WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Melodii de ascultat pe repeat
We like
Autor: Ioana Lovin

Melodii de ascultat pe repeat

Sunt piese muzicale acompaniate de amintiri dragi ce le asigura un loc permanent printre preferate. Sunt altele care au transformat in amintiri dragi momentele in care le-am descoperit si ascultat. Cand mi-a venit ideea unui top personal, nu mi-am imaginat cat de complicata va fi de fapt misiunea, chiar daca mi-am asumat ca va fi nici pe departe vorba despre un complet.
Am inceput simplu, cotrobaind printre amintiri muzicale in ordine cronologica. La inceputul anilor ’90, intr-o duminica, i-am insotit pe tata si pe fratele meu la targul de la marginea Sibiului si m-am intors acasa cu primul meu walkman. Era rosu cu gri. Cand apasam butonul „play”, banda magnetica suera usor, iar in casti ritmurile cantecelor erau insotite din cand in cand de un bazait. Cadoul de atunci a fost insotit si de primele mele casete, pe care le ascultam intensiv si le acompaniam intr-o engleza aproximativa. Pe langa un album cu Mariah Carey, am ales atunci o caseta cu Whitney Houston. Muzica lui Whitney m-a insotit si in anii ce au urmat. „I learned [about music] from the best”.

Apoi, am sarit 12 ani pana la ziua in care am cumparat primele CD-uri – semnate Radiohead si Placebo. Numele lor se regasesc printre trupele a caror muzica o ascult cu aceeasi bucurie oricand.  Mi-au venit in minte drumurile Bucuresti-Sibiu acompaniate de Louis Armstrong, anii de liceu in care am descoperit piesa lui Bjork ” It’s all so quiet” …. until you fall in love, dar si de Nick Cave sau de Ane Brun pe care am descoperit-o in urma cu cativa ani si a fost o bucurie sa aflu ca va concerta la Bucuresti pe 10 mai. Asa ca iata topul meu de azi, intr-o ordine intamplatoare!

1. Whitney Houston – I learned form the Best
2. Radiohead – Fake Plastic Trees
3. Placebo – Burger Queen
4. Kings of Leon – On call
5. Ella Fitzgerald & Louis Armstrong – Let’s call the whole thing off
6. Ane Brun – Don’t Leave
Nick Cave & The Bad Seeds – Red Right Hand
7. Bjork – It’s oh so quiet
8. Faithless – Mass Destruction
9. Chinawoman – Lovers are strangers
10. Lhasa – De cara a la pared

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 24.04.2015

more in Mood Board