INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Machiaj “cat eye” in doua culori

Machiaj “cat eye” in doua culori

Nu cred ca exista vreun sezon in care machiajul cat eye sa lipseasca dintre tendinte. E drept ca, uneori, prezenta lui este mai discreta si ca, alteori, interpretarile pe care le primeste il asaza direct in centrul atentiei. In ceea ce-l priveste, sezonul primavara-vara 2018 se desfasoara sub umbrela “alteori”. Pornind de la clasica linie alungita de eyeliner, make-up artistii au realizat o multime de lookuri interesante, despre care am povestit aici.

In acest context, am invitat-o pe Alina Brailescu, make-up artist si fondatoarea ABA Make-up Academy, sa ne arate cum putem realiza un machiaj inspirat de clasicul cat eyes. Influentata de faptul ca liniile de eyeliner, culorile intense si tenul luminos definesc trendurile actuale, ea ne-a propus un tutorial video care aduce aceste elemente impreuna.

INSPIRATIE

CUM SE REALIZEAZA MACHIAJUL

Tenul este uniformizat natural cu ajutorul unor produse cremoase, lejere. Fondul de ten are o putere de acoperire mica, astfel incat sa se intrezareasca textura naturala a pielii. Aplicat pe zona de sub ochi si pe colturile interne ale ochilor, anticearcanul este tapotat bine, astfel incat sa nu existe o trecere brusca intre acest produs, care este putin mai deschis, si fondul de ten.

Tot cremoasa este si textura blush-ului si a iluminatorului. Alina a evidentiat cu ajutorul lor pometii, iar efectul final este de ten mai radios, mai hidratat. Pentru toate aceste produse cremoase, ea a folosit un burete sub forma de ou, al carui design ajuta la o distribuire uniforma, aerata.

Fixarea machiajului este realizata cu o pudra translucida, aplicata cu o pensula de blending atat pe zona cearcanelor, cat si pe pleoapele superioare.

Sprancenele sunt definite simplu, cu o mascara special creata pentru ele. Make-up artistul a optat sa le confere un look rebel, pieptanandu-le in sus.

Liniile de eyeliner au fost obtinute prin suprapunerea unui creion albastru si a unui tus negru. In functie de gusturile fiecareia dintre noi, putem opta si pentru alte combinatii de culori.

Machiajul ochilor incepe prin aplicarea creionului albastru, uniformizat cu o pensula pentru eyeliner. Codita se realizeaza din coltul extern al ochilor spre tample, fara a depasi lungimea sprancenelor.

Prima linie trebuie sa fie ceva mai groasa, astfel incat cea de-a doua linie, cea realizata cu eyelinerul negru, sa o acopere doar partial.

Pentru a echilibra lookul intens al ochilor, buzele sunt machiate cu un ruj intr-o nuanta naturala.

Alina Brailescu a incheiat machiajul aplicand un strat de mascara pe gene.

 

Poti urmari mai multe tutoriale video realizate de Alina Brailescu pe canalul ei de Youtube.

MUA Alina Brailescu – www.abacademy.ro
Video & Editing Vasi Cardon
Model Bianca Mur Models Management
Fotografii de backstage de la Saptamana Modei: Hepta.ro

PUBLISHED ON 23.04.2018

more in Beauty Lines