INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Inspiratie
Autor: Ioana Andriescu

Maestoso. Moda si arhitectura la numitor comun.

Asa cum moda se imbina cu filmul sau arta cu matematica, asa au reusit sa fuzioneze si geometria, arhitectura si moda in creatiile Claudiei Tecuceanu, sub umbrela brandului Maestoso. Arta mestesugului si designul au fost dintotdeauna o pasiune pentru Claudia, o pasiune legitimata prin absolvirea Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti.

Colectiile Maestoso reprezinta un omagiu adus artistilor si arhitectilor romani, iar, prin creatiile ei, Claudia reuseste sa transforme geometria, dintr-o materie poate dificila in scoala, in accesorii care ne bucura in fiecare zi. Delicatetea, unicitatea si stilul minimalist fac din piesele Maestoso un accesoriu versatil, usor de asortat pentru diferite ocazii, cu diferite tinute, in diferite culori. Astfel ca ele isi castiga usor statutul de piese “timeless” in garderoba noastra cotidiana. Gentile cu detalii geometrice subtile, pantofii cu siluete “slingback” feminine si colierele cu linii delicate devin firesc piesele “on repeat” in garderoba.

Gentile, denumite dupa artistii sau dupa stilurile de sculptura care au inspirat designul, sunt confectionate in micile ateliere ale unor artizani italieni, cu traditie de generatii. Pielea naturala Palmellato provine de la o tabacarie din Milano, specializata in productie de piele texturata inca din 1989. Textura croco provine de la o tabacarie din apropierea Florentei, o zona denumita Santa Croce sull’Arno, care este si cea mai renumita zona de producatori de piele din Italia, specializata in crearea si dezvoltarea pieilor cu textura exotica, inca din anul 1967. Pantofii sunt realizati manual de catre mesteri italieni in atelierul unei familii din Le Marche.

Fiecare piesa din piele este manufacturata in spiritul Slowing Fashion Down, in atelierele unor artizani cu o experienta de generatii de marochineri. Pielea utilizata este un produs secundar al industriei alimentare, care, daca nu ar fi utilizata in domeniul pielariei, ar deveni deseu. In plus, brandul Maestoso si-a extins linia de creatie cu o colectie de accesorii realizate din resturile de piele folosite la productia de genti si pantofi: coasters pentru cesti si pahare, mouse pads, hamuri pentru caini sau portchei.

Iar nu in ultimul rand, colectia de esarfe din matase naturala si organica este confectionata intr-o regiune faimoasa pentru tesaturile sale, intr-un atelier din Como, cu o istorie care incepe chiar din anul 1945. Esarfele sunt certificate GOTS (Global Organic Textile Standard), cel mai important standard care certifica productia sustenabila pe intreg lantul de fabricatie.

In fiecare detaliu al unui produs Maestoso poti sa descoperi o istorie a artizanatului si a calitatii. Si fiecare produs Maestoso reflecta si o atitudine etica pentru viitor, intrucat fiecare comanda primita inseamna plantarea unui copac, prin initiativa ONE ORDER. ONE TREE.

Sursa foto si info: Maestoso

PUBLISHED ON 15.11.2021

more in Newsroom