WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Loving Vincent. Primul film pictat.

Loving Vincent. Primul film pictat.

“Adevarul este ca nu putem vorbi altfel decat prin intermediul picturilor noastre”, a mentionat Vincent van Gogh intr-o scrisoare catre fratele sau. Aceasta afirmatie i-a inspirat pe regizorii Dorota Kobiela si pe Hugh Welchman sa prezinte viata artistului olandez tocmai prin lucrarile lui. Decizia celor doi a fost una indrazneata si laborioasa, si anume: sa realizeze primul lungmetraj ce transforma picturile in ulei in animatie.  Acesta este intitulat Loving Vincent.

Amazing art of Van Gogh movie

Amazing art of Van Gogh movie

Pe parcursul celor 80 de minute estimate, peste 120 de lucrari celebre, semnate de Van Gogh si recreate de tineri artisti care i-au studiat indeaproape tehnica, se regasesc printre cadrele filmului produs de studiourile Breakthru Films si Trademark Films, castigatoare de Oscar.

Amazing art of Van Gogh movie

“<Loving Vincent> reprezinta o investigatie despre viata precum si despre controversata moarte a lui Vincent van Gogh, unul dintre cei mai iubiti pictori, o investigatie redata prin intermediul picturilor lui si al personajelor ilustrate in interiorul acestora. Intriga se dezvolta prin interviuri cu personajele cele mai apropiate de Vincent si prin reconstituirea dramatica a evenimentelor care au dus la moartea lui,” mentioneaza echipa filmului pe site-ul oficial.

Amazing art of Van Gogh movie

Scrisorile lui Van Gogh au inspirat nu doar partea vizuala a lungmetrajului, ci si scenariul. Fapte si personaje culese din 800 de astfel de scrisori au contribuit la conturarea naratiunii. Inedita animatie propune si o distributie interesanta, care aduce impreuna nume precum Saoirse Ronan, Aidan Turner, Douglas Booth, Helen McCrory, Chris O’Dowd si Jerome Flynn.

Inceputa in 2014, in orasul Gdansk din Polonia, productia filmului continua si astazi, iar lansarea oficiala este anuntata pentru anul urmator. Pana atunci ne putem bucura de trailerul care ne dezvaluie o parte din atmosfera experimentului Loving Vincent.

Poti urmari evolutia proiectului pe pagina de Facebook Loving Vincent sau pe site-ul lovingvincent.com, unde echipa inca recruteaza artisti pentru finalizarea lungmetrajului.

Foto via Hepta.ro
Video: Youtube.com/BreaKthru Poland

PUBLISHED ON 29.03.2016

more in Mood Board