INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

EDITOR'S CHOICE

Jean Paul Gaultier Haute Couture...

Sunt momente in care simt, pur si simplu, ce sa aleg…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Met Gala. 10 tinute memorabile din ultimii ani.

Met Gala. 10 tinute memorabile din ultimii ani.

In lumea modei, prima luni din mai a devenit sinonima cu Met Gala, petrecerea care deschide expozitia anuala, organizata la New York de Costume Institute. Daca evenimentul de strangere de fonduri pentru finantarea departamentului din cadrul Metropolitan Museum of Arts a debutat, in 1948, sub forma unei cine restranse, in timp, el a dobandit o anvergura comparabila cu cea a Oscarurilor. De altfel, chiar este supranumit “Oscarurile Modei” sau “Oscarurile Coastei de Est” a Statelor Unite.

Conform metmuseum.org, aceasta crestere a vizibilitatii ii este atribuita Annei Wintour, cea care ocupa de mai bine de 20 de ani pozitia de co-presedinta a Costume Institute. In contrast cu gala in sine, care se desfasoara acum departe de ochii publicului, momentele de pe covorul rosu fac inconjurul lumii in social media. Oameni celebri din moda, cinematografie, muzica si afaceri pasesc in lumina reflectoarelor in cele mai impresionante tinute. Inspirate de tema expozitiei din anul respectiv, alegerile vestimentare memorabile nu sunt putine. Iata in continuare 10 dintre cele care ne-au ramas in minte de la recentele editii Met Gala.

Sarah Jessica Parker, intr-o rochie semnata Giles Deacon. Actrita poarta pe cap o piesa Philip Treacy si in picioare – cizme Christian Louboutin. Met Gala 2013. Dress code inspirat de expozitia “Punk: Chaos to Couture”.


Cara Delevingne, intr-o tinuta Chanel. Met Gala 2017. Dress code inspirat de tema expozitiei din acel an “Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art of the In-Between”.


Kate Hudson
, intr-o rochie Atelier Versace. Met Gala 2016. Dress code inspirat de expozitia “Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”.

Florence Welch, intr-o tinuta Alexander McQueen. Met Gala 2012. Dress code inspirat de expozitia “Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations”.


Helen Lasichanh
, intr-o tinuta Comme des Garcons. Met Gala 2017. Dress code inspirat de tema expozitiei “Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art of the In-Between”.


Amal Clooney, intr-o rochie Maison Margiela. Met Gala 2015. Dress code inspirat de tema expozitiei din acel an “China: Through the Looking Glass”.

Claire Danes, intr-o rochie Zac Posen (care straluceste in intuneric). Met Gala 2016. Dress code inspirat de expozitia “Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”.


Rihanna
, intr-o tinuta Comme des Garcons. Met Gala 2017. Dress code inspirat de tema expozitiei din acel an “Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art of the In-Between”.


Emma Watson, intr-o tinuta Calvin Klein. Met Gala 2016. Dress code inspirat de expozitia “Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”.

Gisele Bundchen, intr-o rochie Alexander McQueen. Met Gala 2011. Dress code inspirat de expozitia din acel an Alexander McQueen: Savage Beauty.

Corectura 8 mai 2019: Intr-o versiune anterioara, gala pentru celebrarea expozitiei “Punk: Chaos to Couture” a fost plasata in 2014, in loc de 2013, iar numele lui Philip Treacy a avut un typo.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 08.05.2018

more in Fashion Etc