INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Lansare “Cuba continua” – un jurnal atipic de calatorie semnat de Cosmin Bumbut si Elena Stancu

Lansare “Cuba continua” – un jurnal atipic de calatorie semnat de Cosmin Bumbut si Elena Stancu

Cosmin Bumbut si Elena Stancu lanseaza 'Cuba continua', un jurnal atipic de calatorie. Evenimentul are loc astazi, 30 mai, ora 18, la standul Editurii ART de la Salonul International de Carte Bookfest, in incinta Romexpo, pavilion C.

Cuba continua e un intreg alcatuit cu grija de doi oameni care au fost in Cuba si au «vazut la fel», numai ca unul se exprima in imagini, celalalt in cuvinte. Există niste corespondente stilistice si emotionale intre atmosfera din textele Elenei Stancu si cea din fotografiile lui Cosmin Bumbut. Cuba continua e o carte lucrata atent si este mai mult decat o suita de fotoreportaje: autorii au un fel de «privire monografica» asupra cubanezilor, ambalata intr-un parcurs pseudoturistic (caci, in structura de adancime, avem de-a face cu povestirea unei calatorii)”, spune Mircea Vasilescu.

Cartea contine 264 de fotografii insotite de cuvintele Elenei Stancu si ilustreaza povestea subiectiva a unui popor izolat si suspendat in timp de un regim politic autoritar. Aici oamenii par sa reuseasca sa-si pastreze inocenta. In lipsa masinilor, a tehnologiei si a vitezei, localnicii danseaza pe strazi, canta si rad cu pofta. Cuba continua vorbeste despre cubanezi, despre oamenii care stiu sa se bucure de soare, de apa, de muzica di de toate maruntisurile din jurul lor.

Cuba continua – Pret: 79,9 lei

Elena Stancu (n. 1982), este redactor-sef adjunct la revista Marie Claire, pentru care a scris numeroase reportaje despre problemele sociale din Romania de astazi. A publicat o serie de texte literare in romanul colectiv Rubik (2008), un experiment din cadrul Cenaclului literar 314, coordonat de scriitoarea Simona Popescu. Este editor asociat la revista de fotografie Punctum si colaboreaza la mai multe publicatii, printre care Dilema Veche, Men’s Health si Hotnews.ro. A absolvit, in 2005, Facultatea de Litere din Bucuresti, sectia romana-engleza, iar in perioada 2005-2006 a urmat, in cadrul aceleiasi facultati, Masterul Teoria si Practica Editarii.

Cosmin Bumbut (n. 1968) a absolvit Academia de Teatru si Film, sectia Imagine de film si TV, in 1997. Lucreaza de peste 20 de ani ca fotograf independent, publicand fotoreportaje si pictoriale in reviste precum Elle, Marie Claire, Tabu, Cosmopolitan, FHM, Esquire, Dilema si Viva!. In 1999, a infiintat, alaturi de Silviu Ghetie, grupul fotografic 7 Zile, iar, in 2009, a lansat revista de arta si cultura vizuala Punctum. A obtinut premiul pentru imagine de la Uniunea Cineastilor din Romania (in 2011, pentru filmul Incearca sa nu clipesti), iar, la nivel international, a fost premiat in cadrul B&W Spider Awards (2006), International Photography Award (2006) si International Competition for Print Advertising and Design (2002). Este autorul albumului Transit (2002) si coautor al proiectului 7 Zile – 7 Ani in Maramures (2007). Fotografiile sale au mai fost publicate in Itineraires d’une vie. E.M. Cioran, de Gabriel Liiceanu (1995), Outdoor lighting: Fashion & Glamour, de Cathy Joseph (2003) si Lenswork (2003).

Foto si info: Editura Art

PUBLISHED ON 30.05.2012

more in Newsroom