WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

RED CARPET

Trenduri remarcate pe covorul rosu...

Cea de-a 97-a editie a Premiilor Oscar a inceput, asa cum…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

INSPIRATIE

O canapea, mai multe mese...

Trendul de a aseza mai multe mese de cafea in fata…

STIRI CU STIL

Andreea Brasovean

Stirile trebuie sa fie obiective, iar cei care le prezinta echidistanti….

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
Laura Calin & Mia Munteanu. Yoga City.
Interviu
Autor: Ioana Lovin

Laura Calin & Mia Munteanu. Yoga City.

Miscare, relaxare, echilibru… Sunt cuvinte nelipsite din conversatiile despre “Yoga”. Le-am regasit si in raspunsurile Laurei Calin si ale Miei Munteanu, cand le-am invitat sa imi povesteasca mai multe despre Yoga City – o platforma noua pe care au dezvoltat-o impreuna.

Pe Laura, am cunoscut-o ca fondatoare a targurilor V for Verde si V for Vintage, prin intermediul carora incurajeaza un stil de viata sanatos si contribuie la promovarea artistilor locali de design contemporan. Yoga City vine ca o continuare fireasca a interesului ei pentru un trai armonios. Mia lucreaza in publicitate. Este Client Service Director-ul agentiei Marks, fondatoarea proiectului Advertising Week Bucharest si, totodata, sustinatoare a unui stil de viata alternativ. Experienta lor profesionala de pana acum si pasiunea comuna pentru yoga le-a inspirat sa construiasca un loc dedicat acestei practici.

Cum ati descrie astazi cultura yoga in Romania?

La inceput de drum, cu potential mare de crestere. Acum Yoga e ceva cool, e misterioasa, e o forma de miscare aspirationala, in 2 ani o sa fie mainstream. Si e bine. Ne place Yoga mainstream.

Ce va propuneti sa realizati prin proiectul Yoga City (yogacity.ro)?

Scopul Yoga City este de a disemina conceptele si practicile corecte, de a selecta, de a promova si de a face un schimb activ intre specialistii yoghini din lume si cei din Romania.

Yoga City isi propune sa afle totul despre cultura Yoga din Romania. Este locul in care oricine poate descoperi informatii despre stiluri de Yoga, sfaturi pentru incepatori, review-uri la clasele de Yoga din Bucuresti si interviuri cu instructori de yoga cunoscuti atat in Romania, cat si la nivel international. Toate cu un strop de lifestyle, bineinteles!

Cand si cum a inceput pasiunea voastra pentru yoga?

Laura: Imi doream o versiune mai buna a Laurei, o Laura care incepuse deja un stil de viata sanatos, dar careia ii lipsea miscarea ca rutina de zi cu zi. Eram in cautarea unei forme de miscare care sa ma ajute sa ma relaxez. Un prieten drag mie mi-a propus sa incerc o clasa de Yoga, asa ca m-am dus.

Am inceput cu Hatha Yoga, apoi am continuat cu Ashtanga, alaturi de Irene Zaarour. Am facut o pauza, apoi m-am intors pe covoras. Si iata-ma astazi, dupa 6 ani de practica, pe acelasi covoras, in aceeasi sala draga mie, studio-ul lui Irene. In cei 6 ani, o forma simpla de miscare s-a transformat intr-o pasiune, asa cum ii spui si tu.

Pasiunea sunt eu si dorinta de dezvoltare personala, imi doresc sa imi cunosc corpul si nevoile lui si vreau sa ii ofer energia de care are nevoie ca, in viata de zi cu zi, sa pot duce pana la capat proiectele la care lucrez. Practica Yoga nu se opreste pe covoras, ea continua ca stil de viata: ce alegeri faci la birou, dar si acasa, cum poti sa fii Zen chiar si atunci cand intalnesti obstacole.

Mia: Petrec foarte mult timp la birou si am o tona de proiecte cu deadline-uri stranse, unele de la o ora la alta, lucrez intr-un mediu dinamic. Orele petrecute la birou s-au transformat in dureri de spate, imi simteam muschii din ce in ce mai incordati, iar sentimenul de relaxare era departe de mine. Aveam o groaza de idei, nu reuseam niciodata sa stau. Pur si simplu, sa stau. Sa stau cu mine.

Mi-am dorit sa echilibrez statul la birou cu timpul pe care il investesc in mine. Asa ca am decis, la fel ca Laura, sa devin o versiune mai buna a Miei. Cautam o forma de miscare care sa nu fie competitiva, nu m-au atras niciodata sporturile in care trebuie sa alerg “x” kilometri sau sa rezist orelor de zbenguit la aerobic, in timp ce ma uit la colega de langa care incearca disperata sa tina pasul cu instructorul. Nu imi plac sporturile cu indemnuri.

Laura mi-a recomandat sa ma apuc de Yoga, asa am facut. Am stiut de la prima clasa ca asta imi doresc sa fac toata viata: sa fiu o versiune mai buna a mea, iar practica Yoga ma ajuta sa evoluez in fiecare zi. Am invatat sa fac alegeri sanatoase si, mai important de atat, sa imi cunosc corpul: care sunt limitele lui si cum pot sa le depasesc.

Cum v-a venit ideea de a crea platforma Yoga City si cum a fost drumul de la idee pana la implementarea ei?

Ne-am intalnit intr-o zi la jumatate: aveam aceeasi idee. Am ras, apoi ne-am apucat de treaba. Unii ii spun chimie, noi ii spunem get things done. Avem acelasi obiectiv, atunci de ce sa asteptam? Ideea a fost doar o idee timp de un ceai, au urmat rapid o serie de intalniri scurte si eficiente si am lansat platforma Yoga City imediat.
Brainstorming, brainstorming, cateva schite si cheia succesului: multe deadline-uri respectate.

Care sunt avantajele faptului ca ati dezvoltat proiectul impreuna si nu pe cont propriu?

Avem acelasi desert preferat: fructe, seminte, caju, migdale, orice din zona asta.
Nu pierdem timpul: stim sa alegem locuri faine unde gasim smoothie-uri delicioase si asta ne face sa economisim timp atunci cand trebuie sa alegem un loc unde sa ne intalnim. Nu-i asa ca e misto?
Avem acelasi mindset: verde, verde, verde, orice e verde.
Suntem la fel si diferite in acelasi timp: la fel cand vine vorba de business, diferite ca lifestyle. Laura e pasionata de design vestimentar, in timp ce Miei abia daca ii pasa cu ce se imbraca. Laurei ii sta bine pe tocuri, Miei ii sta bine in tenisi. Acest lucru ne ajuta sa vedem lucrurile din perspective diferite, ne completam in dialog.
Avem experienta in aceeasi industrie: comunicare, PR si advertising, iar asta ne face sa gandim repede si sa lucram eficient.
Si nu in ultimul rand: dupa o ora si jumatate de Yoga dinamica, am da orice pentru un falafel.

Foto: Mia Munteanu (stanga) si Laura Calin (dreapta) / Yoga City

PUBLISHED ON 02.02.2016

more in Conversation Marks