WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Marele castigator de la Cannes: ‘La vie d’Adele’ de Abdellatif Kechiche

Marele castigator de la Cannes: ‘La vie d’Adele’ de Abdellatif Kechiche

Abdellatif Kechiche a castigat premiul Palme d'Or pentru filmul 'La vie d’Adele' (Blue Is The Warmest Colour) la cea de-a 66-a editie a Festivalului de la Cannes. Pelicula prezinta o poveste de dragoste dintre doua femei, interpretate de Adele Exarchopoulos si Lea Seydoux. "Este un film despre complexitatea raporturilor de cuplu. Din nou, nu este o poveste despre femei, este o poveste de iubire din care femeile fac parte", a declarat Kechiche pentru Cinemagia.

Dupa ceremonia de premiere, Adele Exarchopoulos a declarat despre „La vie d’Adele” ca: „Este un film universal. Este o poveste de dragoste. Daca reprezinta in acelasi timp un imn pentru toleranta, atunci totul este cu atat mai imbucurator.”

„Sunt impresionat. Elementele de succes ale unui film reprezinta succesele fiecaruia implicat, la fel cum apartin tuturor si elementele care esueaza. Forta acestui film este data de fuziunea care s-a creat intre noi, cu ceilalti actori, cu tehnicienii. A fost cu adevarat un efort de echipa. Tot ce mi-am dorit a fost sa lucram in acest spirit, care se aseamana intr-un fel  cu spiritul de familie,” a precizat regizorul Abdellatif Kechiche, conform festival-cannes.fr.

Filmul care a atras atentia presei si datorita scenelor de sex dintre personajele principale a castigat, pe 25 mai, si premiul criticii de specialitate FIPRESCI.

Printre castigatorii de aseara s-au numarat si Berenice Bejo care a fost recompensata cu premiul pentru cea mai buna actrita pentru rolul din “Le Passe” si Bruce Dern care a primit premiul pentru cel mai bun actor, datorita rolului din “Nebraska”. Marele Premiu al Juriului a fost acordat filmului “Inside Llewyn Davis” in regia lui Ethan Coen si a lui Joel Coen, iar premiul pentru cel mai bun regizor a fost castigat de Amat Escalante pentru Heli.

Din juriul festivalului de anul acesta, a facut parte si Cristian Mungiu, alaturi de nume precum: Steven Spielberg, Nicole Kidman si Christoph Waltz. Cea de-a 66-a editie a adus un premiu si pentru Romania, prin Tudor Jurgiu.  Studentul roman a castigat, pe 24 mai, premiul al treilea, la sectiunea Cinefondation, pentru scurtmetrajul „In acvariu”.

Click aici pentru lista completa a castigatorilor! Daca iti doresti sa citesti interviul complet acordat de Abdellatife Kechiche pentru Cinemagia, click aici!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 27.05.2013

more in Newsroom