ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Magia Zanelor de dupa usa fermecata

Magia Zanelor de dupa usa fermecata

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in care imaginatia si invatarea se intalnesc pentru a-i bucura si pe copii, si pe parinti. In spatele acestui concept este Diana Cotar, care a dat recent o forma concreta pasiunii ei pentru antreprenoriat. Usa fermecata si cutiuta postala care o insoteste se asaza pe un perete de acasa, iar cei mici pot coresponda astfel, prin mesaje mediate de cei mari, cu personajele imaginare de dincolo de prag.

Fiecare proiect la inceput de drum are deja o poveste. Daca ea nu ar fi, nu s-ar mai povesti. Ne-am dorit sa o aflam pe cea a Dianei, asa ca am invitat-o sa ne raspunda la cateva intrebari despre drumul de la idee pana la Magia Zanelor de azi.

Spune-mi cateva cuvinte despre tine: ce ai studiat, ce pasiuni ai, ce lucruri din viata de zi cu zi te bucura.

Sunt o fire creativa si imi place sa explorez tot ce inseamna viata. Am studiat marketing si business, iar inca din timpul facultatii am fost fascinata de antreprenoriat, sau, mai degraba, de ideea de a putea aduce o schimbare in vietile oamenilor.

Imi place sa calatoresc si sa descopar culturi noi, sa petrec timpul cu prietenii si familia. Nimic nu ma relaxeaza mai mult decat o cafea bauta afara, la soare, in timp ce ma bucur de o conversatie placuta.

Ce anume te-a inspirat sa gandesti un concept pentru copii si cum a aparut ideea de a incepe cu niste usi simpatice catre casele zanelor?

Ideea a venit din dorinta de a aduce un element de magie si bucurie in viata copiilor si a familiilor lor, care sa fie prezent permanent. Am observat fascinatia copiilor pentru povesti si lumi imaginare cand vine vorba de Mos Craciun, Zana Maseluta sau Iepurasul, asa ca am dorit sa creez ceva magic, care sa nu fie prezent doar o data pe an, ci care sa stimuleze imaginatia si sa promoveze invatarea constant, intr-un mod distractiv si magic. Usile simpatice catre casele zanelor au aparut ca o modalitate de a transforma rutina zilnica intr-o aventura magica.

Cum a fost drumul de la idee la proiectul lansat online, Magia Zanelor (Instagram @magia_zanelor)?

Drumul a fost plin de provocari si de momente de bucurie. Am investit mult timp si energie in dezvoltarea conceptului, testarea produsului si construirea unei prezente online. Recent, am reusit sa transform ideea in realitate si sa lansez proiectul online, aducand magia in vietile copiilor si a familiilor lor.

Cum Magia Zanelor exploreaza ideea de parenting cu un strop de magie, ma intrebam ce consideri ca a adus magie in copilaria ta?

In copilaria mea, magia a fost adusa de momentele simple si pline de bucurie. Am avut parte de povesti spuse cu pasiune de parinti sau bunici, care ma transportau in lumi fantastice si imi stimulau imaginatia. Jocurile si aventurile alaturi de prieteni, cand ne pierdeam in lumi imaginare si aveam propriile reguli, aduceau o atmosfera magica in fiecare zi.

Ce i-ai raspunde azi unui copil care te intreaba daca mai crezi in magie? Dar unui adult?

Unui copil care ma intreaba daca mai cred in magie, i-as raspunde cu siguranta “Da!”. Pentru ca magia exista in fiecare zi, in fiecare moment de uimire si de descoperire a lumii din jurul nostru. Unui adult care ma intreaba acelasi lucru, i-as spune ca magia este inteleasa diferit de fiecare persoana, dar ca frumusetea si misterul lumii raman la fel de reale, indiferent de varsta.

Iti doresti ca, pe viitor, Magia Zanelor sa ia si alte forme de produse sau inca nu te-ai gandit la acest pas?

Imi doresc ca Magia Zanelor sa continue sa inspire si sa aduca bucurie in vietile copiilor si a familiilor lor. Vreau sa explorez si alte forme de produse care sa completeze experienta magiei si sa incurajeze imaginatia si invatarea creativa. Desi sunt deschisa la noi provocari si oportunitati, momentan ma concentrez pe imbunatatirea continua a produsului principal, usa fermecata, si pe extinderea prezentei in online pentru a ajunge la cat mai multi copii si parinti.

Fotografii: Ioana Lovin / Petocuri.ro

PUBLISHED ON 19.03.2024

more in Conversation Marks