WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Mildred Pierce

Mildred Pierce

“Life has a funny funny way” pare sa fie o expresie comuna zilele astea. Pentru ca diversele desfasurari de forte ale universului ne arata ca niciodata nu stii ce, cum si cand te va lovi. Ce? Iata o alta intrebare fara raspuns astazi. Mildred Pierce este un remake, o miniserie marca HBO care loveste puternic, o pune pe Kate Winslet intr-un rol exceptional si te tintuieste in fata ecranului.

Nu e in niciun caz a “chick flick”, dar se prea poate ca publicul feminin sa fie mai degraba atras de povestea de succes a unei casnice din suburbia americana. Un succes discutabil de altfel, in functie de valorile dupa care te ghidezi.

Mildred e casnica, mama a doua fete, traind intr-o casnicie absolut banala si neimplinita, ocupandu-se cu pasiune doar de placintele ei. Sotul o inseala iar fiica cea mare traieste un complex de superioritate si dezvolta o lipsa de respect dureroasa.
Si intr-un moment de razvratire, Mildred se trezeste singura, nevoita sa munceasca, sa gaseasca solutii pentru supravietuire, plateste un pret extrem de mare pentru un moment de minima fericire, dar se ridica, se scutura si o ia de la capat.
Traseul lui Mildred e ghidat de dorinta ei de a-i fi pe plac fiicei ramase, rasfatata, rautacioasa si cu iluzia grandorii. Intre cele doua porneste la un moment dat chiar o competitie, in care doar Veda, fiica are sanse de castig pentru ca Mildred isi pastreaza atributul de mama.
In anii adolescentei Veda este interpretata de Rachel Evan Wood, care reuseste sa suprinda atat aroganta, lipsa de respect cat si potentialul de artista al frumoasei fiice.

Mildred Pierce e o adaptare dupa cartea lui James M. Cain, versiunea din 2011 fiind mult mai exacta si “by the book” decat cea din 1945. Criticii le-au comparat pe cele doua acordand mai multe puncte scenarului din’ 45 si ridicand-o in slavi pe Joan Crawford in rolul lui Mildred. Kate Winslet insa mi s-a parut absolut superba in acest rol, cu forta, vulnerabilitate si urme adanci de durere, iar nominalizarea la Emmy pentru acest rol ar putea sa imi sustina ( macar putin) aprecierile.

 

PUBLISHED ON 08.09.2011

more in Newsroom