WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

RED CARPET

Trenduri remarcate pe covorul rosu...

Cea de-a 97-a editie a Premiilor Oscar a inceput, asa cum…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

INSPIRATIE

O canapea, mai multe mese...

Trendul de a aseza mai multe mese de cafea in fata…

STIRI CU STIL

Andreea Brasovean

Stirile trebuie sa fie obiective, iar cei care le prezinta echidistanti….

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Matthew Shlian. Sculpturi din hartie.

Hartia nu permite sa te razgandesti. Odata impaturita intr-un anumit fel, urmele deciziei raman pentru totdeauna. Fie te adaptezi, fie schimbi foaia. Cred ca acesta este unul dintre lucrurile care ma captiveaza la lucrarile cu forme complexe, confectionate din hartie. De curand, am adaugat un nou nume pe lista celor care exploreaza acest univers creativ. Este vorba despre Matthew Shlian.

sculpturi din hartie realizate Matthew ShlianAra242 suite+b+&+w

Cand am vazut sculpturile lui geometrice pentru prima oara, am avut impresia ca in fata mea sunt mai degraba niste fotografii cu piese modelate in portelan. Am aflat mai tarziu ca asemanarea nu e chiar intamplatoare. Ceramica a fost de altfel prima lui pasiune.

Matthew Shlian a studiat ceramica si grafica la New York State College of Ceramics din cadrul Alfred University (NY) si a absolvit in 2006 un master la Cranbrook Academy of Art (MI), cu specializarea in Print Media si Paper Engineering. Astazi, lucrarile lui exploreaza arta si ingineria deopotriva.

Shilian porneste unele lucrari fara sa aiba in minte un scop precis. Ceea ce-l motiveaza in astfel de situatii este curiozitatea de a deslusi formele pe care le poate obtine utilizand un anume element. Alteori, porneste de la o lucrare conturata in imaginatie si atunci cauta modalitatea prin care o poate transforma in realitate. “De-a lungul procesului, ceva merge inevitabil prost si uneori greseala in sine devine mai interesanta decat ideea originala si continuu sa lucrez cu ea. As spune ca punctul de pornire este curiozitatea. Trebuie sa realizez lucrarea pentru a o putea intelege cu adevarat. Daca pot sa o vizualizez in detaliu de la inceput, atunci nu mai are sens sa o fac. Trebuie sa fiu surprins,” povesteste artistul pe site-ul personal.

Cunostintele in inginerie l-au ajutat sa dezvolte o serie de sculpturi cinetice, care au dus la randul lor colaborari cu oameni de stiinta de la Universitatea din Michigan. “Cercetatorii considera structurile din hartie o metafora a principiilor stiintifice; eu consider cercetarea lor o sursa de inspiratie artistica,” mentioneaza el.

Dincolo de precizia matematica a elementelor, de fluiditatea miscarilor sau de jocul impresionant de forme, culori si texturi, mai este un detaliu care ma fascineaza la sculpturile lui Shlian: faptul ca acestea ar putea fi continuate la infinit.

Descopera mai multe despre Matthew Shlian pe www.mattshlian.com, pe pagina lui de Facebook sau pe Instagram.

Foto: Matthew Shlian

PUBLISHED ON 10.02.2017

more in Mood Board