WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Les levres rouges
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

Les levres rouges

Les levres rouges este un proiect semnat de Anamaria Sut, prin intermediul caruia designerul transpune formele buzelor in brose din catifea si piese vestimentare.

Proiectul mi-a captat atentia vara asta, in timpul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, cand a fost prezentat, alaturi de alti creatori locali, in spatiul unei galerii temporare, #PopArtGalerieSibiu.

Am remarcat imediat brosele prinse pe doua panze inramate si agatate de perete, asemeni unor lucrari de arta. Multe dintre accesorii erau insotite de o eticheta cu un nume si cu buze conturate in creion – detalii despre fiecare sursa de inspiratie, am interpretat eu.

Asociez simbolul buzelor cu ideea de comunicare si, apoi, cu apropierea si intimitatea unui sarut. M-am intrebat ce asociere a inspirat-o pe Anamaria Sut si am gasit raspunsul in descrierea care insotea exponatele din galerie.

Anamaria Sut a studiat moda si este freelance fashion designer din 2015, an in care a trasat si primele contururi ale proiectului care avea sa devina mai tarziu Les levres rouges. Atunci a creat si oferit cadou brose cu buze rosii femeilor din viata ei, ca simbol al feminitatii si al acceptarii de sine.

Numele Les levres rouges s-a cristalizat in 2019, datorita unei calatorii la Paris. Si, tot in acel an, Anamaria Sut a inceput sa realizeze si piese vestimentare sub umbrela acestui concept. Pe cateva dintre ele, le-am vazut si eu atunci la galerie.

Poti urmari activitatea ei pe @leslevresrouges_.

Fotografii: arhiva personala

PUBLISHED ON 04.08.2022

more in Fashion Etc