INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Machiajul cat-eyes reinterpretat
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

Machiajul cat-eyes reinterpretat

Obisnuiam sa spun, mai in gluma, mai in serios, ca am trasat atat de multe linii de eyeliner, incat as putea sa le fac si cu ochii inchisi. Asta pana de curand, cand, fara o oglinda la indemana, am incercat sa ma machiez folosind in locul ei ecranul telefonului, cu camera foto pornita pe selfie. Lucrurile nu au mers deloc asa usor cum mi-am imaginat. Asa ca nici nu se pune problema ca as putea folosi corect eyelinerul, fara sa vad, cu precizie, unde aplic fiecare tusa. Am lamurit un lucru.:)

Chiar daca simpla linie de tus, alungita usor in colturile exterioare ale ochilor, este emblematica pentru stilul meu, imi place sa descopar cu ce propuneri vin make-up artistii in fiecare sezon. Am rasfoit fotografiile din backstage-ul marilor prezentari de moda pentru primavara-vara 2018 si nu au fost putine lookurile cu eyeliner, care mi-au atras atentia.

PE JUMATATE

La prezentarea Lanvin, modelele au purtat machiaje minimaliste, al caror element cheie a fost tusul negru, aplicat in pliul pleoapei superioare, de la jumatatea ochiului spre exterior. Make-up artistii au inlocuit precizia liniei clasice cu tuse jucause de eyeliner, care-mi amintesc de mazgalile pe care le fac cand testez cum scrie un pix pe hartie.


Lanvin

Tot un machiaj minimalist, am intalnit si la show-ul Jason Wu. De data aceasta, specialistii in machiaj au inlocuit coditele alungite de tus cu unele rotunjite la capete.


Jason Wu

CLASIC CU UN TWIST MODERN

La Oscar de la Renta, codita clasica de tus, trasata in continuarea pleoapei superioare, este dublata de o linie realizata cu albastru.


Oscar de la Renta

La prezentarea Fendi, tusul este folosit pe toata suprafata pleoapei mobile, de la baza genelor pana in pliu, si continua, apoi, in codite a caror lungime este dictata de lungimea sprancenelor.


Fendi

CAT-EYES CU LINIE ASCENDENTA SI DESCENDENTA

Linia ascendenta, care porneste din coltul extern al ochilor si continua spre tample, reprezinta elementul cheie al machiajelor cat-eyes. Daca ne uitam la lookurile propuse de make-up artisti pentru catwalk, toate respecta aceasta regula, mai putin unul. Echipa de la prezentarea Issa Afren a schimbat directia si a conceput un cat-eyes cu linie descendenta, de efect.


Marc Jacobs

Issa Afren

COZI DE RANDUNICA

La prezentarile Philipp Plein si Christian Dior, am intalnit doua interpretari diferite ale machiajului cu cozi de randunica. In primul caz, liniile de tus sunt combinate cu farduri colorate, foarte sidefate. In celalalt, liniilor clasice de eyelier par a fi axul unor pene.


Philipp Plein
Christian Dior

Eyelinerul a devenit sinonim cu precizia.

Primul detaliu care a schimbat in bine modul in care trasez liniile de tus consta in a-mi sprijini pe ceva cotul mainii cu care machiez. Este un gest simplu care confera mult mai multa stabilitate si, odata cu asta, precizie.

Din experienta mea de pana acum, am observat ca intre un eyeliner carioca, unul lichid si unul sub forma de gel, ultimul se aplica mai usor si, totodata, se usuca mai rapid, reducand astfel riscurile ca tusul sa se transfere pe arcada, in cazul in care clipesti imediat dupa aplicare. Si, daca luam in calcul legea lui Murphy: daca exista posibilitatea de a clipi in cel mai nepotrivit moment, o vom face.:)

Sansele de a gresi se reduc semnificativ daca trasam liniile din aproape in aproape, nu dintr-o singura miscare. In cazul in care vrem sa corectam o mica ezitare a coditelor, o putem face cu ajutorul unui betigas de urechi, cu anticearcan. In ceea ce priveste coditele de eyeliner, traiectoria lor este dictata de forma ochilor, ele sunt o continuare a pleoapei inferioare.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 05.02.2018

more in Beauty Lines