INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

INSPIRATIE

O canapea, mai multe mese...

Trendul de a aseza mai multe mese de cafea in fata…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
Locuri de vizitat in vacante
Calatorii
Autor: Ioana Lovin

Locuri de vizitat in vacante

Cand te intorci dintr-o calatorie, “ce ti-a placut cel mai mult?” este una dintre intrebarile cu care esti adesea intampinata de catre prieteni. Pentru mine, cuvintele actioneaza ca butonul de “rewind” al unui aparat video. In cateva clipe, mi se deruleaza in minte toata experienta si mi-e imposibil sa aleg un singur lucru ca favorit. Odata cu trecerea timpului insa, amintirile se filtreaza si scot la suprafata anumite momente care ar putea contura un raspuns mai potrivit. Iata cinci dintre locurile incarcate de amintiri dragi!

1. High Line din New York City

High Line este o fosta cale ferata suspendata ce a fost transformata intr-un spatiu de promenada. Desi au trecut cativa ani de la calatoria mea la New York, bucuria de atunci nu s-a estompat. Dupa ce am vizitat cartierul Chelsea, am urcat aici pentru un moment de respiro. Sa stai in iarba la cativa metri de ferestrele etajului 2 al cladirii de langa tine e ceva inedit. Cu o lungime de doi kilometri, High Line te invita sa descoperi orasul dintr-o alta perspectiva. Am acceptat invitatia.

vacanta (8)

vacante (4)

2. Centrul vechi din Piran (Slovenia)

Desi am ajuns intamplator aici, locul a devenit una dintre cele mai dragi destinatii de vacanta. Cateva minute cu autobuzul din Portoroz, te poarta intr-un loc MAGIC. Desi este o expresie pe care evit sa o folosesc, in cazul orasului Piran, aceasta nu este deloc un cliseu. Strazile inguste par sa duca toate spre mare. Cu o arhitectura medievala si panorame ce imbina cele mai frumoase tonuri de albastru, orasul transforma pe oricine intr-un bun fotograf. De la catedrala Sfantul Gheorghe la zidurile fortificate menite sa protejeze orasul cu secole in urma si pana la Piata Tartini… orice cadru ai alege, imaginea este menita sa captiveze privitorul.

vacante (3)

vacanta (7)

3. Thousand Islands (S.U.A. si Canada)

Mai exact 1864 de insule situate pe raul Saint Laurence, la granita dintre Statele Unite si Canada. Calatoria cu vaporul include in traseu o parte dintre ele, cele mai multe locuite. Unele au case incapatoare, inconjurate de paduri, iar altele sunt atat de micute incat pentru proprietari “tu ce ai lua cu tine pe o insula pustie?” nu mai presupune doar un exercitiu de imaginatie.

vacante

vacante (6)

4. Orasul Arundel (Marea Britanie)

Daca planuiesti o vacanta la Londra, rezerva-ti o zi pentru o excursie la Arundel. Este la doar 30 de kilometri distanta. Castelul Arundel, raul Arun, casele cochete cu flori, puburile vechi, piatetele transformate in scena de spectacol, dealurile inverzite, lebedele, iepurii, ratele salbatice… Arundel este locul in care am mutat intamplarile povestilor nemuritoare citite in copilarie.

arundel

arundel 3

arundel (2)

5. Zona parcului Cetatii din Sibiu

Acum, cand scriu textul, ma aflu la Sibiu. Este orasul meu natal, iar farmecul lui medieval creste exponential cu fiecare amintire ce ma leaga de el. Sunt multe locuri dragi aici. Astazi am sa aleg doar unul dintre ele.

Pe parcursul fiecarui drum cunoscut pe care il strabat exista un moment, cu putin inainte de destinatie, in care am deja sentimentul de “Gata! Am ajuns”. In copilarie, cand mergeam din cartierul unde locuiam cu parintii la casa bunicii, sentimentul se declansa in fata zidurilor de aparare de pe strada Spitalelor (astazi Corneliu Coposu). Treceam prin pasajul de langa Turnul Gros ce gazduieste Sala Thalia si ajungeam in Parcul Cetatii, la doar cateva minute de bunica. Zidul delimiteaza orasul vechi de cel nou. In copilarie, trecerea lui simboliza pentru mine inceputul weekendului.

In amintiri, zona aceasta a orasului este intotdeauna verde si luminoasa. Cu toate acestea, cele mai recente fotografii de aici sunt surprinse intr-o zi noroasa de decembrie.

12_sibiu

11_sibiu

Tu ce locuri ai include in top?

Foto: arhiva personala

PUBLISHED ON 15.04.2015

more in Mood Board