HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Melodii de ascultat pe repeat
We like
Autor: Ioana Lovin

Melodii de ascultat pe repeat

Sunt piese muzicale acompaniate de amintiri dragi ce le asigura un loc permanent printre preferate. Sunt altele care au transformat in amintiri dragi momentele in care le-am descoperit si ascultat. Cand mi-a venit ideea unui top personal, nu mi-am imaginat cat de complicata va fi de fapt misiunea, chiar daca mi-am asumat ca va fi nici pe departe vorba despre un complet.
Am inceput simplu, cotrobaind printre amintiri muzicale in ordine cronologica. La inceputul anilor ’90, intr-o duminica, i-am insotit pe tata si pe fratele meu la targul de la marginea Sibiului si m-am intors acasa cu primul meu walkman. Era rosu cu gri. Cand apasam butonul „play”, banda magnetica suera usor, iar in casti ritmurile cantecelor erau insotite din cand in cand de un bazait. Cadoul de atunci a fost insotit si de primele mele casete, pe care le ascultam intensiv si le acompaniam intr-o engleza aproximativa. Pe langa un album cu Mariah Carey, am ales atunci o caseta cu Whitney Houston. Muzica lui Whitney m-a insotit si in anii ce au urmat. „I learned [about music] from the best”.

Apoi, am sarit 12 ani pana la ziua in care am cumparat primele CD-uri – semnate Radiohead si Placebo. Numele lor se regasesc printre trupele a caror muzica o ascult cu aceeasi bucurie oricand.  Mi-au venit in minte drumurile Bucuresti-Sibiu acompaniate de Louis Armstrong, anii de liceu in care am descoperit piesa lui Bjork ” It’s all so quiet” …. until you fall in love, dar si de Nick Cave sau de Ane Brun pe care am descoperit-o in urma cu cativa ani si a fost o bucurie sa aflu ca va concerta la Bucuresti pe 10 mai. Asa ca iata topul meu de azi, intr-o ordine intamplatoare!

1. Whitney Houston – I learned form the Best
2. Radiohead – Fake Plastic Trees
3. Placebo – Burger Queen
4. Kings of Leon – On call
5. Ella Fitzgerald & Louis Armstrong – Let’s call the whole thing off
6. Ane Brun – Don’t Leave
Nick Cave & The Bad Seeds – Red Right Hand
7. Bjork – It’s oh so quiet
8. Faithless – Mass Destruction
9. Chinawoman – Lovers are strangers
10. Lhasa – De cara a la pared

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 24.04.2015

more in Mood Board