HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Madalina Radulea. Madeleine Artisan Jeweler.

“Am o pasiune pentru tot ce inseamna design, de la scaune pana la cesti de cafea, as putea spune ca-mi plac lucrurile facute smart. Designul de bijuterie mi s-a potrivit cel mai bine,” considera Madalina Radulea, fondatoarea brandului Madeleine Artisan Jeweler.

In 2010, ea a absolvit Facultatea de Arhitectura “Ion Mincu” din Bucuresti, la sectia Design de Produs, iar, trei ani mai tarziu, a pasit pe calea profesionala pe care continua si astazi. “In primul an, am facut cursuri de bijuterie contemporana si am desfacut, turnat, topit tot ce mi-a iesit in cale. Al doilea pas a fost sa gasesc o metoda sa-mi pot reproduce cu exactitate bijuteriile, ceea ce pentru modelele mele e destul de complicat. Cand am fost gata, am continuat din inelul simplu Karma sa construiesc prima colectie.”

I-am intalnit creatiile pentru prima oara, prin intermediul lookbook-ului pentru colectia vestimentara semnata de Irina Marinescu pentru primavara-vara 2016. Tinutele ei erau accesorizate cu bijuteriile unei colectii-capsula Madeleine. Estetica lor mi-a captat atentia si am cautat atunci designerul din spatele lor.

De curand, am avut ocazia de a-i adresa cateva intrebari despre povestea Madeleine, iar printre curiozitati s-a regasit si aceea daca exista o amintire anume legata de bijuterii, care a contribuit la pasiunea ei. “Verigheta bunicii mele, de acolo si dragostea pentru argint probabil. Tin minte ca era destul de simpla, dar avea niste stelute gravate,” a raspuns ea. De altfel, inelele sunt bijuteriile ei preferate, asta si pentru ca mainile reprezinta primul lucru la care se uita atunci cand cunoaste pe cineva.

Dincolo de design, bijuteriile reprezinta povesti. Uneori, acestea marcheaza un moment anume din viata noastra sau ne poarta gandul spre amintiri care ne aduc zambetul pe buze, alteori, vin de la cineva drag sau, pur si simplu, ne-au insotit indeaproape zi de zi, pentru mult timp.

Colectia Karma, prima colectie semnata Madeleine, mi-a amintit de copilarie, cand eu si prietenele de la bloc obisnuiam sa ne facem inele infasurand in jurul degetelor staniolul de la ciocolata. M-a surprins sa vad forma aceea neregulata, de care am uitat in timp, transpusa atat de fidel in bijuterii de aur si de argint, printr-o tehnica ce aveam sa aflu mai tarziu ca se numeste “Lost Wax”. Chiar daca inelul reprezinta una dintre piesele cheie, colectia cuprinde de asemenea coliere si bratari.

Bijuteriile Madalinei Radulea sunt definite de forme organice si finisaje raw si sunt modelate de cele mai multe ori din argint, respectiv argint reciclat. “Am stiut de la inceput ca vreau sa fac bijuterii raw. Nu poti fi creativ fara tehnica, asta am invatat primul lucru,” mi-a raspuns ea cand am intrebat-o daca a avut de la inceput o imagine clara a bijuteriilor pe care dorea sa le creeze sau estetica lor s-a cristalizat mai degraba pe masura ce a invatat limbajul tehnic al bijuteriei.

“Ma inspira mult oamenii cu care interactionez. Uneori imi ramane gandul la o bucatica dintr-o poza si de acolo pornesc,” povesteste ea si, chiar daca tendintele joaca un rol destul de important in procesul de creatie, acestea sunt adaptate astfel incat sa intre in armonie cu stilul ei, nu invers.

Madeleine Artisan Jeweler este unul dintre designerii pe care ii poti intalni la targul V for Vintage #18, gazduit, pe 8 si pe 9 aprilie, la Grand Hotel du Boulevard din Bucuresti. Madalina Radulea va participa cu piesele colectiilor Karma si Taboo. Nu ezita sa pasesti in universul Madeleine pe www.madeleine.com.ro, pe Facebook sau pe Instagram.

Fotografii: Nicoleta Grigore (imaginea cu Madalina Radulea in studio-ul ei) si Andrei Nemirschi (imagini de produs)

PUBLISHED ON 06.04.2017

more in Conversation Marks