INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Machiajul bronzant – cum sa-l realizezi

Iubit pentru versatilitatea lui si pentru aspectul de ten ca sarutat de razele soarelui pe care il creeaza, machiajul bronzant depaseste limitele impuse de trenduri si se mentine in topul preferintelor femeilor, indiferent de sezon. Poate fi purtat cu usurinta atat pe timpul zilei, la tinute relaxate, cat si la evenimente speciale. Nu de putine ori, starurile de la Hollywood au pasit pe covorul rosu purtand acest tip de machiaj ce le confera un look proaspat, foarte sic. Pentru a-l realiza corect, Alina Brailescu, make-up artist si trainer coordinator la scoala de make-up ABAcademy, ne dezvaluie etapele pe care trebuie sa le urmam, dar si care sunt cele mai frecvente greseli intalnite si cum sa le evitam.

Unul dintre secretele realizarii unui machiaj bronzant reusit este utilizarea a doua nuante de ten: un fond de ten cat mai apropiat de nuanta pielii si unul mai inchis la culoare, cu pana la doua-trei tonuri mai inchis decat tenul. “De ce folosim doua nuante? Bronzul natural nu se realizeaza uniform pentru ca zonele mai proeminente sunt mult mai expuse la razele UV decat cele adancite. Prin urmare, folosirea a doua nuante de fond de ten ajuta la imitarea bronzului natural si la obtinerea unui look cat mai aproape de cel solar”, spune Alina Brailescu.

Ca in cazul oricarui machiaj, totul incepe prin demachierea si hidratarea pielii. Apoi, nuanta deschisa de fond de ten se aplica in zona ochilor, a cearcanelor, in jurul nasului, pe barbie si pe zona mandibulara. Nuanta inchisa se aplica pe frunte, pe tample, pe zonele proieminente ale fetei, pe obraji –  in zona de sub osul zigomatic.

Important! Zona de trecere de la o nuanta de fond de ten la cealalta se estompeaza prin tapotarea ei, astfel incat linia de intersectie sa nu fie sesizabila. Tapotarea se realizeaza cu ajutorul unui buretel usor umed.

Dupa utilizarea fondului de ten, se aplica o pudra translucida pe toata fata. Apoi, se foloseste un fard de obraz iluminator bronzant in zonele pe care ai folosit fondul de ten inchis. Acesta are rolul de a accentua nuanta pielii.

“Sprancenele vor fi conturate in nuante cat mai apropiate de culoarea lor naturala. Pentru a obtine sprancene ca deschise de razele soarelui, se trece o pensula printr-un fard auriu si se sterge cu ea unghiul intern al sprancenei”, spune Alina Brailescu.

Pentru machiajul ochilor, Alina recomanda folosirea nuantelor de auriu si maro. Culoarea deschisa se aplica in coltul interior al ochiului, continuand cu nuante sidefate de aramiu, maro spre arcada ochiului. “Machiajul ochilor este foarte usor, aproape de natural. Buzele se picteaza in nuante de roz sau in nuante sidefate”.

Cele mai frecvente greseli intalnite de make-up artistul Alina Brailescu sunt: aplicarea unei nuante de fond de ten, mult mai inchise decat culoarea pielii, lucru ce duce la  crearea efectului de masca, precum si aplicarea pe intreaga suprafata a fetei a unei pudre bronzante, realizand o discrepanta foarte mare intre culoarea fetei si a corpului.

Fotografii sugestive via Hepta.ro

PUBLISHED ON 19.06.2013

more in Newsroom