AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Loving Vincent. Primul film pictat.

Loving Vincent. Primul film pictat.

“Adevarul este ca nu putem vorbi altfel decat prin intermediul picturilor noastre”, a mentionat Vincent van Gogh intr-o scrisoare catre fratele sau. Aceasta afirmatie i-a inspirat pe regizorii Dorota Kobiela si pe Hugh Welchman sa prezinte viata artistului olandez tocmai prin lucrarile lui. Decizia celor doi a fost una indrazneata si laborioasa, si anume: sa realizeze primul lungmetraj ce transforma picturile in ulei in animatie.  Acesta este intitulat Loving Vincent.

Amazing art of Van Gogh movie

Amazing art of Van Gogh movie

Pe parcursul celor 80 de minute estimate, peste 120 de lucrari celebre, semnate de Van Gogh si recreate de tineri artisti care i-au studiat indeaproape tehnica, se regasesc printre cadrele filmului produs de studiourile Breakthru Films si Trademark Films, castigatoare de Oscar.

Amazing art of Van Gogh movie

“<Loving Vincent> reprezinta o investigatie despre viata precum si despre controversata moarte a lui Vincent van Gogh, unul dintre cei mai iubiti pictori, o investigatie redata prin intermediul picturilor lui si al personajelor ilustrate in interiorul acestora. Intriga se dezvolta prin interviuri cu personajele cele mai apropiate de Vincent si prin reconstituirea dramatica a evenimentelor care au dus la moartea lui,” mentioneaza echipa filmului pe site-ul oficial.

Amazing art of Van Gogh movie

Scrisorile lui Van Gogh au inspirat nu doar partea vizuala a lungmetrajului, ci si scenariul. Fapte si personaje culese din 800 de astfel de scrisori au contribuit la conturarea naratiunii. Inedita animatie propune si o distributie interesanta, care aduce impreuna nume precum Saoirse Ronan, Aidan Turner, Douglas Booth, Helen McCrory, Chris O’Dowd si Jerome Flynn.

Inceputa in 2014, in orasul Gdansk din Polonia, productia filmului continua si astazi, iar lansarea oficiala este anuntata pentru anul urmator. Pana atunci ne putem bucura de trailerul care ne dezvaluie o parte din atmosfera experimentului Loving Vincent.

Poti urmari evolutia proiectului pe pagina de Facebook Loving Vincent sau pe site-ul lovingvincent.com, unde echipa inca recruteaza artisti pentru finalizarea lungmetrajului.

Foto via Hepta.ro
Video: Youtube.com/BreaKthru Poland

PUBLISHED ON 29.03.2016

more in Mood Board