WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
MACHIAJUL. Diferente intre sezonul cald si rece

MACHIAJUL. Diferente intre sezonul cald si rece

Dincolo de tendinte, sezonul te ghideaza si spre produsele de machiaj potrivite. Blush-urile cremoase sau renumitul BB-cream sunt starurile verii, insa toamna ele cedeaza locul in top altor mici minuni colorate din portfard. Make-up artistul Alina Brailescu de la scoala de machiaj ABAcademy ne dezvaluie cateva trucuri utile pentru un machiaj corect pe tot parcursul anului.

“Pentru machiajul de vara sunt recomandate fondurile de ten cu acoperire mica sau medie, care prezinta factor de protectie solara. Pentru cele care nu doresc sa foloseasca fonduri de ten in sezonul cald, produsele BB Cream reprezinta o alternativa foarte buna.” Acestea ofera beneficiile unei creme hidratante si, in acelasi timp, acopera imperfectiunile, uniformizand si matifiind tenul, fara a crea un aspect incarcat.

“In ceea ce priveste machiajul ochilor, sunt indicate fardurile in nuante bronzante –  bej, ocru, aramiu, auriu, piersica, dar si nuante pastelate, iar pentru evidentierea pometilor recomand blush-ul cremos. In aceasta perioada sunt folosite cele care dau un aspect bronzant tenului”, spune Alina Brailescu. “Gloss-urile hidratante, in nuante deschise, sunt alegerea potrivita pentru buze”, adauga ea.

Pe timpul iernii, una dintre proprietatile importante ale fondului de ten trebuie sa fie hidratarea. “Ce apare in plus la machiajul de iarna este pudra care, pe langa faptul ca matifiaza tenul, il si protejeaza de frig.” Daca vara culorile pastelate contureaza universul machiajului, toamna ne indreptam atentia spre nuante inchise pentru machiajul ochilor: de la maro spre burgundy si pana la negru. Pentru buze, putem opta fie pentru nuante naturale, fie pentru rosu, in functie de trend sau de stilul personal. “Indiferent de anotimp, buzele trebuie hidratate”, puncteaza Alina Brailescu. De fapt, reusita aplicarii impecabile a rujului – mai ales a celui rosu – si rezistenta acestuia pe timpul zilei depind semnificativ de gradul de hidratare a buzelor. Din acest motiv, este indicat ca exfolierea si hidratarea lor sa faca parte din rutina de ingrijire. Citeste si cateva sfaturi utile despre aplicarea rujului in nuante intense.

Cand vine vorba despre greseli frecvent intalnite, aplicarea fondului de ten este una dintre ele. Chiar daca ti-ai ales nuanta potrivita de fond de ten astazi, nu inseamna ca produsul ales este potrivit pe tot parcursul anului. “De ce? Petru ca, daca am cumparat un fond de ten in sezonul rece, acesta nu mai poate fi folosit pe timpul verii cand tenul si pielea sunt bronzate. Practic, este esential ca in kitul nostru de machiaj sa avem doua nuante de fond de ten, una pentru sezonul rece si una pentru sezonul cald”, recomada make-up artistul. “O alta greseala o reprezinta alegerea eyeliner-ului si a mascarei. Pe timpul verii, sunt recomandate variantele lor waterproof. Altfel, din cauza ca transpiram, machiajul poate capata un aspect neplacut pe parcursul zilei.”

Daca iti doresti sa afli mai multe secrete despre machiaj, te invitam la un CONCURS pe pagina noastra de Facebook! Participa, intre 30 septembrie si 6 octombrie 2013, si castiga unul dintre cele 5 vouchere duble la seminarul sustinut de Alina Brailescu la ABAcademy make-up!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 30.09.2013

more in Newsroom