AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Lansare “Cuba continua” – un jurnal atipic de calatorie semnat de Cosmin Bumbut si Elena Stancu

Lansare “Cuba continua” – un jurnal atipic de calatorie semnat de Cosmin Bumbut si Elena Stancu

Cosmin Bumbut si Elena Stancu lanseaza 'Cuba continua', un jurnal atipic de calatorie. Evenimentul are loc astazi, 30 mai, ora 18, la standul Editurii ART de la Salonul International de Carte Bookfest, in incinta Romexpo, pavilion C.

Cuba continua e un intreg alcatuit cu grija de doi oameni care au fost in Cuba si au «vazut la fel», numai ca unul se exprima in imagini, celalalt in cuvinte. Există niste corespondente stilistice si emotionale intre atmosfera din textele Elenei Stancu si cea din fotografiile lui Cosmin Bumbut. Cuba continua e o carte lucrata atent si este mai mult decat o suita de fotoreportaje: autorii au un fel de «privire monografica» asupra cubanezilor, ambalata intr-un parcurs pseudoturistic (caci, in structura de adancime, avem de-a face cu povestirea unei calatorii)”, spune Mircea Vasilescu.

Cartea contine 264 de fotografii insotite de cuvintele Elenei Stancu si ilustreaza povestea subiectiva a unui popor izolat si suspendat in timp de un regim politic autoritar. Aici oamenii par sa reuseasca sa-si pastreze inocenta. In lipsa masinilor, a tehnologiei si a vitezei, localnicii danseaza pe strazi, canta si rad cu pofta. Cuba continua vorbeste despre cubanezi, despre oamenii care stiu sa se bucure de soare, de apa, de muzica di de toate maruntisurile din jurul lor.

Cuba continua – Pret: 79,9 lei

Elena Stancu (n. 1982), este redactor-sef adjunct la revista Marie Claire, pentru care a scris numeroase reportaje despre problemele sociale din Romania de astazi. A publicat o serie de texte literare in romanul colectiv Rubik (2008), un experiment din cadrul Cenaclului literar 314, coordonat de scriitoarea Simona Popescu. Este editor asociat la revista de fotografie Punctum si colaboreaza la mai multe publicatii, printre care Dilema Veche, Men’s Health si Hotnews.ro. A absolvit, in 2005, Facultatea de Litere din Bucuresti, sectia romana-engleza, iar in perioada 2005-2006 a urmat, in cadrul aceleiasi facultati, Masterul Teoria si Practica Editarii.

Cosmin Bumbut (n. 1968) a absolvit Academia de Teatru si Film, sectia Imagine de film si TV, in 1997. Lucreaza de peste 20 de ani ca fotograf independent, publicand fotoreportaje si pictoriale in reviste precum Elle, Marie Claire, Tabu, Cosmopolitan, FHM, Esquire, Dilema si Viva!. In 1999, a infiintat, alaturi de Silviu Ghetie, grupul fotografic 7 Zile, iar, in 2009, a lansat revista de arta si cultura vizuala Punctum. A obtinut premiul pentru imagine de la Uniunea Cineastilor din Romania (in 2011, pentru filmul Incearca sa nu clipesti), iar, la nivel international, a fost premiat in cadrul B&W Spider Awards (2006), International Photography Award (2006) si International Competition for Print Advertising and Design (2002). Este autorul albumului Transit (2002) si coautor al proiectului 7 Zile – 7 Ani in Maramures (2007). Fotografiile sale au mai fost publicate in Itineraires d’une vie. E.M. Cioran, de Gabriel Liiceanu (1995), Outdoor lighting: Fashion & Glamour, de Cathy Joseph (2003) si Lenswork (2003).

Foto si info: Editura Art

PUBLISHED ON 30.05.2012

more in Newsroom