ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Inspiratie
Autor: Ioana Andriescu

Maestoso. Moda si arhitectura la numitor comun.

Asa cum moda se imbina cu filmul sau arta cu matematica, asa au reusit sa fuzioneze si geometria, arhitectura si moda in creatiile Claudiei Tecuceanu, sub umbrela brandului Maestoso. Arta mestesugului si designul au fost dintotdeauna o pasiune pentru Claudia, o pasiune legitimata prin absolvirea Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti.

Colectiile Maestoso reprezinta un omagiu adus artistilor si arhitectilor romani, iar, prin creatiile ei, Claudia reuseste sa transforme geometria, dintr-o materie poate dificila in scoala, in accesorii care ne bucura in fiecare zi. Delicatetea, unicitatea si stilul minimalist fac din piesele Maestoso un accesoriu versatil, usor de asortat pentru diferite ocazii, cu diferite tinute, in diferite culori. Astfel ca ele isi castiga usor statutul de piese “timeless” in garderoba noastra cotidiana. Gentile cu detalii geometrice subtile, pantofii cu siluete “slingback” feminine si colierele cu linii delicate devin firesc piesele “on repeat” in garderoba.

Gentile, denumite dupa artistii sau dupa stilurile de sculptura care au inspirat designul, sunt confectionate in micile ateliere ale unor artizani italieni, cu traditie de generatii. Pielea naturala Palmellato provine de la o tabacarie din Milano, specializata in productie de piele texturata inca din 1989. Textura croco provine de la o tabacarie din apropierea Florentei, o zona denumita Santa Croce sull’Arno, care este si cea mai renumita zona de producatori de piele din Italia, specializata in crearea si dezvoltarea pieilor cu textura exotica, inca din anul 1967. Pantofii sunt realizati manual de catre mesteri italieni in atelierul unei familii din Le Marche.

Fiecare piesa din piele este manufacturata in spiritul Slowing Fashion Down, in atelierele unor artizani cu o experienta de generatii de marochineri. Pielea utilizata este un produs secundar al industriei alimentare, care, daca nu ar fi utilizata in domeniul pielariei, ar deveni deseu. In plus, brandul Maestoso si-a extins linia de creatie cu o colectie de accesorii realizate din resturile de piele folosite la productia de genti si pantofi: coasters pentru cesti si pahare, mouse pads, hamuri pentru caini sau portchei.

Iar nu in ultimul rand, colectia de esarfe din matase naturala si organica este confectionata intr-o regiune faimoasa pentru tesaturile sale, intr-un atelier din Como, cu o istorie care incepe chiar din anul 1945. Esarfele sunt certificate GOTS (Global Organic Textile Standard), cel mai important standard care certifica productia sustenabila pe intreg lantul de fabricatie.

In fiecare detaliu al unui produs Maestoso poti sa descoperi o istorie a artizanatului si a calitatii. Si fiecare produs Maestoso reflecta si o atitudine etica pentru viitor, intrucat fiecare comanda primita inseamna plantarea unui copac, prin initiativa ONE ORDER. ONE TREE.

Sursa foto si info: Maestoso

PUBLISHED ON 15.11.2021

more in Newsroom