INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Manichiura minimalista, cu cateva detalii sic
We like
Autor: Ioana Lovin

Manichiura minimalista, cu cateva detalii sic

Oricat ar fi unghiile de lungi, suprafata lor ramane restransa. Probabil ca tocmai din acest motiv detaliile adaugate unei manichiuri se fac usor remarcate, chiar si atunci cand ele sunt minimaliste. Am adunat la un loc cateva astfel de idei de manichiura, dar si o tehnica wow, cel putin pentru mine.

Desi diferite ca aspect, ideile au ceva in comun. Pe o baza in nuante deschise, modelele confera unghiilor un aspect inedit si le transforma intr-un accesoriu sic.


Foto: Daiga Ellaby / Unsplash

Inainte sa ma apuc de scris, m-am uitat, printre altele, la mai multe tutoriale de manichiura de pe YouTube. Am fost, din nou, impresionata de felurile nelimitate in care pot fi decorate unghiile. Si am mai fost si cu oja pe unghii, pe sub unghii si pe pielea de pe langa unghii, pentru ca am incercat sa recreez cateva dintre tehnicile vazute.

Unele mi-au iesit dezastruos, altele incurajator. Tot ce pot spune e ca e linistitor gandul ca exista profesionisti care au si cunostintele, si talentul, si ustensilele necesare pentru a transpune in realitate manichiura dorita, chiar si atunci cand e vorba de o idee iesita din comun.

O tehnica ce a inceput descurajator, dar care s-a incheiat, pana la urma, cu succes (cred ca singurul din toata operatiunea), este cea din tutorialul video OPI, inclus de mine la inceputul articolului. In el, este prezentata o idee simpatica, cu care putem realiza singure propriile tatuaje/stickere de aplicat pe unghii.

E nevoie de oja si de un top coat cu care desenam modelul dorit pe o folie de plastic. Dupa ce se usuca, modelele facute se dezlipesc si se aplica pe unghii. Eu am desenat inimioare si buze si, din cauza ca am incercat sa le dezlipesc inainte sa se usuce suficient de bine, le-am stricat pe o parte dintre ele. Asta m-a facut sa ma gandesc ca poate e o tehnica ce functioneaza doar cu produsele OPI mentionate in video.

Din fericire, la cateva ore bune distanta, am aflat ca nu e asa. Cand am incercat din nou sa dezlipesc din modelele ramase, totul a mers super usor. Asa ca am adaugat o inimioara bleumarin pe o unghie de la o mana si niste buze rosii pe o unghie de la cealalta. In cazul in care nu esti ambidextra, chiar daca te descurci sa faci modele direct pe unghiile de la o mana, cand vine randul celeilalte maini, lucrurile se complica inevitabil. Folosind aceasta tehnica, situatia devine mult mai simpla.


Foto: Daiga Ellaby / Unsplash

In ciuda posibilitatilor generoase de a decora unghiile, favorita mea ramane totusi manichiura intr-o singura culoare, de preferinta rosie, bleumarin sau neagra. Dar asta nu inseamna ca este singura pe care as purta-o. In cautarile mele de acum, am observat ca am o afinitate si pentru manichiura in tonuri apropiate de culoarea pielii, cu modele conturate subtil sau cu detalii in pasteluri fondante. Ah, si sa nu uit de buline! Se pare ca ma inveselesc si cand le vad purtate pe unghii, nu doar pe haine.

Iata in continuare cateva dintre ideile de manichiura minimalista, cu detalii sic, care mi-au atras atentia. Pe conturile de Instagram alese, gasesti multe alte surse de inspiratie. Conturile de brand includ in postarile lor si munca profesionistilor cu care rezoneaza. Asa am descoperit o parte dintre conturile mentionate aici, cu care am rezonat si eu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GEORGIA RAE (@raelondonnails)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GEORGIA RAE (@raelondonnails)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OPI (@opi)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JADA NAILS (@jada_nailslondon)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CND (@cndworld)

PUBLISHED ON 14.05.2021

more in Beauty Lines