ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Loving Vincent. Primul film pictat.

Loving Vincent. Primul film pictat.

“Adevarul este ca nu putem vorbi altfel decat prin intermediul picturilor noastre”, a mentionat Vincent van Gogh intr-o scrisoare catre fratele sau. Aceasta afirmatie i-a inspirat pe regizorii Dorota Kobiela si pe Hugh Welchman sa prezinte viata artistului olandez tocmai prin lucrarile lui. Decizia celor doi a fost una indrazneata si laborioasa, si anume: sa realizeze primul lungmetraj ce transforma picturile in ulei in animatie.  Acesta este intitulat Loving Vincent.

Amazing art of Van Gogh movie

Amazing art of Van Gogh movie

Pe parcursul celor 80 de minute estimate, peste 120 de lucrari celebre, semnate de Van Gogh si recreate de tineri artisti care i-au studiat indeaproape tehnica, se regasesc printre cadrele filmului produs de studiourile Breakthru Films si Trademark Films, castigatoare de Oscar.

Amazing art of Van Gogh movie

“<Loving Vincent> reprezinta o investigatie despre viata precum si despre controversata moarte a lui Vincent van Gogh, unul dintre cei mai iubiti pictori, o investigatie redata prin intermediul picturilor lui si al personajelor ilustrate in interiorul acestora. Intriga se dezvolta prin interviuri cu personajele cele mai apropiate de Vincent si prin reconstituirea dramatica a evenimentelor care au dus la moartea lui,” mentioneaza echipa filmului pe site-ul oficial.

Amazing art of Van Gogh movie

Scrisorile lui Van Gogh au inspirat nu doar partea vizuala a lungmetrajului, ci si scenariul. Fapte si personaje culese din 800 de astfel de scrisori au contribuit la conturarea naratiunii. Inedita animatie propune si o distributie interesanta, care aduce impreuna nume precum Saoirse Ronan, Aidan Turner, Douglas Booth, Helen McCrory, Chris O’Dowd si Jerome Flynn.

Inceputa in 2014, in orasul Gdansk din Polonia, productia filmului continua si astazi, iar lansarea oficiala este anuntata pentru anul urmator. Pana atunci ne putem bucura de trailerul care ne dezvaluie o parte din atmosfera experimentului Loving Vincent.

Poti urmari evolutia proiectului pe pagina de Facebook Loving Vincent sau pe site-ul lovingvincent.com, unde echipa inca recruteaza artisti pentru finalizarea lungmetrajului.

Foto via Hepta.ro
Video: Youtube.com/BreaKthru Poland

PUBLISHED ON 29.03.2016

more in Mood Board