INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce e nou si ce ramane in tendinte.

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce e nou si ce ramane in tendinte.

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu se fac abrupt. Schimbarile se insinueaza, mai degraba. Unele elemente asigura continuitate, altele sunt inlocuite sau reinterpretate. Acest obicei defineste si primavara-vara 2019.

Din tabloul generos al tendintelor, am ales cateva dintre machiajele cu care am rezonat mai tare. Emblematice pentru anotimpurile calde, machiajele fresh, cu rozuri pastelate, dar si cu nuante vibrante de fard si/sau ruj, isi pastreaza locul printre trenduri. Lor li se alatura si lookurile conturate cu eyeliner, clasice sau neconventionale, machiajele monocromatice, discrete sau, dimpotriva, intense, buzele colorate cu precizie sau intr-o maniera voit imperfecta.

PLEOAPE COLORATE

In ceea ce priveste fardurile intense (cremoase), acestea sunt aplicate, de obicei, pe toata suprafata pleoapei mobile, de la linia genelor pana deasupra pliului. Folosirea unei nuante vibrante implica, de la bun inceput, un rezultat de efect, iar impactul vizual devine si mai puternic atunci cand culoarea este aplicata cu precizie, fara margini estompate in degradeuri, asa cum am vazut la Byblos sau Gabriela Hearst. (Chiar daca am vorbit de culori vibrante, am adaugat aici si machiajul cu negru, vazut la Dries van Noten.)


Byblos; Sursa foto: Hepta.ro


Byblos; Sursa foto: Hepta.ro


Gabriela Hearst; Sursa foto: Hepta.ro


Dries Van Noten; Sursa foto: Hepta.ro


Paul Costelloe; Sursa foto: Hepta.ro


Rodarte; Sursa foto: Hepta.ro

LOOKURI MONOCROMATICE

Se vorbeste despre machiajul monocromatic deja de cateva sezoane si, probabil, se va vorbi si de acum incolo. Motivul este simplu. Sub umbrela aceluiasi termen, isi gasesc locul o multime de lookuri, in stiluri diferite. Desi poate parea restrictiv sa folosesti cu o singura culoare, make-up artistii demonstreaza ca lucrurile nu stau chiar asa. Se poate utiliza, intr-adevar, o singura nuanta, dar, la fel de bine, se poate jongla cu tonalitati diferite ale aceleiasi culori.


Chalayan; Sursa foto: Hepta.ro

La Chalayan, aceeasi nuanta intensa de roz a fost folosita pentru linia de tus de pe pleoapele superioare, dar si pentru buze, iar, la Antonio Marras si Max Mara, nuanta caramizie a fardului, bine difuzat pe suprafata pleoapelor, se regaseste si pe buze.


Antonio Marras; Sursa foto: Hepta.ro


Max Mara; Sursa foto: Hepta.ro

MACHIAJE GRAFICE

Eyelinerul reprezinta un “evergreen” in lumea machiajului. Cu ajutorul lui, make-up artistii au realizat, pentru acest sezon, atat lookuri clasice, cat si machiaje grafice, mai putin conventionale.

La prezentarea Marc Jacobs, linia alungita de tus a fost trasata pe o baza din farduri de pleoape mate, in nuante pastelate de galben, roz, verde sau albastru, iar topmodelele care au defilat la show-ul Mugler au purtat un look cat-eyes clasic.


Marc Jacobs; Sursa foto: Hepta.ro


Mugler; Sursa foto: Hepta.ro

La Rochas, in schimb, machiajul cat-eyes a fost reinterpretat de specialisti. Acestia au trasat doar coditele, in forma unui “V” care porneste de la cativa milimetri distanta de coltul extern al ochiului, continua spre tampla si spranceana si revine, apoi, pana in pliul pleoapei superioare.

Un alt look inedit este si cel de la prezentarea Paul Costelloe, cu o linie albastra, trasata deasupra pliului si alungita inspre tample.


Rochas; Sursa foto: Hepta.ro


Paul Costelloe; Sursa foto: Hepta.ro

Unul dintre lookurile favorite realizate cu tus este cel vazut la prezentarea House of Holland, cu linii albe, una trasata langa gene, de la jumatatea pleoapei superioare pana in coltul extern, si una deasupra pliului, din coltul intern pana la jumatatea ochiului.


House of Holland; Sursa foto: Hepta.ro


J. JS Lee; Sursa foto: Hepta.ro

Christian Dior; Sursa foto: Hepta.ro

La Christian Dior, machiajul grafic elaborat a fost purtat doar de o parte dintre modelele care au defilat pe podium. Celelalte au avut un look minimalist, usor de recreat si de integrat in rutina de zi cu zi. Elementul lui cheie este o linie de creion negru, trasata pe pleoapa de jos si in coltul intern al ochiului. Am intalnit o alegere asemanatoare si la prezentarea Tibi, inca o demonstratie despre cum un gest simplu poate schimba lookul unui machiaj aproape invizibil.


Christian Dior; Sursa foto: Hepta.ro


Tibi; Sursa foto: Hepta.ro

“SUN KISSED SKIN”

La prezentari ca Sportmax, House of Holland sau Jeremy Scott, am remarcat un element care, desi nu a disparut niciodata de pe scena tendintelor, parca a stat mai retras in ultima perioada. Este vorba despre pudra bronzanta. Ea nu este aplicata din abundenta in niciunul dintre cazuri, dimpotriva. Cateva tuse pe tample si pe pometi sunt suficiente pentru a crea un efect discret de ten bronzat.


Sportmax; Sursa foto: Hepta.ro


Jeremy Scott; Sursa foto: Hepta.ro

PRECIZIE vs LEJERITATE

Fardurile colorate aplicate cu precizie nu sunt singura varianta recomandata de specialisti. Machiajele smokey eyes sau cele in culori mai deschise, difuzate pe suprafata pleoapelor, isi pastreaza si ele un loc printre tendinte.

Contrastul dintre precizie si lejeritate defineste si machiajul buzelor. Buzele acoperite cu un strat uniform de ruj intens reprezinta o optiune – pe care am vazut-o combinata adesea cu un machiaj discret al fetei. Am intalnit, insa, si lookuri in care rujurile par aplicate cu ajutorul degetelor.

Indiferent de stilul de machiaj cu care rezonam, exista un detaliu care ramane valabil in orice situatie: tenul este uniformizat cat se poate de natural, fara fonduri de ten cu acoperire mare, fara contouring elaborat.


Tom Ford; Sursa foto: Hepta.ro


Badgley Mischka; Sursa foto: Hepta.ro


Bora Aksu; Sursa foto: Hepta.ro


Escada; Sursa foto: Hepta.ro


Gabriela Hearst; Sursa foto: Hepta.ro

Corectura, 22 martie 2019: Intr-o versiune anterioara, in numele brandurilor Badgley Mischka si Sportmax, a existat o eroare de scriere.

Sursa fotografie principala: Hepta.ro

PUBLISHED ON 19.03.2019

more in Beauty Lines