AMINTIRI

Printre oracole si caiete de...

De la clasicul Nu te supara, frate!, la papusile Aradeanca, fel…

AMINTIRI

Suvenirurile, portaluri spre vacante

Experientele traite sunt cele mai pretioase suveniruri, vei spune, iar eu…

EDITOR'S CHOICE

Mood board de toamna, cu...

Toamna isi anunta venirea din timp. Asa ca, in preintampinarea ei,…

INSPIRATIE

Ai o rochie alba. Ce...

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem…

FASHION BRIEF

Magazinul Dior de pe Avenue...

Dior mi-a parut intotdeauna un brand care domina. Dior inseamna statut….

INSPIRATIE

Tinute emblematice Barbie, inspiratie pentru...

Orice turneu de promovare a unui film are si o componenta…

INSPIRATIE

10 rochii couture fw 2023/24....

Continui traditia de a alege 10 rochii din colectiile haute-couture prezentate…

Interviu

Bijuteriile Lito

Nu as fi crezut ca estetica unui artist este asa de mult influentata de personalitatea lui, pana cand nu am cunoscut-o pe Lito Karakostanoglou, la evenimentul "meet the designer" de la Madison Perfumery. Bijuteriile ei nu sunt despre stralucire si statut. Sunt bijuterii pe care trebuie sa le incerci si abia atunci descoperi un limbaj nonverbal, prin care sa iti poti exprima cel mai bine o ipostaza a feminitatii si o stare de moment. Lito este tactila, isi poarta bijuteriile si se joaca cu ele ca si cu niste cuvinte care, daca le pui in alta ordine, isi schimba complet sensul. Si cel mai mare talent al ei este ca e o femeie adevarata, care stie exact ce vrea sa spuna si o spune perfect prin bijuteriile ei. * Se spune ca relatia cu bijuteriile este o mostenire din copilarie: de la cineva din familie sau, pur si simplu, de la cineva care ne-a placut si ne-a influentat. Care este prima ta amintire cu o bijuterie? Este un inel in forma de floare pe care il avea mama mea si pe care mi-l doream si eu, dar si fiecare dintre surorile mele. Toate eram fascinate de acel inel. Si am primit fiecare o replica a acelui inel, din partea mamei, cand am implinit 18 ani. Pentru o bijuterie, forma este un element important. Intrebarea mea este daca forma urmeaza emotia sau vicev...

Inapoi Inainte
Les levres rouges
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

Les levres rouges

Les levres rouges este un proiect semnat de Anamaria Sut, prin intermediul caruia designerul transpune formele buzelor in brose din catifea si piese vestimentare.

Proiectul mi-a captat atentia vara asta, in timpul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, cand a fost prezentat, alaturi de alti creatori locali, in spatiul unei galerii temporare, #PopArtGalerieSibiu.

Am remarcat imediat brosele prinse pe doua panze inramate si agatate de perete, asemeni unor lucrari de arta. Multe dintre accesorii erau insotite de o eticheta cu un nume si cu buze conturate in creion – detalii despre fiecare sursa de inspiratie, am interpretat eu.

Asociez simbolul buzelor cu ideea de comunicare si, apoi, cu apropierea si intimitatea unui sarut. M-am intrebat ce asociere a inspirat-o pe Anamaria Sut si am gasit raspunsul in descrierea care insotea exponatele din galerie.

Anamaria Sut a studiat moda si este freelance fashion designer din 2015, an in care a trasat si primele contururi ale proiectului care avea sa devina mai tarziu Les levres rouges. Atunci a creat si oferit cadou brose cu buze rosii femeilor din viata ei, ca simbol al feminitatii si al acceptarii de sine.

Numele Les levres rouges s-a cristalizat in 2019, datorita unei calatorii la Paris. Si, tot in acel an, Anamaria Sut a inceput sa realizeze si piese vestimentare sub umbrela acestui concept. Pe cateva dintre ele, le-am vazut si eu atunci la galerie.

Poti urmari activitatea ei pe @leslevresrouges_.

Fotografii: arhiva personala

PUBLISHED ON 04.08.2022

more in Fashion Etc