INSPIRATIE

Cum transforma extensiile de brand...

Casele de moda consolideaza din ce in ce mai multe legaturi…

INTERVIU

Roja Dove: “Parfumul este limbaj...

Roja Dove este unul dintre putinii oameni care poate sa iti…

HOT TREND

Machiaje “cat eyes” subtile &...

Tabloul tendintelor in machiaj este mai elaborat, insa, in ultima perioada,…

EDITOR'S CHOICE

Storytelling prin intermediul bijuteriei contemporane

Bijuteriile sunt povesti in miniatura. Povestea gandita de persoana care le…

INSPIRATIE

Rabanne H&M, o colectie de...

Toamna asta, H&M adauga un nou nume in portofoliul colaborarilor cu…

WE LIKE

CHANEL No. 1, frumusete si...

Gama de beauty Chanel No. 1 este ca o dimineata de…

POSTCARDS FROM FRIENDS

Acelasi loc, intr-o alta lumina

Andreea Macri a fotografiat, in ani diferiti, Capul Sounion din Grecia,…

Hot Trend

Piese vestimentare deconstruite

Ma captiveaza dintotdeauna rezultatele obtinute de designeri cand deconstruiesc piese vestimentare clasice pentru ca apoi sa le reconstruiasca intr-o maniera noua, iar colectiile pentru sezonul rece din acest an mi-au oferit astfel de oportunitati. FENDI, GAUCHERE, UJOH sau COS sunt printre brandurile care au readus conceptul de design deconstruit pe scena tendintelor. In cadrul acestuia, haina devine un puzzle ale carui elemente pot fi aranjate in mai multe moduri si nu doar atat. In unele situatii, puzzle-ul poate fi incheiat chiar si cand lipseste o bucata. In altele, poate fi completat de diverse componente imprumutate de la alte piese vestimentare. FENDI, de exemplu, exploreaza toate aceste rute creative pentru sezonul rece din acest an. Cardiganele se inchid asimetric, iar cordoanele creeaza forme ce depasesc simpla lor functionalitate de a evidentia talia. Fustele plisate sunt reinterpretate, astfel incat sa schimbe aspectul unor pantaloni de costum. Clasica vesta pare sa imprumute din elementele unei cape. E un mix & match de elemente surprinzator in aceasta colectie. FENDI / Sursa foto: Hepta.ro FENDI / Sursa foto: Hepta.ro FENDI / Sursa foto: Hepta.ro La GAUCHERE, Marie-Christine Statz pare ca s-a concentrat pe cum influenteaza partile lipsa ...

Inapoi Inainte
Laura Calin & Mia Munteanu. Yoga City.
Interviu
Autor: Ioana Lovin

Laura Calin & Mia Munteanu. Yoga City.

Miscare, relaxare, echilibru… Sunt cuvinte nelipsite din conversatiile despre “Yoga”. Le-am regasit si in raspunsurile Laurei Calin si ale Miei Munteanu, cand le-am invitat sa imi povesteasca mai multe despre Yoga City – o platforma noua pe care au dezvoltat-o impreuna.

Pe Laura, am cunoscut-o ca fondatoare a targurilor V for Verde si V for Vintage, prin intermediul carora incurajeaza un stil de viata sanatos si contribuie la promovarea artistilor locali de design contemporan. Yoga City vine ca o continuare fireasca a interesului ei pentru un trai armonios. Mia lucreaza in publicitate. Este Client Service Director-ul agentiei Marks, fondatoarea proiectului Advertising Week Bucharest si, totodata, sustinatoare a unui stil de viata alternativ. Experienta lor profesionala de pana acum si pasiunea comuna pentru yoga le-a inspirat sa construiasca un loc dedicat acestei practici.

Cum ati descrie astazi cultura yoga in Romania?

La inceput de drum, cu potential mare de crestere. Acum Yoga e ceva cool, e misterioasa, e o forma de miscare aspirationala, in 2 ani o sa fie mainstream. Si e bine. Ne place Yoga mainstream.

Ce va propuneti sa realizati prin proiectul Yoga City (yogacity.ro)?

Scopul Yoga City este de a disemina conceptele si practicile corecte, de a selecta, de a promova si de a face un schimb activ intre specialistii yoghini din lume si cei din Romania.

Yoga City isi propune sa afle totul despre cultura Yoga din Romania. Este locul in care oricine poate descoperi informatii despre stiluri de Yoga, sfaturi pentru incepatori, review-uri la clasele de Yoga din Bucuresti si interviuri cu instructori de yoga cunoscuti atat in Romania, cat si la nivel international. Toate cu un strop de lifestyle, bineinteles!

Cand si cum a inceput pasiunea voastra pentru yoga?

Laura: Imi doream o versiune mai buna a Laurei, o Laura care incepuse deja un stil de viata sanatos, dar careia ii lipsea miscarea ca rutina de zi cu zi. Eram in cautarea unei forme de miscare care sa ma ajute sa ma relaxez. Un prieten drag mie mi-a propus sa incerc o clasa de Yoga, asa ca m-am dus.

Am inceput cu Hatha Yoga, apoi am continuat cu Ashtanga, alaturi de Irene Zaarour. Am facut o pauza, apoi m-am intors pe covoras. Si iata-ma astazi, dupa 6 ani de practica, pe acelasi covoras, in aceeasi sala draga mie, studio-ul lui Irene. In cei 6 ani, o forma simpla de miscare s-a transformat intr-o pasiune, asa cum ii spui si tu.

Pasiunea sunt eu si dorinta de dezvoltare personala, imi doresc sa imi cunosc corpul si nevoile lui si vreau sa ii ofer energia de care are nevoie ca, in viata de zi cu zi, sa pot duce pana la capat proiectele la care lucrez. Practica Yoga nu se opreste pe covoras, ea continua ca stil de viata: ce alegeri faci la birou, dar si acasa, cum poti sa fii Zen chiar si atunci cand intalnesti obstacole.

Mia: Petrec foarte mult timp la birou si am o tona de proiecte cu deadline-uri stranse, unele de la o ora la alta, lucrez intr-un mediu dinamic. Orele petrecute la birou s-au transformat in dureri de spate, imi simteam muschii din ce in ce mai incordati, iar sentimenul de relaxare era departe de mine. Aveam o groaza de idei, nu reuseam niciodata sa stau. Pur si simplu, sa stau. Sa stau cu mine.

Mi-am dorit sa echilibrez statul la birou cu timpul pe care il investesc in mine. Asa ca am decis, la fel ca Laura, sa devin o versiune mai buna a Miei. Cautam o forma de miscare care sa nu fie competitiva, nu m-au atras niciodata sporturile in care trebuie sa alerg “x” kilometri sau sa rezist orelor de zbenguit la aerobic, in timp ce ma uit la colega de langa care incearca disperata sa tina pasul cu instructorul. Nu imi plac sporturile cu indemnuri.

Laura mi-a recomandat sa ma apuc de Yoga, asa am facut. Am stiut de la prima clasa ca asta imi doresc sa fac toata viata: sa fiu o versiune mai buna a mea, iar practica Yoga ma ajuta sa evoluez in fiecare zi. Am invatat sa fac alegeri sanatoase si, mai important de atat, sa imi cunosc corpul: care sunt limitele lui si cum pot sa le depasesc.

Cum v-a venit ideea de a crea platforma Yoga City si cum a fost drumul de la idee pana la implementarea ei?

Ne-am intalnit intr-o zi la jumatate: aveam aceeasi idee. Am ras, apoi ne-am apucat de treaba. Unii ii spun chimie, noi ii spunem get things done. Avem acelasi obiectiv, atunci de ce sa asteptam? Ideea a fost doar o idee timp de un ceai, au urmat rapid o serie de intalniri scurte si eficiente si am lansat platforma Yoga City imediat.
Brainstorming, brainstorming, cateva schite si cheia succesului: multe deadline-uri respectate.

Care sunt avantajele faptului ca ati dezvoltat proiectul impreuna si nu pe cont propriu?

Avem acelasi desert preferat: fructe, seminte, caju, migdale, orice din zona asta.
Nu pierdem timpul: stim sa alegem locuri faine unde gasim smoothie-uri delicioase si asta ne face sa economisim timp atunci cand trebuie sa alegem un loc unde sa ne intalnim. Nu-i asa ca e misto?
Avem acelasi mindset: verde, verde, verde, orice e verde.
Suntem la fel si diferite in acelasi timp: la fel cand vine vorba de business, diferite ca lifestyle. Laura e pasionata de design vestimentar, in timp ce Miei abia daca ii pasa cu ce se imbraca. Laurei ii sta bine pe tocuri, Miei ii sta bine in tenisi. Acest lucru ne ajuta sa vedem lucrurile din perspective diferite, ne completam in dialog.
Avem experienta in aceeasi industrie: comunicare, PR si advertising, iar asta ne face sa gandim repede si sa lucram eficient.
Si nu in ultimul rand: dupa o ora si jumatate de Yoga dinamica, am da orice pentru un falafel.

Foto: Mia Munteanu (stanga) si Laura Calin (dreapta) / Yoga City

PUBLISHED ON 02.02.2016

more in Conversation Marks