WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Lansare “Cuba continua” – un jurnal atipic de calatorie semnat de Cosmin Bumbut si Elena Stancu

Lansare “Cuba continua” – un jurnal atipic de calatorie semnat de Cosmin Bumbut si Elena Stancu

Cosmin Bumbut si Elena Stancu lanseaza 'Cuba continua', un jurnal atipic de calatorie. Evenimentul are loc astazi, 30 mai, ora 18, la standul Editurii ART de la Salonul International de Carte Bookfest, in incinta Romexpo, pavilion C.

Cuba continua e un intreg alcatuit cu grija de doi oameni care au fost in Cuba si au «vazut la fel», numai ca unul se exprima in imagini, celalalt in cuvinte. Există niste corespondente stilistice si emotionale intre atmosfera din textele Elenei Stancu si cea din fotografiile lui Cosmin Bumbut. Cuba continua e o carte lucrata atent si este mai mult decat o suita de fotoreportaje: autorii au un fel de «privire monografica» asupra cubanezilor, ambalata intr-un parcurs pseudoturistic (caci, in structura de adancime, avem de-a face cu povestirea unei calatorii)”, spune Mircea Vasilescu.

Cartea contine 264 de fotografii insotite de cuvintele Elenei Stancu si ilustreaza povestea subiectiva a unui popor izolat si suspendat in timp de un regim politic autoritar. Aici oamenii par sa reuseasca sa-si pastreze inocenta. In lipsa masinilor, a tehnologiei si a vitezei, localnicii danseaza pe strazi, canta si rad cu pofta. Cuba continua vorbeste despre cubanezi, despre oamenii care stiu sa se bucure de soare, de apa, de muzica di de toate maruntisurile din jurul lor.

Cuba continua – Pret: 79,9 lei

Elena Stancu (n. 1982), este redactor-sef adjunct la revista Marie Claire, pentru care a scris numeroase reportaje despre problemele sociale din Romania de astazi. A publicat o serie de texte literare in romanul colectiv Rubik (2008), un experiment din cadrul Cenaclului literar 314, coordonat de scriitoarea Simona Popescu. Este editor asociat la revista de fotografie Punctum si colaboreaza la mai multe publicatii, printre care Dilema Veche, Men’s Health si Hotnews.ro. A absolvit, in 2005, Facultatea de Litere din Bucuresti, sectia romana-engleza, iar in perioada 2005-2006 a urmat, in cadrul aceleiasi facultati, Masterul Teoria si Practica Editarii.

Cosmin Bumbut (n. 1968) a absolvit Academia de Teatru si Film, sectia Imagine de film si TV, in 1997. Lucreaza de peste 20 de ani ca fotograf independent, publicand fotoreportaje si pictoriale in reviste precum Elle, Marie Claire, Tabu, Cosmopolitan, FHM, Esquire, Dilema si Viva!. In 1999, a infiintat, alaturi de Silviu Ghetie, grupul fotografic 7 Zile, iar, in 2009, a lansat revista de arta si cultura vizuala Punctum. A obtinut premiul pentru imagine de la Uniunea Cineastilor din Romania (in 2011, pentru filmul Incearca sa nu clipesti), iar, la nivel international, a fost premiat in cadrul B&W Spider Awards (2006), International Photography Award (2006) si International Competition for Print Advertising and Design (2002). Este autorul albumului Transit (2002) si coautor al proiectului 7 Zile – 7 Ani in Maramures (2007). Fotografiile sale au mai fost publicate in Itineraires d’une vie. E.M. Cioran, de Gabriel Liiceanu (1995), Outdoor lighting: Fashion & Glamour, de Cathy Joseph (2003) si Lenswork (2003).

Foto si info: Editura Art

PUBLISHED ON 30.05.2012

more in Newsroom