masterul in Contextual Design la Academia de Design din Eindhoven. Sursa lui de inspiratie a pornit de la fotografie, de la felul in care istoria ei a evoluat odata cu noi si de la rolul important pe care il joaca astazi in vietile noastre. Jongha Choi si-a propus sa exploreze imaginea dintr-o perspectiva stereoscopica, eliberand-o de limitarile ei la o suprafata plana. Declinata in limbajul designului, initiativa lui s-a concretizat, dupa mai multe experimente, in aceasta colectie inedita de piese de mobilier.

Furniture for small spaces hangs on the wall when not needed

Foto via Hepta.ro

PUBLISHED ON 27.05.2016

more in Mood Board