INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Machiaje pentru ocazii speciale

Machiaje pentru ocazii speciale

Atunci cand ai nevoie de inspiratie pentru machiaje elegante, alegerile facute de vedete pe covorul rosu alcatuiesc un catalog ofertant de idei. Noi am selectat sapte dintre ele pentru maniera armonioasa prin care evidentiaza frumusetea trasaturilor fiecarei femei.

De la clasica linie alungita, trasata cu negru pe pleoapa superioara, la machiaje grafice in culori, creativitatea machiajelor realizate cu eyelinerul depinde de stilul cu care rezoneaza fiecare femeie. In cazul evenimentelor cu dress code-uri ce impun eleganta, lasa-te inspirata de alegerile facute de Natasha Poly sau Taylor Swift.

Eyelinerul si rujul rosu sunt o pereche cu care e dificil sa dai gres. Atunci cand optezi pentru acest mix, traseaza o linie de tus fina, cu sau fara codita, si lasa culoarea intensa a buzelor sa fie starul machiajului. In situatia in care, preferi sa iti evidentiezi forma ochilor cu o linie dramatica de tus, pastreaza buzele intr-o nuanta naturala.

 

Tips: Pentru a castiga mai multa precizie si stabilitate atunci cand folosesti eyelinerul, sprijina-ti cotul de masa de machiaj si aplica eyelinerul trasand linii scurte, cat mai aproape de gene.

Rujul rosu cere si el o mare precizie in aplicare deorece intensitatea lui scoate in evidenta si cea mai mica ezitare. Nu sari peste realizarea unui contur cu un creion de buze intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a rujului – la nevoie, poti opta si pentru un creion in nuanta naturala a buzelor tale. Pentru o mai buna aderenta, acopera apoi cu creion toata suprafata buzelor. Aplica rujul, folosind o pensula subtire.

Atunci cand hotarasti ce ruj sa porti, tine cont de faptul ca rujurile mate, in nuante intense, subtiaza buzele, pe cand rujurile deschise la culoare, cu o textura glossy, adauga buzelor mai mult volum.

Cand iti doresti sa pui accentul pe frumusetea ochilor, profitand de paleta vasta de nuante a fardurilor de pleoape, culoarea ochilor, dar si cea a tenului si a parului iti dicteaza spre ce sa te orientezi. Fardurile alese trebuie sa evidentieze irisul. Vei evita astfel nuantele de albastru daca ai ochii albastri, iar in cazul ochilor verzi – nuantele de verde. Pentru ochii albastri, te poti orienta cu incredere spre nuante calde de maro, piersica sau gri-maroniu. Pentru ochii verzi, incearca tonurile de aramiu, mov, violet si piersica. Daca ai ochii negri sau caprui, limitele cromatice sunt dictate mai degraba de stilul tau decat de reguli. De la auriu, bej, maro si portocaliu pana la violet si mov, totul este permis. In cazul ochilor negri, poti alege cu incredere nuantele de albastru si verde, iar in cazul ochilor caprui cu inflexiuni de verde, opteaza pentru culorile potrivite ochilor verzi. Pentru ca am mentionat mai sus si culoarea pielii, evita fardurile prea inchise in cazul unui ten palid si pe cele prea deschise in cazul unui ten inchis.

Foto:Hepta.ro

PUBLISHED ON 24.06.2014

more in Beauty Lines